برای تهیه پاستا کدو سبز ابتدا قلقلی ها را درست می کنیم، برای این منظور سیر و پیاز را رنده کرده و پس از گرفتن آب اضافی شان به همراه گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه درون یک کاسه مناسب با هم ترکیب می کنیم.
مخلوط مواد را به قلقلی ها کوچک به اندازه گردو تبدیل می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن به تابه اضافه می کنیم. در ادامه گوشت های قلقلی را به تابه اضافه کرده و به صورت یکدست سرخ کرده و کنار می گذاریم.
در این مرحله کدوسبز، قارچ و گوجه گیلاسی ها را به صورت ورقه ای خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرات قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه سبزیجات را به تابه اضافه کرده و به همراه آب لیمو و ادویه تفت می دهیم تا سرخ شوند.
پس از اینکه سبزیجات سرخ شدند، آنها را از تابه خارج کرده و کنار می گذاریم. در ادامه برای تهیه سس، گوجه فرنگی ها را درون تابه رنده کرده و به همراه کمی روغن تفت می دهیم، سپس پنیر پارمزان، رب گوجه، ریحان خشک و مقداری ادویه به تابه اضافه می کنیم.
مواد سس را به خوبی تفت می دهیم تا یکدست شوند، سپس ترکیب کدو سبز را به تابه اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر کرده و روی حرارت زیاد قرار می دهیم.
حالا ۱ قاشق نمک و روغن به آب اضافه کرده و اجازه می دهیم جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش آمد، پاستا را به قابلمه اضافه کرده و اجازه می دهیم بپزد. پس از اینکه پاستا نرم شد، آن را به تابه حاوی سس اضافه می کنیم.
یک ملاقه از آب پاستا به تابه اضافه کرده و به آرامی مواد را تفت می دهیم. در ادامه گوشت های قلقلی را به تابه اضافه کرده و اجازه می دهیم آب درون تابه کشیده شود، سپس پاستا را درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم و سرو می کنیم.