. . .

پزشکی ×اخبار مهم پزشکی×

تالار متفرقه پزشکی

.Mahdieh

رمانیکی حامی
نویسنده افتخاری
شناسه کاربر
940
تاریخ ثبت‌نام
2021-09-17
آخرین بازدید
موضوعات
308
نوشته‌ها
919
پسندها
3,381
امتیازها
340
سن
23
محل سکونت
√کره خاکی√

  • #81
گمانه‌زنی‌ها از آینده کرونا در ایران:::
اگر تزریق روزانه حدود یک میلیون دوز ادامه داشته باشد، پایان پاییز می‌تواند پایان واکسیناسیون در ایران باشد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری؛ برای واکسینه شدن همه جمعیت ایران به 120میلیون دوز واکسن نیاز داریم. تا لحظه تنظیم این گزارش، براساس آمارهای منتشر شده از گمرک ایران، میزان واکسن‌های وارداتی از مرز ۷۱میلیون دوز گذشته است. ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ بود که ایران واکسیناسیون کرونا را به‌طور رسمی و با استفاده از واکسن روسی «اسپوتنیک وی» آغاز کرد.

واکسیناسیون در این تاریخ همزمان برای پرستاران، پزشکان و نیروهای خدمات بخش‌های مراقبت ویژه در ۶۲۵ بیمارستان آغاز شد. برنامه از این قرار بود که واکسیناسیون با رقم روزانه هزار نفر آغاز شده و باتوجه‌ به ارزیابی دوباره سیستم به‌صورت تصاعدی افزایش یابد تا به پوشش بیش از ۷۰‌درصدی تا اواخر بهمن‌ماه 1400در کشور برسد.

اما به‌گفته مسئولان امر روند تزریق واکسن به مردم به‌دلیل بدقولی‌های کشورهای سازنده واکسن در ارسال محموله‌ها و نبود واکسن با کندی روبه‌رو شد: معضلی که تشدید بیماری و بروز موج پنجم کرونا در ایران را به‌دنبال داشت. همین امر موجب تسریع روند تأیید و شروع واکسیناسیون با واکسن ایرانی شد.

به‌گونه‌ای که سعید نمکی، وزیربهداشت سابق در بیست‌وچهارم خرداد از صدور مجوز مصرف اضطراری واکسن کوویران برکت خبر داد. درحالی‌که روند کند واکسیناسیون و جاماندن از تقویم برنامه‌ها مانعی بر سر راه تحقق چشم‌انداز مسئولان وزارت بهداشت به‌شمار می‌رود، گمانه‌زنی‌ها درباره بهبود وضعیت واکسیناسیون ایرانیان تا پایان سال‌جاری شدت گرفته است. همه چشم دوخته‌اند به اینکه آیا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌تواند به وعده خود برای تکمیل واکسیناسیون تا پایان سال عمل کند یا خیر؟ برای این کار به چه میزان واکسن نیاز است؟ و درصورت واکسیناسیون کامل، شرایط زندگی مردم و کسب‌وکارهایی که در 2سال گذشته با بحران روبه‌رو شده‌اند، چه می‌شود؟

به ۱۲۰ میلیون دوز واکسن نیازمندیم

برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا باید حدود ۷۰درصد جمعیت کشور واکسینه شوند. بر این اساس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برنامه دارد تا پایان پاییز ۱۴۰۰ به این میزان واکسیناسیون دست یابد. برای تحقق این امر نیازمند حدود ۱۲۰میلیون دوز واکسن هستیم.

بیست‌وهفتم خرداد، رییس مرکز توسعه شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ورود یک میلیون دوز واکسن سینوفارم به کشور خبر داد؛ واکسن‌هایی که بیشتر با هدف تزریق دوز دوم بودند. فراهم شدن این امکانات، تحقق هدف واکسینه شدن همه جمعیت هدف ایران تا پایان پاییز ۱۴۰۰ را به باور مسئولان امر قوت بخشید.

در این راستا بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت در نخستین روز شهریور‌ماه با اشاره به ۶۰میلیون جمعیت بالای ۱۸سال که باید دو دوز واکسن دریافت کنند، از نیاز کشور به تامین ۱۲۰میلیون دوز واکسن خبر داد. این درحالی است که تا این تاریخ 70میلیون دوز واکسن به ایران وارد شده است. بر اساس آخرین آمار اعلام شده توسط وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی تا لحظه نگارش این گزارش- چهارشنبه هفتم مهرماه- مجموعا 37 میلیون و747 هزار و 710 نفر دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

همچنین به 16 میلیون و 60 هزار و 951 نفر دوز دوم واکسن تزریق شده است. با احتساب این تعداد مجموع دوزهای واکسن تزریق شده در کشور به شمار 53 میلیون و 809 هزار و 661 مورد رسیده است.

راه رسیدن به مصونیت عمومی

اگرچه راه واردات واکسن تسهیل شده اما واقعیت این است که خود فرایند تزریق احتمالا تا پایان اسفندماه (اگر واردات با این سرعت ادامه داشته باشد).

گذشته از اهمیت واکسینه کردن ۷۰درصد جامعه تا پایان سال، برای واکسیناسیون جمعیت ۶۰میلیونی در زمان باقیمانده و رسیدن به مصونیت عمومی باید ماهی ۱۰‌میلیون دوز واکسن در اختیار داشت‌.

شتاب در واکسیناسیون عمومی؛ روزانه بیش از یک میلیون دوز

حالا دیگر خیلی‌ها یا در صف تزریق قرار دارند یا حداقل یک دوز دریافت کرده‌اند. روزانه یک‌ونیم تا دو میلیون دوز واکسن در کشور تزریق می‌شود اگر این فرایند ادامه پیدا کند در‌ماه حدود 35تا 40میلیون دوز و در سه‌ماه حدود 90 تا 120میلیون دوز واکسن تزریق خواهد شد که با توجه به اینکه تاکنون بیش از 50میلیون دوز واکسن تزریق شده است در بهترین حالت پایان پاییز می‌تواند پایان واکسیناسیون دو دوز در ایران باشد که البته این به‌معنای پایان کرونا در ایران نیست.

در این راستا بنابر اعلام محمد حسن قوسیان‌مقدم، سخنگوی جمعیت هلال‌احمر، اوایل مهرماه حدود ۱۰میلیون واکسن تک دوز برای دانش‌آموزان و افراد زیر ۲۰سال وارد و فرایند واکسیناسیون آنها توسط وزارت بهداشت انجام خواهد شد که البته به‌نظر می‌رسید تا پایان مهر 70درصد مردم، تحت پوشش دوز اول واکسیناسیون قرار می‌گیرند.

سرانجام ورود محموله‌های واکسن به کشور، شرایط را به جایی رساند که در سومین روز از مهر 1400علیرضا رییسی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا اعلام کرد که به‌زودی پوشش واکسیناسیون دوز اول به ۷۰ درصد جامعه می‌رسد. او اینگونه تحلیل کرد که«با‌توجه‌به اینکه جامعه هدف واکسیناسیون ۶۰میلیون (۱۸سال به بالا) است اگر رقم تزریق واکسن دوز اول به ۴۲میلیون نفر برسد، ۷۰درصد افراد بالای 18 سال در برابر کرونا واکسینه می‌شوند.»

پیش‌بینی میزان واکسن‌های وارداتی

مهرداد جمالی ارونقی، معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران در هفته اول مهرماه اعلام کرد: با دریافت سی و پنجمین محموله واکسن سینوفارم، شمار واکسن های وارداتی به 73 میلیون و 348 هزار و 660 دوز رسید. این رقم درحالی اعلام شد که قرار بود 10 میلیون دوز واکسن جانسون اند جانسون و فایزر هم وارد شود که طبق اعلام وزارت بهداشت منتفی شد.

با این حال پیش‌بینی می‌شود درصورت ادامه روند واردات واکسن های دیگر،شمار واکسن‌های وارداتی به بیش از 80 میلیون دوز تا پایان مهرماه برسد.

وضعیت کسب‌وکارها در پساکرونا چگونه خواهد بود؟

چه زمانی موفق به قطع زنجیره انتقال کرونا خواهیم شد تا به روتین زندگی برگردیم؟ مصطفی قانعی، رییس کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره آن گفته است‌:«زمان بازگشت زندگی به شرایط عادی به محض قطع زنجیره انتقال و 6‌ماه باقی‌ ماندن در وضعیت آبی است.» زمانی که براساس گفته‌ها منوط به تکمیل واکسیناسیون است.

گفتنی است پس از واکسینه‌شدن ۷۰درصد جامعه باید برنامه ۳۰درصد باقیمانده در دستور کار قرار بگیرد. به‌نظر می‌رسد باتوجه‌به روند تامین واکسن و سرعت واکسیناسیون در خوش‌بینانه‌ترین حالت، ‌این امر به سال آینده موکول شود.

اما کار از جایی سخت می‌شود که باتوجه به آسیب‌هایی که کرونا به پیکره جامعه به‌خصوص کسب‌وکارها وارد کرده است، بعید به‌نظر می‌رسد که زخم‌ها به این زودی احیا شود اما احتمالا - و براساس اظهارات مسئولان- محدودیت‌های بازگشایی کسب‌وکارها به حداقل و حتی صفر خواهد رسید.

به ثبات رسیدن شرایط، توسعه واکسیناسیون و قطع زنجیره انتقال کرونا، شروعی بر رونق دوباره کسب‌وکارها با بازگشایی حرفه‌هایی است که در این مدت یا تعطیل کامل شدند یا نیمه‌فعال و کج‌ودار و مریز ادامه حیات دادند. اما این بین شاهد یکسری تغییرات خواهیم بود.

مجمع جهانی اقتصاد در گزارشی آینده‌نگرانه به پیش‌بینی ساختار شغلی در دوران پساکرونا پرداخته و مشاغل و مهارت‌های آینده را ترسیم کرده است.

همچنین سرعت تغییرات آنها را براساس نظرسنجی از رهبران کسب‌وکارها و استراتژیست‌های منابع انسانی سنجیده است. یکی از موارد قابل توجه در این گزارش پیش‌بینانه این است که نیروی کار سریع‌تر از حد انتظار به سمت اتوماسیون پیش می‌رود و طبق تخمین‌ها طی 5سال آینده، ۸۵میلیون شغل از بین می‌رود.

حدود ۴۳‌درصد از مشاغل مورد بررسی نشان می‌دهند که به‌دلیل توسعه فناوری، قصد دارند نیروی کار خود را کاهش دهند، ۴۱درصد قصد دارند استفاده از پیمانکاران خود را برای کارهای تخصصی گسترش دهند‌ و البته ۳۴درصد قصد دارند به‌عنوان یک نتیجه از توسعه فناوری، نیروی کار خود را گسترش دهند. 5سال دیگر، کارفرمایان کارها را تقریبا به‌طور مساوی بین انسان‌ها و ماشین‌ها تقسیم می‌کنند.

نکته قابل توجه دیگر این است که انقلاب روبات‌ها، ۹۷میلیون شغل جدید را ایجاد خواهد کرد. با تحول اقتصاد و بازارهای کار، نقش‌های جدیدی در اقتصاد در زمینه‌های فناوری (مانند هوش مصنوعی) و مشاغل تولید محتوا (مانند مدیریت رسانه‌های اجتماعی و نوشتن محتوا) ظاهر می‌شوند. مشاغل نوظهور نشان‌دهنده تقاضای بیشتر برای مشاغل اقتصاد‌سبز همچون هوش مصنوعی و... است.

همچنین پیش‌بینی می‌شود که حدود ۸۴درصد از کارفرمایان به‌سرعت فرایندهای کار را به سمت دیجیتال‌‌کردن پیش ببرند. ازجمله مهم‌ترین آنها گسترش قابل‌توجه دورکاری خواهد بود. به‌گونه‌ای که این امکان وجود دارد که کارفرمایان ۴۴درصد از نیروی کار خود را با دورکاری جابه‌جا کنند.
 

.Mahdieh

رمانیکی حامی
نویسنده افتخاری
شناسه کاربر
940
تاریخ ثبت‌نام
2021-09-17
آخرین بازدید
موضوعات
308
نوشته‌ها
919
پسندها
3,381
امتیازها
340
سن
23
محل سکونت
√کره خاکی√

  • #82
عبور تمام استان‌ های کشور از قله خیز پنجم کرونا:::
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با عبور استان‌های آذربایجان غربی و کردستان از قله خیز پنجم، روند بستری در تمامی استان‌های کشور کاهشی شد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، هنوز میزان ابتلا و بستری کرونا در بسیاری از نقاط کشور به خصوص نواحی شمال غربی قابل توجه است، سهل‌انگاری و کاهش مراقبت‌های بهداشتی می‌تواند باعث افزایش مبتلایان شود.

براساس این گزارش با عبور همه‌ استان‌های کشور از قله خیز پنجم کرونا، تعداد شهرستان‌های قرمز از ۲۹ به ۱۶ کاهش یافت.

این گزارش با اشاره به انتشار رنگ‌بندی روز شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۰ در اپلیکیشن ماسک افزوده است: ارومیه، اشنویه، بوکان، سردشت، مهاباد (آذربایجان غربی)، بانه، سقز، سنندج، کامیاران، مریوان (کردستان)، پاوه، جوانرود، سرپل ذهاب، کرمانشاه، گیلانغرب و هرسین (کرمانشاه) شهرستان‌هایی که کماکان در وضعیت قرمز هستند.

طبق این گزارش، مردم در شهرهای آبی، زرد و نارنجی حتی پس از دریافت واکسن می‌بایست کماکان مراقبت‌های بهداشتی را رعایت کنند. عادی‌انگاری می‌تواند به موج جدید بیماری منجر شود.

براساس آخرین آمار، ۱۶ شهرستان قرمز، ۱۹۸ شهرستان نارنجی، ۱۷۶ شهرستان زرد و ۵۸ شهرستان آبی هستند.

خیز پنجم و رکوردشکن کرونا اوایل تیر ماه در کشور سایه گسترد و روز ۱۷ مرداد ماه با جان باختن ۵۴۲ نفر طی ۲۴ ساعت رکورد تلفات ۴۹۶ نفر را که ششم اردیبهشت سال جاری رقم خورد که با واردات گسترده واکسن و تسریع واکسیناسیون و با رکوردزنی های پی در پی تزریق روزانه واکسن که به بیش از یک میلیون دز رسید، روند تلفات کاهشی شد.
 

.Mahdieh

رمانیکی حامی
نویسنده افتخاری
شناسه کاربر
940
تاریخ ثبت‌نام
2021-09-17
آخرین بازدید
موضوعات
308
نوشته‌ها
919
پسندها
3,381
امتیازها
340
سن
23
محل سکونت
√کره خاکی√

  • #83
سفرهای مردم در هفته پایانی تابستان به اوج رسید:::
سفرهای جاده‌ای مردم در هفته پایانی تابستان به بالاترین میزان در تابستان و حتی کل امسال رسید و به بیش از یک میلیون و ۹۰۰ هزار وسیله نقلیه در روز رسیده است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، در هفته‌ای که گذشت سفرهای مردم رکورد شکست و به بالاترین میزان در شهریور ماه و حتی سال جاری رسید. چرا که بر اساس جدیدترین گزارش مرکز مدیریت راه‌های کشور از تحلیل وضعیت تردد در روزهای ۲۶ شهریور ماه تا یکم مهر ماه، متوسط تردد بین استانی به یک میلیون و ۹۱۷ هزار و ۹۸۹ وسیله نقلیه رسیده که نسبت به مدت مشابه در هفته قبل از این گزارش پنج درصد و در قیاس با بازه زمانی مشابه در سال گذشته چهار درصد رشد داشته است.

در این بازه زمانی حدود هشت میلیون و ۶۴۰ هزار خودرو در محورهای برون شهری مشاهده شدند که حدود ۳۳۰ هزار خودور بیشتر از هفته قبل از این گزارش بوده است. در این میان سهم خودروهای تهران و البرز از پلاک‌های غیر بومی کشور بازهم سهمی بیش از ۲۰ درصد داشته و صدرنشین سفرهای جاده‌ای بوده‌اند. پس از آن وسایل نقلیه با پلاک استان‌های خراسان رضوی، اصفهان، فارس و مازندران در در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.
اتفاق دیگری که در هفته گذشته رخ داد این بود که به غیر از پنج استان، سفرهای مردم در دیگر استان‌های کشور روند افزایشی نسبت به هفته قبل از آن داشته و بر اساس این آمار ترددهای جاده‌ای در بازه زمانی ۲۶ شهریور ماه تا یکم مهر ماه تنها در استان‌های اردبیل، گیلان، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی به ترتیب درصد، ۲۴ درصد، ۲۳ درصد، ۱۲ درصد و ۹ درصد نسبت به هفته گذشته بیشترین افزایش را داشته است.
همچنین بر اساس گزارش مذکور خوزستان، اردبیل، کهکیلویه و بویراحمد، گیلان و ایلام بیشترین افزایش تردد بین استانی را با ۲۶ درصد، ۱۷ درصد، ۱۵ درصد، ۱۴ درصد و ۱۴درصد رشد نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته تجربه کرده و بیشترین کاهش تردد بین استانی نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته به استان های سیستان و بلوچستان، کرمان و آذربایجان غربی به ترتیب با منفی ۱۷ درصد، منفی ۱۱ درصد و منفی سه درصد افت اختصاص دارد.
 

.Mahdieh

رمانیکی حامی
نویسنده افتخاری
شناسه کاربر
940
تاریخ ثبت‌نام
2021-09-17
آخرین بازدید
موضوعات
308
نوشته‌ها
919
پسندها
3,381
امتیازها
340
سن
23
محل سکونت
√کره خاکی√

  • #84
تست کرونا برای مسافران اجباری نیست:::
سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد: مسافران پروازهای داخلی ملزم به ارائه تست منفی کرونا نیستند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد: بنابر ابلاغ وزارت بهداشت مبنی بر ارائه تست منفی کرونا برای مسافران حمل ونقل هوایی؛ شمول این بخشنامه مربوط به افرادی است که بر اثر وجود علائم بیماری کووید 19 تست داده اند و تست آنها مثبت اعلام شده است.

این افراد موظفند برای بهره مندی از سفر، پس از طی دوران نقاهت و سلامتی کامل به مراکز معتبر وزارت بهداشت مراجعه و مجددا تست کرونا داده و جواب منفی آن را برای استفاده از خدمات حمل و نقل هوایی در زمان سفر داشته باشند.
بدیهی است ارائه تست منفی کرونا جنبه عمومی نداشته و افرادی که مبتلا نیستند، نیازی به ارائه مدارک مثبت ندارند.
 

.Mahdieh

رمانیکی حامی
نویسنده افتخاری
شناسه کاربر
940
تاریخ ثبت‌نام
2021-09-17
آخرین بازدید
موضوعات
308
نوشته‌ها
919
پسندها
3,381
امتیازها
340
سن
23
محل سکونت
√کره خاکی√

  • #85
هزینه انجام تست‌ ۳۰دقیقه‌ای کرونا چقدر است؟
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت ضمن ارائه توضیحاتی درمورد تست‌های تشخیص سریع کرونا، گفت: همچنان روش استاندارد طلایی و مرجع تشخیص قطعی کرونا، تست‌های PCR است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، سیامک سمیعی، در مورد تفاوت رپید تست‌ها (تستهای سریع کرونا) با تست‌های PCR، گفت: نمونه مورد استفاده برای انجام آزمایش تشخیص سریع آنتی ژن ویروس کووید-۱۹ همان نمونه دستگاه تنفسی فوقانی یعنی نمونه انتهای بینی (نازوفارنکس) است که با سواب مخصوص و توسط نمونه برداران ماهر که از پوشش حفاظت فردی کامل استفاده می کنند، گرفته می‌شود. در واقع این همان نمونه‌ای است که برای انجام آزمایش تشخیص مولکولی یا PCR هم مورد استفاه قرار می‌گیرد. آزمایش تشخیص آنتی ژن ویروس کووید-۱۹ با استفاده از وسایل تشخیص سریع از نظر عملیاتی بر آزمایش تشخیص مولکولی ویروس از چند جهت برتری دارد.

تفاوتهای تست رپید با PCR

وی افزود: آزمایش به روش مولکولی، اگرچه همچنان روش استاندارد طلایی و مرجع تشخیص قطعی بیماری محسوب می‌شود، اما نیازمند رعایت استانداردهای ویژه، آزمایشگاه‌های تخصصی، تجهیزات پیچیده و گران قیمت و از همه مهمتر کارکنان فنی ماهر و با تجربه در انجام آزمایش‌های تشخیص مولکولی است. اما آزمایش آنتی‌ژن ویروس کووید-۱۹ به تجهیزات و امکانات ساده و ارزانتری نیاز دارد و برای انجام آن رعایت همان استانداردهای مرکز نمونه برداری کافی است.

وی در این باره ادامه داد: برای انجام آزمایش تشخیص آنتی ژن ویروس نیاز به تجربه و مهارتی که برای آزمایش تشخیص مولکولی واجب است، وجود ندارد. برای انجام آزمایش تشخیص مولکولی نمونه دستگاه تنفسی باید به آزمایشگاه‌های معینی که تعداد آنها زیاد نیست، منتقل شود و بسته به بارِ کاری و تعداد نمونه‌ای که آزمایشگاه دریافت می‌کند و می‌تواند با افزایش مراجعات در هنگام شدت گرفتن موج بیماری افزایش یابد، نتایج حتی دیرتر از ۴۸ تا ۷۲ ساعت در دسترس قرار گیرد.

ارایه نتیجه هر آزمایش پس از ۱۵ تا ۳۰ دقیقه

سمیعی ادامه داد: اما در مراکزی که امکان انجام آزمایش آنتی‌ژن ویروس به روش تشخیص سریع را خواهند داشت، نیازی به ارسال نمونه به محل دیگر وجود نداشته و نتیجه هر آزمایش معمولاپس از ۱۵ تا ۳۰ دقیقه قابل گزارش خواهد بود. از نقاط ضعف روش تشخیص آنتی‌ژن با استفاده از وسایل تشخیص سریع، حساسیت نسبی کمتر آن در مقایسه با روش تشخیص مولکولی است که آن را با محدود کردن استفاده از این روش به افراد علامت‌دار تا حد زیادی جبران می‌کنند. بنابراین از وسایل تشخیص سریع اساسا باید در افراد علامت دار برای تشخیص بیماری استفاده کرد و موارد استفاده از آن در افراد بی‌علامت بسیار محدود است چون این انتظار وجود دارد که به دلیل تعداد ویروس کمتر در افراد بدون علامت، موارد منفی کاذب بیشتری مشاهده شود.

وی در ادامه تاکید کرد: وسایل تشخیص سریع آنتی‌ژن زمانی برای تشخیص مورد استفاده قرار می‌گیرند که حساسیت آنها در مقایسه با روش تشخیص مولکولی بهتر از ۸۰ درصد و ویژگی آن بهتر از ۹۷ درصد باشد. ضمنا ظرفیت انجام آزمایش آنتی‌ژن با استفاده از وسایل تشخیص سریع، چون این آزمایش معمولا یکجا و همزمان برای تعداد زیادی از بیماران انجام نمی‌شود، محدودتر از آزمایش تشخیص مولکولی است. در آزمایشگاه تشخیص مولکولی ممکن است برای ده‌ها و یا صدها نمونه بیمار به طور همزمان آزمایش انجام شوند.

وی افزود: در حال حاضر به دلیل لزوم نمونه‌گیری از دستگاه تنفسی فوقانی که کار ساده‌ای نیست و همچنین دشواری نسبی مراحل انجام آزمایش و رعایت استانداردهای ایمنی، انجام آزمایش به صورت خودآزمون مجاز نیست. بنابراین این وسیله تشخیصی کاربرد حرفه‌ای دارد و تا زمانی که کار با آن ساده‌تر شود فقط باید توسط افراد آموزش دیده و ماهر گروه پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.

هزینه تست سریع کرونا

وی در پاسخ به این سوال که آیا این احتمال وجود دارد که قیمت تمام شده اخذ تست با استفاده از رپید تست‌ها کاهش پیدا کند؟، اظهار کرد: هزینه آزمایش تشخیص سریع آنتی ژن ویروس ارزانتر از آزمایش تشخیص مولکولی است و مطابق دستور وزیر محترم بهداشت، در صورتیکه این آزمایش در فرآیندهای تشخیصی و بر اساس پروتکل‌ها و اولویت‌های ابلاغی، در مراکز بهداشتی_ درمانی منتخب ارائه شوند، هزینه‌ای برای بیماران و گیرندگان خدمت نخواهد داشت و دولت و بیمه‌های پایه هزیه آن را متقبل می‌شوند. البته؛ هنوز هزینه تمام شده آزمایش تشخیص سریع آنتی ژن تعیین نشده است اما فعلا قیمت کیت وارداتی آن کمتر از ۵ دلار نخواهد بود.

میزان خطا در تست های سریع

وی در خصوص میزان اطمینان و یا خطای رپید تست‌ها، تصریح کرد: آزمایش تشخیص سریع آنتی ژن ویروس مثل هر آزمایش دیگری منابع خطای خاص خودش را دارد. مهمترین علت نتایج منفی کاذب در آزمایش تشخیص مولکولی، فاصله بین زمان ورود ویروس به بدن و زمان نمونه گیری برای انجام آزمایش است. در واقع اعتبار و صحت نتایج آزمایشگاهی با تعداد ویروس در بدن رابطه دارد. تجربیات و منابع علمی می گویند هیچکدام از روش‌های تشخیص آزمایشگاهی مرسوم، از جمله روش تشخیص مولکولی، قادر نیستند در روز اول مواجه شدن با یک فرد مبتلا و آلوده شده به ویروس، آن را شناسایی کنند. اما زمان آزمایش هر چه به زمان بروز علائم و یا شدت گرفتن آنها نزدیکتر شود، شانس به دست آوردن یک نتیجه مثبت بیشتر شده و در واقع موارد منفی کاذب کاهش پیدا می‌کند.

زمان ایده آل برای انجام تست سریع آنتی ژن

سمیعی تاکید کرد: در روش تشخیص مولکولی میزان نتیجه منفی کاذب در روز ظهور علائم ممکن است حدود ۳۵ درصد باشد ولی با پیشرفت بیماری این میزان کمتر می‌شود. بنابراین زمان نمونه‌گیری برای انجام آزمایش یکی از مهمترین عوامل صحت و اعتبار، نتیجه آزمایش است. در مورد آزمایش تشخیص سریع آنتی‌ژن، ۵ تا ۷ روز پس از بروز علائم زمان ایده آل برای آن است. در این دوره زمانی معمولا تعداد ویروس موجود در ترشحات تنفسی برای تشخیص کافی است. سایر عوامل مهم که می‌توانند از نتایج نادرست پیشگیری کنند، در دسترس بودن کیت‌های با کیفیت، معتبر سالم و کارکنان آموزش دیده و متبحر است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تولید کنندگان داخلی در حال طراحی و تولید کیت‌هایی هستند که با معیارهای کمی و کیفی و استانداردهای وزارت بهداشت، برای استفاده وسیع در کشور، منطبق باشند، بیان کرد: خوشبختانه نمونه‌هایی که از برخی تولید کنندگان برای ارزیابی آزمایشگاهی در اختیارمان قرار گرفته، بیشتر این ویژگی‌ها را داشته‌اند. تا زمانی که در تامین کیت‌های تشخیص سریع آنتی ژن ویروس عامل کووید-۱۹ به وضعیتی مشابه کیت‌های تشخیص مولکولی تولید داخل برسیم، مجبور هستیم برای افزایش سریع تعداد آزمایش‌ها از کیت‌های وارداتی استفاده کنیم و برای انتخاب آنها به فهرست کیت‌های مورد تائید سازمان جهانی بهداشت مراجعه خواهیم کرد.

سمیعی گفت: با توجه به دانش و مهارت و توانایی‌های فنی کارکنان مراکز خدمات جامع سلامت منتخب که مراکز مراجعه سرپایی بیماران کووید-۱۹ هستند و همچنین تجربه‌ای که از به کارگیری کیت‌های تشخیص سریع اچ آی وی در شبکه بهداشت کشور وجود دارد، به نظر نمی‌رسد برای استفاده از این وسایل تشخیصی نیاز به کارآزمایی باشد و با برگزاری آموزش‌های فوری به سرعت می‌توان استفاده از وسایل تشخیص سریع آنتی‌ژن کووید-۱۹ را در این مراکز عملیاتی کرد و به دنبال آن مراکز بهداشتی درمانی دیگری که ارائه این خدمت در آنها می‌تواند مفید و کارگشا باشد مشخص و انجام آزمایش را به آنها توسعه داد.
 

.Mahdieh

رمانیکی حامی
نویسنده افتخاری
شناسه کاربر
940
تاریخ ثبت‌نام
2021-09-17
آخرین بازدید
موضوعات
308
نوشته‌ها
919
پسندها
3,381
امتیازها
340
سن
23
محل سکونت
√کره خاکی√

  • #86
هزینه‌ تست کرونا مشخص شد:::
مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سلامت وزارت بهداشت ضمن تاکید بر عدم پرهیز از مراجعه خودسرانه افراد به آزمایشگاه‌ها جهت انجام تست تشخیص کرونا، هزینه‌های انجام تست PCR و سرولوژی در آزمایشگاه‌های خصوصی را اعلام کرد و گفت: البته در مورد کووید ۱۹ نمی‌توان نتایج را در تست سرولوژی به صراحت تفسیر کرد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، سمیعی گفت: مهم است که این شرایط در محیط کار نیز اجرا شود تا مردم به ویروس کرونا مبتلا نشوند.

با تجویز نابجای تست کرونا، فشار اقتصادی به مردم وارد نکنیدخودسرانه برای تست کرونا اقدام نکنید

وی در ادامه با اشاره به اینکه شکایات متعددی در رابطه با بالا بودن هزینه آزمایش‌های تشخیصی کرونا در آزمایشگاه‌های خصوصی ارائه می‌شود، گفت: در این رابطه دستورالعمل‌های وزارت بهداشت مشخص است و ما امیدواریم با تجویز بی‌جا، فشار اقتصادی به مردم وارد نشود. آزمایش‌هایی که برای تشخیص کرونا انجام می‌شود اعم از تست پی‌سی‌آر و... باید در آزمایشگاه‌هایی باشد که مجوز دانشگاه مربوطه و وزارت بهداشت را اخذ کرده باشد. ما اخیرا متوجه شدیم برخی بدون مجوز، اقدام به نمونه‌گیری می‌کنند و حتی برخی که مجوزهایی اخذ کرده‌اند تقلب‌هایی را صورت می‌دهند که باید دانشگاه‌ها بر این موضوع نظارت کنند. مردم نیز در نظر بگیرند که خودسرانه به آزمایشگاه‌ها مراجعه نکنند و تنها با نظر و تشخیص پزشک به آزمایشگاه بروند.

هزینه آزمایش‌ سرولوژی و مولکولی کرونا

سمیعی افزود: در چندین مصاحبه که در صداوسیما انجام شد دیدم که مسئولین برخی آزمایشگاه‌ها در حال جا انداختن تعرفه‌هایی در ذهن مردم هستند که لزومی ندارد. هزینه آزمایش‌های سرولوژی حدودا بین ۲۹ تا ۳۰ هزار تومان باشد؛ در حالی که گاهی شنیده می‌شود این هزینه به بیش از ۱۰۰ هزار تومان هم در برخی مقاطع رسیده است. همچنین در مورد تست تشخیصی مولکولی نیز هزینه‌ها در بخش خصوصی ۵۸۶ هزار و ۵۰۰ تومان است و در بخش دولتی نیز در صورتی که با تشخیص پزشک انجام شود به شکل رایگان خواهد بود. نکته بسیار مهم آن است که تشخیص تست سرولوژی کاری بسیار دقیق است که به تبحر کافی نیاز دارد.

وی افزود: در خصوص قیمت‌گذاری‌ها بر انجام تست، بخش درمان نیروهای مسلح اقدام به تعرفه‌گذاری بر اساس دفتر ارزش‌های نسبی کرده است و این تست در آن بخش با ۵۵ هزار تومان انجام می‌شود، اما نباید اجازه بدهیم که این تعرفه به شکل کلی جا بیفتد.

وی با تاکید بر اینکه هیچ اقدامی به اندازه پیشگیری از ابتلا به ویروس نمی‌تواند موثر باشد، گفت: در این صورت کار به آزمایشگاه‌ها نخواهد رسید. البته باید در نظر بگیریم کاربرد آزمایشگاه و سختی کار در آن در شرایط قرنطینه و شرایط بازگشایی‌ها متفاوت است. پس از بازگشایی‌ها تقاضای مردم برای انجام تست‌های آزمایشگاه‌هایی افزایش پیدا می‌کند. از همکاران آزمایشگاهی خود می‌خواهیم در صورتی که پیشنهاداتی برای کاهش هزینه‌های بخش آزمایشگاهی چه برای مردم و چه برای خود آزمایشگاه دارند، به ما ارائه دهند.

الزامات مراجعه به آزمایشگاه‌هاارایه مجوز به ۷۰ آزمایشگاه خصوصی برای تست pcr

وی با تأکید بر اینکه افراد هنگام مراجعه به آزمایشگاه‌ها حتما باید ماسک به همراه داشته باشند و نظافت دست‌ها و فاصله‌گذاری فیزیکی را رعایت کنند، تصریح کرد: همکاران من در آزمایشگاه‌ها جزو افرادی هستند که برای تأمین وسایل حفاظت فردی آن‌ها باید بیشتر فکر شود و از مسئولان می‌خواهم در این رابطه کمک کنند. حدودا ۷۰ آزمایشگاه خصوصی داریم که با مراجعه به دانشگاه‌ها مجوزها را برای انجام تست پی‌سی‌آر اخذ کردند، اما متأسفانه برخی انجام تست را به یک تبلیغ برای خود تبدیل کرده‌اند و وقتی چنین اتفاقی می‌افتد سامانه‌ای نیست که در اسرع وقت به ما موضوع را اطلاع دهد و ما زمانی متوجه تخلف می‌شویم که یا آزمایشگاه دیگری از آزمایشگاه خاطی شکایت کرده باشد یا مردم شکایات خود را به ما اعلام کنند.

برخورد با تعرفه‌های نامتعارف تست کرونا

سمیعی در ادامه سخنان خود در خصوص انجام تست‌های سرولوژی کرونا تأکید کرد: این تست‌ها بی‌ارزش نیستند، اما به اندازه کیت‌های تشخیصی تست‌هایی که در مورد هپاتیت ب و اچ آی‌ وی قاطع هستند، کاربرد ندارند. استفاده نادرست از این تست‌ها ممنوع است و در صورتی که تعرفه‌ها در این زمینه رعایت نشود باید با آزمایشگاه خاطی برخورد شود. دو تست IGM و IGG وجود دارد که سیستم ایمنی بدن در اولین مقابله با ویروس مولکولی می‌سازد که تا یک هفته قابل اندازه‌گیری است و این به عنوان IGM شناخته می‌شود و در صورتی که مثبت باشد نشانگر این است که بیمار در مراحل حاد خود قرار دارد. سپس این ملکول روی IGG سوییچ می‌شود. این در حالی است که در مورد کووید ۱۹ نمی‌توان نتایج را در تست سرولوژی به این صراحت تفسیر کرد. این بیماری ناشناخته است و باید صبر کنیم که بدانیم کدام آزمایش سرولوژی می‌تواند برای ما موثر باشد.

چالش کاربرد غیرضروری تست سرولوژی در کرونا

وی افزود: چندین بار از انجمن‌های آزمایشگاهی و نظام‌پزشکی دعوت کرده‌ایم و از آن‌ها خواسته‌ایم که حتی اگر مشکلات اقتصادی دارند برخی کارها را انجام ندهند. در حال حاضر ما گرفتار کاربرد غیرضروری آزمایش سرولوژی شده‌ایم. البته بدون پژوهش اطلاعات ما زیاد نخواهد شد. ماجرای تمایل به سمت تست‌های سرولوژی نیز برای کاربرد متفاوتی به اسم گواهی سلامت بود و ما هنوز امیدواریم تست‌هایی پیدا شود که بتوانیم از آن استفاده کنیم و بیماری را مدیریت کنیم. دقت کنید که برد در این زمانه با کسی است که بتواند بهترین راه برای بازگشت نیروها به کار را پیدا کند. هر کشوری فاصله خودش را با بازگشت ایمن به کار به هر روشی که به صلاح باشد، کوتاه می‌کند و در این صورت می‌تواند برنده باشد آن هم به شرطی که با پرداخت هزینه کمتر بتوانیم موفق باشیم.

سمیعی مجدا درباره تعرفه مصوب تست‌های سرولوژی تصریح کرد: برخی از فرایند تدوین تعرفه به این شکل است که زمانی که خدمتی ضروری تشخیص داده شود، براساس هزینه تمام شده‌ای که دارد تعرفه آن تعریف می‌شود. وزارت بهداشت و شورای عالی بیمه سلامت صلاحیت تصویب این تعرفه را ندارند. یعنی اگر تعرفه‌ای پیشنهاد شود تا زمانی که هیأت دولت تصویب نکند، تعرفه قانونی نخواهد بود. در این زمینه در مورد آزمایش‌های سرولوژی یک کد، مشخص شده است که نشان می‌دهد هزینه آزمایش حدود ۲۹ تا ۳۰ هزار تومان است و زمانی که هزینه تمام شده کیت آزمایش سرلوژی کووید ۱۹ را برآورد کردیم تولیدکننده اعلام کرد که هزینه او بین ۱۷ تا ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان است. البته در آن زمان تنها یک تولیدکننده داشتیم اما در این فاصله چند تولیدکننده دیگر نیز بازار وارده شده‌اند. اکنون تعرفه آزمایش‌های سرولوژی در مسیر تصویب نهایی و پیشنهاد به هیأت وزیران است و اگر رقابت در جامعه اتفاق بیفتد و قیمت کیت برای تولیدکننده کاهش یابد، با این تعرفه هم می‌تواند ارائه خدمات را انجام دهد. چیزی که وزارت بهداشت در حال حاضر ابلاغ کرده است کد ۸۰۳۷۲۰ کتاب ارزش نسبی است و بخش خصوصی نیز باید هزینه حدود ۲۹ هزار تومان را برای این آزمایش دریافت کند.

وی افزود: یکی از آزمایشگاهی‌ها از آزمایش سرولوژی در صداوسیما تعریف زیادی کرده است، اما واقعیت این است که تست سرولوژی این طور نیست و بر روی تشخیص بیماری موثر نخواهد بود. تست‌های مولکولی یا پی‌سی‌آر نیز در بهترین شرایط ممکن است در ۷۰ درصد موارد جواب مثبت بدهند.

سمیعی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه مبارزه با کرونا یک مبارزه حاکمیتی است و همه باید تابع دستورات وزارت بهداشت باشند، گفت: هزینه‌های این بیماری به طور کلی بالاست و این در حالی است که یک آزمایش زمانی که منفی می‌شود شاید تا ۱۰ دقیقه صحت داشته باشد و پس از آن ممکن است فرد مبتلا به ویروس کرونا باشد و همین عدم قطعیت در نتایج هست که باعث اضطراب مردم و افزایش تقاضای مردم برای دادن تست می‌شود، اما باید بدانند که تنها با مراجعه به آزمایشگاه‌های دارای مجوز آن هم با تشخیص پزشک می‌توانند پاسخ مناسب‌تری بگیرند.

احتمال منفی بودن تست سرولوژی مبتلایان کم علامت یا بی‌علامت

وی در ادامه توضیحات خود درباره آزمایش‌های سرولوژی تأکید کرد: این آزمایش واکنش سیستم ایمنی بدن به بیماری را نشان می‌دهد و در صورتی که بخواهد پاسخ مناسبی داشته باشد باید حداقل یک هفته از زمان بیماری گذشته باشد و در صورتی که بخواهیم آزمایش مثبت از فرد مبتلا داشته باشیم شاید حتی لازم باشد تا یک ماه نیز صبر کنیم. این در حالی است که در افرادی که به شکل کم علامت یا بی‌علامت به بیماری مبتلا می‌شوند ممکن است آزمایش سرولوژی منفی باشد . آزمایش سرولوژی برای بررسی‌های اپیدمیولوژی استفاده می‌شود و تفسیر آن نیز باید توسط فردی متبحر صورت بگیرد.

سمیعی همچنین درباره تأمین کیت‌های تشخیص ویروس کرونا گفت: این کیت‌ها مانند کیت‌های قبلی که برای سایر بیماری‌ها استفاده می‌شد، تأییدیه‌های نهایی ندارند، اما چاره‌ای هم نداریم جز استفاده از آن‌ها. پس مجبور به ارائه مجوز هستیم تا کیت‌ها قابلیت خرید و فروش داشته باشند، اما مردم نباید به این کیت‌ها دل ببندند و فکر کنند با انجام آزمایش در برابر بیماری مصون خواهند بود.

۱۷۰ آزمایشگاه مجاز به انجام تست‌ کرونا

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۱۸۰ آزمایشگاه داوطلب ارائه خدمات هستند، تصریح کرد: ۷۰ آزمایشگاه در بخش خصوصی، ۸۰ آزمایشگاه زیر نظر وزارت بهداشت و دانشگاه‌ها و تعدادی از آزمایشگاه‌ها نیز مربوط به سایر دستگاه‌ها هستند که این آزمایشگاه‌ها آزمایش پی‌سی‌آر را انجام می‌دهند. ا ز این ۱۸۰ آزمایشگاه ذکر شده ۱۷۰ آزمایشگاه مجوز دارند. طریقه اخذ مجوز هم به این صورت است که آزمایشگاه مورد نظر درخواست خود را برای انجام آزمایش پی‌سی‌آر به دانشگاه تحت پوشش خود ارائه می‌دهد و پس از بررسی‌های صورت گرفته و تأیید انستیتو پاستور مجوز انجام این تست در آزمایشگاه داده می‌شود.

لزوم افزایش ظرفیت انجام تست‌ کرونا در آزمایشگاه‌ها

وی ادامه داد: در حال حاضر در حال تدوین دستورالعمل‌هایی هستیم که از این طریق ظرفیت بخش خصوصی را برای انجام این آزمایش‌ها افزایش دهیم. ما حدود ۲۸ تا ۳۰ هزار تست در روز ظرفیت انجام آزمایش را داریم، اما باید این عدد ارتقا پیدا کند؛ چرا که در پاییز با همزمانی آنفولانزا و کووید ۱۹ روبرو خواهیم بود. پس باید ظرفیت‌های ما افزایش یابد . آزمایش قطعی تشخیص کرونا پی‌سی‌آر است و این اهمیت بسیار زیادی دارد که کسی که نمونه‌گیری و آزمایش را انجام می‌دهد مهارت کافی داشته باشد. کیت‌هایی که استفاده می‌شود عمدتا تولید داخلی هستند. بنابراین در انستیتو پاستور امتحان می‌شوند و سپس در آزمایشگاه‌ها استفاده می‌شوند. اگر هر شکایتی برای کیت‌ها وجود داشته باشد رسیدگی به سرعت صورت خواهد گرفت. آزمایش سرولوژی نیز کاربرد محدودی در تعیین وضعیت افراد مبتلا شده و همچنین تعیین وضعیت جامعه خواهد داشت.

سمیعی افزود: در حال حاضر دو مطالبه در وزارت بهداشت آغاز شده است که برای بررسی اپیدمیولوژی انجام می‌شود که ارزش آزمایش‌های انجام شده را در برمی‌گیرد و دیگری مطالعه دیگری است که از روی آن متوجه می شویم وضعیت استان‌های کشور در مقابله با ویروس کرونا به چه شکل است.

وی بیان کرد :‌ با افزایش شدت بیماری و ابتلای بیشتر مردم، ظرفیت آزمایشگاه‌های ما نیز تحت تأثیر قرار گرفته است و این اصلا جای تعجب ندارد که زنجیره تأمین دچار مشکل شود. با دستور معاونت درمان فعلا تنها افرادی که نیازمند به انجام آزمایش هستند، آزمایش را انجام می‌دهند و آن‌ها در اولویت قرار خواهند گرفت. اندیکاسیون‌ها در این مورد بسیار وسیع‌اند. مثلا اگر در محل کار تعریفی از مواجهه نزدیک میان افراد داشته باشیم، ممکن است ملاک انجام آزمایش میان فرد مبتلا و سایرین متفاوت باشد. این موضوع بنا به تشخیص پزشک صورت می‌گیرد، اما زمانی که ظرفیت آزمایشگاهی محدود باشد باید تعادل را برقرار کنیم. برای این موضوع سازمان جهانی بهداشت نیز کشورها را به ایجاد تعادل تشویق می‌کند و اعلام می‌کند کسانی که در بیمارستان‌ها بستری هستند در اولویت اول انجام آزمایش قرار دارند. اولویت دوم گروه‌های پزشکی هستند که در ارتباط با افراد بیماری قرار دارند و گروه سوم گروهی هستند که اولین فرد در یک خانه، پادگان و یا سایر جاهایی حضور داشتند که افراد زیادی در تعامل با آن‌ها بودند.

وی افزود: سازمان بهداشت جهانی اعلام می‌کند اگر نفر اول با آزمایش مثبت شناسایی شد تمام افراد علامت‌داری که با او در ارتباط بودند باید بدون انجام آزمایش وارد فاز ایزولاسیون شوند و بهتر است متقاعد شوند که در این فاز قرار گیرند تا زنجیره انتقال قطع شود. در خصوص افراد بدون علامت نیز باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و زدن ماسک در محل کار حاضر شوند.

سمیعی درباره شرایط انجام دورکاری در ادارات و سازمان‌ها تصریح کرد: در سازمانی که دورکاری مبنا قرار می‌گیرد بهترین کار این است که مسئول آی‌تی تحت کنترل مداوم پزشکی قرار می‌گیرد، زیرا او کسی است که حضورش اهمیت زیادی در حفظ انجام دورکاری برای سایر افراد خواهد داشت و از این رو حتی این افراد اگر بدون علامت هم آزمایش بدهند آن مجموعه پول خود را هدر نداده است. البته سیاست‌ها در مجموعه‌های مختلف متفاوت است. مثلا در کارخانه‌ها ممکن است افراد صرفا با علامت‌های خود مورد بررسی قرار گیرند و مانیتورینگ علامتی انجام شود.

با نمونه‌گیری در منزل موافق نیستیم

وی بیان کرد: خیلی وقت‌ها دیده‌ایم که در این شرایط نتیجه به شکل مساعدی به دست نیامده است. استفاده از اپلیکیشن‌ها و تشویق مردم به دادن تست باعث موازی‌کاری با وزارت بهداشت می‌شود آن هم در شرایطی که اطلاعات آن‌ها به دست ما نخواهد رسید. ما با این کار آزمایشگاه‌ها و نمونه‌گیری در منزل موافق نیستیم، اما در شرایطی که فردی توانایی حضور در آزمایشگاه را نداشته باشد و پرخطر بوده، با تشخیص پزشک انجام موردی این آزمایش‌ها مشکلی ندارد.

سمیعی در پاسخ به این سوال که آیا رفتار ویروس تغییر داشته است و آیا از روی سطوح به افراد دیگر منتقل می‌شود یا خیر، بیان کرد: نظرات در مورد نحوه انتقال ویروس در حال تکمیل شدن است و یکی از دلایلی که سبب می‌شود نظرات متفاوت شنیده شود، این است که مردم اجازه زندگی نرمال ندارند. به نظر نمی‌رسد رفتار مردم در استان‌های مختلف متفاوت باشد، اما می‌بینیم که شرایط در برخی استان‌ها متفاوت است. در مورد انتقال از سطوح نیز همه چیز بسته به شرایط فیزیکی محیط دارد، اما ما تمهیداتی را اندیشیده‌ایم تا در آزمایشگاه‌ها ریسک انتقال ویروس کاهش یابد.

نگران پاییز هستیم

سمیعی با بیان این که ارزیابی‌ها نشان می‌دهد هزینه تست‌ مولکولی می‌تواند کمتر از موارد اعلام شده باشد، گفت: مدتی است که فقط از کیت‌های تولید داخل مولکولی استفاده می‌کنیم. در این زمینه هیات امنای صرفه جویی ارزی وزارت بهداشت در حال برگزاری یک مناقصه است که به صورت زمان بندی شده نیاز شبکه آزمایشگاهی کشور را تامین کند. تلاش ما همواره بر این است که نیازمان به خارج از کشور کاهش پیدا کند. ما همچنان نگران شهریور و مهر هستیم که می‌توانیم نیازهای کشور را تامین کنیم یا خیر. به محض این که تلاشمان برای حل مشکلات صورت می‌گیرد تحریم‌های بانکی زنجیره تامین را دچار مشکل می‌کنند.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به این که با وسعت گرفتن انجام آزمایش‌ها پس از شیوع کرونا استهلاک دستگاه‌ها در آزمایشگاه بالا رفته است، گفت: این در حالی است که هزینه تامین دستگاه‌ها نیز بسیار افزایش یافته است. در طول تاریخ این میزان آزمایش مولکولی انجام نشده بود.

اهمیت کیت‌های دوگانه آنفلوآنزا و کرونا برای پاییز و زمستان

سمیعی در پاسخ به سوالی درباره امکان تولید کیت‌های تشخیصی همزمان آنفلوآنزا و کووید ۱۹ گفت: اگر نتوانیم تکلیف آنفلوآنزا و کووید ۱۹ همزمان با هم در یک تست مشخص کنیم در شهریور و مهر دچار چالش خواهیم شد. اگر امروز آزمایشگاهی روزانه ۱۰۰ یا ۲۰۰ تست کرونا انجام می‌دهد در آن زمان ممکن است به نصف ظرفیت خود برسد یک روش چند آزمایشی وجود دارد که نمونه در یک لوله قرار می‌گیرد و برای انجام هر دو آزمایش استفاده می‌شود که باید به شکل صنعتی تولید شده و از اعتبار آن و نتایجش اطمینان حاصل کنیم. در این روش آزمایشگاه‌ها استخراج نمونه را یک بار انجام می‌دهند و به دنبال دو عامل می‌گردند. دو مرکز مراحل اولیه این کار را انجام دادند و خوش بین هستیم این موضوع صنعتی شود که تا دو ماه آینده چالش کمتری در این زمینه داشته باشیم. ما از روز اول که تولیدکنندگان و محققان را برای تولید کیت تشخیصی کرونا دعوت کردیم به آنها اعلام کردیم که در شهریور و مهر منتظر کیت‌های دو گانه آنفلوآنزا و کووید ۱۹ هستیم و خوش بین هستیم که این کیت‌ها تا شهریور ماه به دست ما خواهند رسید.

میزان صحت تست‌های تشخیصی کرونا

وی درباره میزان صحت نتایج در تست‌های تشخیصی کرونا گفت: خیلی اوقات این بیماری شبیه به سرماخوردگی ظاهر می‌شود و این که تا چه میزان جواب آزمایش می‌تواند مطمئن باشد به بازه زمانی انجام تست، نحوه نمونه‌گیری، تبحر فردی که نمونه می‌گیرد و ... بستگی دارد. اکنون در مراکز دانشگاهی ما تا ۴۰ تا ۵۰ درصد موارد پاسخ‌ها مثبت هستند. اما در مواردی که تست به صورت غیر ضروری انجام می‌شود ممکن است جواب‌های منفی زیادی داشته باشیم.

سمیعی همچنین در پاسخ به سوالی درباره تست‌های تشخیصی زودرس سرطان دهانه رحم گفت: در این مورد برنامه‌های خوبی داشتیم که با بوجود آمدن ماجرای بیماری کرونا برنامه‌هایمان تحت تاثیر قرار گرفتند. در صورتی که واکسیناسیون HPV به خوبی انجام گیرد نیاز به تست تشخیص سرطان دهانه رحم کاهش پیدا می‌کند و در زمانی که موفق به گسترش پوشش واکسیناسیون نشویم، باید به سراغ این تست بیاییم. انجام این تست بسته به میزان هزینه‌ای که انجام می‌شود می‌تواند ۵، ۷ تا ۱۰ سال زودتر تشخیص سرطان دهانه رحم را انجام دهد.

۲ آزمایشگاه متخلف در تهران تعزیراتی شدند

وی در پاسخ به سوالی در مورد تخلفات صورت گرفته در آزمایشگاه‌ها و با اشاره به ورود جدی به این موضوع بیان کرد: در این زمینه آماری نداریم. چیزی که تاکنون اطلاع دارم حداقل در تهران دو آزمایشگاه بدون مجوز فعالیت می‌کردند که تعزیراتی شدند. ما نمی‌خواهیم آبروی آزمایشگاه‌ها را ببریم؛ چرا که خیلی از آزمایشگاه‌ها در این شرایط و زیر فشارهای اقتصادی فعالیت مناسبی خواهند داشت. براساس دستور رئیسی- معاون بهداشت- آماده می‌شویم برای انجام ۳۰ هزار تست در روز که این به معنای انجام ۹۰۰ هزار تست در ماه است. مردم هم در صورتی که تخلفاتی را دیدند می‌توانند شکایات خود را به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند. اما اولویت اول برای رسیدگی به این موضوعات معاونت درمان هر دانشگاه است.

سمیعی با اشاره به این که آزمایشگاه‌ها پس از انجام تست، مشاوره‌ای به بیمار نمی‌دهند و وظیفه‌شان هم این نیست، گفت: اگر کسی کاندید انجام آزمایش شود آن زمان به او اعلام می‌شود تا زمان اعلام نتایج آزمایش در قرنطینه بماند. در هر جایی که ظرفیت نمونه گیری بیش از ظرفیت آزمایشگاه بود با کندی در جواب دهی رو به رو شدیم در حال حاضر استاندارد ما برای اعلام نتیجه آزمایش ۴۸ ساعت است که ممکن است تا ۷۲ ساعت نیز افزایش پیدا کنند ، اما در برخی دانشگاه‌ها دیدیم که این تاخیر حتی به ۷ روز و ۱۰ روز نیز کشیده شد. حتی در بازدیدهایی که داشتیم متوجه شدیم پاسخ‌های آزمایش در سیستم بیمارستان مربوطه ثبت شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما از آن جا که با کمبود نیروی کار رو به رو بودند، این نتایج در سیستم ما در وزارت بهداشت قید نشده بود و به این شکل به ما اعلام می کردند که حتی تا ۵۰ هزار پاسخ تست در دسترس‌مان است، اما زمان ثبت آن در سیستم را نداریم.

زمان بازگشت به کار بهبودیافتگان کرونا

وی درباره شرایط بازگشت به کار بهبود یافتگان کرونا گفت: نظرات متفاوتی در این زمینه اعلام می‌شود مثلا CBC آمریکا نظرات خود را دارد اما با گذشت ۱۰ تا ۱۴ روز پس از بروز بیماری فرد می‌تواند بدون انجام آزمایش مجدد در محل کار خود حاضر شود، آن هم به شرط رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک.

سمیعی با تاکید بر این که نمونه‌گیری کووید ۱۹ از کودکان بسیار سخت خواهد بود، تاکید کرد: اگر کودکی مبتلا به کووید ۱۹ باشد و پزشک ظن قوی نسبت به وجود بیماری در کودک داشته باشد با در نظر گرفتن علایم دیگر او را جزو موارد محتمل بیماری کووید ۱۹ قلمداد می‌کنند.

ماجرای حواشی تست کرونا فوتبالیست‌ها

سمیعی درباره حواشی که در خصوص انجام تست کرونای فوتبالیست‌ها اتفاق افتاد اظهار کرد: این مورد نیز جزو چالش‌های بازگشت به کار محسوب می‌شود. بیمارستان مسیح دانشوری یکی از بهترین آزمایشگاه‌های کشور در این زمینه است. در مورد تست فوتبالیست‌ها برخورد منافع یا تضاد منافع سبب زیر سوال رفتن نتایج شد. اما بدانیم که اقداماتی که بیمارستان مسیح دانشوری انجام داد همان اقدامی است که برای همه مردم انجام می‌دهند موضوع در این میان کمی متفاوت بود چرا که باشگاه مربوطه از اعلام نتایج یک نفعی می‌برد و فدراسیون و لیگ نیز نفعی دیگری می‌بردند . اکنون می‌دانیم که انجام تست در زمان‌های مختلف می‌تواند نتایج متفاوتی را نشان دهد؛ چرا که مراحل بیماری تغییر کرده است. من از این دوستان خواهش کردم اگر قرار است از آزمایش‌ها استفاده کنند به خاطر تضاد منافع خود اعتبار مراکز آزمایشگاهی ما را زیر سوال نبرند.

وی با اشاره به این که هزینه‌ها در آزمایشگاه‌ها افزایش پیداکرده است، گفت: علاوه بر مواردی که هنگام انجام آزمایش از آن استفاده می‌شود هزینه لباس هایی که کارکنان در آزمایشگاه‌ها می‌پوشند نیز بسیار بالا است و تامین آن ارزی از سیستم بانکی نمی‌گیرد. از تاریخ ۳۰ اردیبهشت ماه امسال قیمت‌ها افزایش پیدا کرد و برای کاهش هزینه‌ها باید از سازمان غذا و دارو و سایر سازمان‌ها بخواهیم که مشکلی در زنجیره تامین پیش نیاید.

سمیعی درباره میزان ابتلای کادر آزمایشگاهی به کرونا تصریح کرد: مطمئنم کسانی را داریم که شاغل در آزمایشگاه‌ها هستند که به این ویروس مبتلا شدند، اما احتمال انتقال ویروس کرونا به همکاران کادر درمان و پرستاران و پزشکان بسیار بیشتر از احتمال انتقال ویروس به آزمایشگاهیان است؛ چرا که آنها پوشش‌های کامل‌تری نسبت به کادر درمان دارند. اما این که بخواهیم تشخیص دهیم نیروی ما دقیقا در کجا به ویروس مبتلا شده است کار راحتی نیست.
 

.Mahdieh

رمانیکی حامی
نویسنده افتخاری
شناسه کاربر
940
تاریخ ثبت‌نام
2021-09-17
آخرین بازدید
موضوعات
308
نوشته‌ها
919
پسندها
3,381
امتیازها
340
سن
23
محل سکونت
√کره خاکی√

  • #87
درمان سردرد شدید با پوست این میوه:::
گاهی اوقات، سردرد‌ها به قدری شدید و غیر قابل تحمل هستند که فرد برای تسکین آنها از چندین نوع داروی مسکن استفاده‌ کند تا از درد خلاصی پیدا کرده و به زندگی روزمره خود ادامه دهد.

به گزارش بهداشت نیوز ، پوست موز حاوی مقادیر بالای ویتامین ، پتاسیم و منیزیم است و خاصیت ضد التهابی و سم زدایی دارد.

در بسیاری از کشورها از جمله هند، بیش از چند دهه است که از پوست موز به عنوان یک ماده مغذی و دارویی استفاده می شود.

تحقیقات جدید نشان می دهد پوست موز حاوی انواع ویتامین و مواد معدنی است و می توان آن را به صورت مخلوط با آب میوه، شیر موز، پخته و سرخ شده استفاده کرد ، هرچه موز رسیده تر باشد، پوست آن شیرین تر و بافت آن نرم تر می شود و دلیل آن نیز وجود یک هورمون طبیعی گیاهی به نام اتیلن است که در فرآیند رسیدن میوه ها ترشح می شود ، اتیلن پس از برهم کنش با قند و فیبر موجود در پوست موز، قند مرکب را به قند ساده تبدیل می کند، به همین دلیل است که موز رسیده شیرین تر است.

دردی که باپوست موز محو می شود!
گاهی اوقات، سردرد‌ها به قدری شدید و غیر قابل تحمل هستند که فرد برای تسکین آنها از چندین نوع داروی مسکن استفاده‌ کند تا از درد خلاصی پیدا کرده و به زندگی روزمره خود ادامه دهد.

در این بین برخی راهکارهای طبیعی برای تسکین سردرد وجود دارد که ضررها و عوارض داروهای مسکن شیمیایی را ندارند.

ما به شما یک راه ساده، ارزان و طبیعی را معرفی می‌کنیم که به خلاص شدن از شر سردردهای شدید کمک می‌کند و سرعت اثر بخشی بالایی دارد.

شما در این روش درمانی طبیعی به پوست یک موز و مقداری یخ نیاز دارید، چند تکه یخ را در قسمت انتهایی و در داخل پوست موز قرار داده و آن را با یک نوار ببنید تا یخ در بین پوست موز باقی بماند، حال پوست موز را بر روی پیشانی خود قرار داده و به مدت ۲۰ دقیقه در مکان تاریکی استراحت کنید، یک حوله همراه خود داشته باشید تا به محض آب شدن یخ از آن استفاده کنید.

این روش بلافاصله سردرد شما را تسکین می‌دهد؛ در این روش درمانی سردرد به سرعت آرام می‌‌گیرد و علت اصلی آن به دلیل وجود پتاسیم بالای پوست موز است، اگر سردرد شما شدید بود و بعد از ۲۰ دقیقه نیز درد را حس کردید می‌توانید این روش را تکرار کنید.
 

.Mahdieh

رمانیکی حامی
نویسنده افتخاری
شناسه کاربر
940
تاریخ ثبت‌نام
2021-09-17
آخرین بازدید
موضوعات
308
نوشته‌ها
919
پسندها
3,381
امتیازها
340
سن
23
محل سکونت
√کره خاکی√

  • #88
۷ ماده غذایی را برای از بین بردن ریفلاکس معده فراموش نکنید!
غذاهای حاوی کربوهیدرات به نام به سرعت تخمیر شده و برای تغذیه باکتری ها در روده مناسب هستند و ممکن است مسئول التهاب روده، گاز، نفخ و دیگر مشکلات ناراحت کننده معده باشند.

به گزارش مشرق، در واقع فودمپ شامل انواع کربوهیدرات‌هایی است که هضم سختی دارند و سبب مشکلات گوارشی می ‌شوند. از این رو کاهش مصرف غذاهایی که حاوی فودمپ هستند به بهبود هضم، از بین بردن مشکلات دستگاه گوارش و کاهش وزن کمک خواهد کرد.

با این حال مصرف برخی مواد غذایی برای از بین بردن ریفلاکس معده، خالی از لطف نیست:

زنجبیل: اگر در حد متعادل مصرف شود، یکی از مواد غذایی بسیار مفید برای مبارزه با سوزش سر دل است. در طول تاریخ از زنجبیل به منظور از بین بردن التهاب و مشکلات گوارشی استفاده می شده است.

موز: این میوه به دلیل PH مناسبی که دارد یک میان وعده فوق العاده برای مبتلایان به سوزش سر دل است. خاصیت قلیایی موز منجر به خنثی کردن اسید معده و کمک به تخفیف علائم ریفلاکس می شود. البته در معدودی از افراد همانطور که مصرف انواع توت ها، پرتقال و گریپ فروت منجر به تولید اسید در معده می شود، مصرف موز نیز می تواند همین علامت را ایجاد کند.

ماست: به خاطر داشته باشید که در اینجا منظور ما ماست های شیرین شده و دارای خامه نیست. انواع ماست کم چرب یا بدون چربی منجر به کاهش فشار در اسنفکتر تحتانی مری و بالا رفتن سرعت هضم غذا می شود.

خربزه: این گروه از میوه ها هم برای کاهش علائم سوزش سر دل مفیدند اما همانند آنچه که درباره موز گفته شد، ممکن است که در معدودی از افراد، برعکس عمل نموده و علائم را تشدید کنند. به همین خاطر در صورت بروز مشکل باید از مصرف آنها پرهیز شود.

سبزیجات تیره رنگ: این قبیل سبزیجات از قبیل مارچوبه، کلم بروکسل، کلم پیچ و اسفناج خاصیت قلیایی دارند و در هضم موثر غذا و کاهش اسید معده موثرند.

بلغور جو: جو دو سر یکی از بهترین انتخاب ها برای وعده صبحانه و میان وعده در طی روز است. این ماده غذایی، هم سیر کننده است و هم از بالا رفتن اسید معده در داخل مری، جلوگیری می کند. جو دو سر رو حتی می توان با کشمش مصرف کرد زیرا این توانایی را دارد که اسید کشمش را جذب خود کند.

آدامس: منجر به افزایش تولید بزاق و کاهش میزان اسید در مری می شود. دقت کنید که در انتخاب آدامس ها، نوع حاوی نعناع و بدون شکر آنها را انتخاب کنید.

منبع: ایرنا
 

.Mahdieh

رمانیکی حامی
نویسنده افتخاری
شناسه کاربر
940
تاریخ ثبت‌نام
2021-09-17
آخرین بازدید
موضوعات
308
نوشته‌ها
919
پسندها
3,381
امتیازها
340
سن
23
محل سکونت
√کره خاکی√

  • #89
رفلاکس معده چیست و چه علائمی دارد؟
فوق تخصص گوارش و کبد گفت: رفلاکس معده بیماری شایع است که می تواند دوره ای یا مزمن باشد. استرس موجب تشدید ریفلاکس شده و مانع از جواب در طول درمان می‌شود.

به گزارش مشرق، علیرضا دلاوری فوق تخصص گوارش و کبد در پاسخ به سوالات رایج بیماران درگیر با رفلاکس معده گفت: رفلاکس بیماری بسیار شایع است که حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد مردم با آن درگیرند. ترش کردن، سوزش، تلخی دهان، سنگینی سر دل و حتی سرفه های مزمن از علائم این بیماری است که می تواند انسان را تا آخر عمر به خود مشغول کند.

وی افزود: ریفلاکس از خفیف تا شدید وجود دارد و بیماری مزمن است. بهترین درمان برای آن کاهش اسید معده است. امپرازول دارویی است که مصرف آن در دوزهای بالا می تواند رفلاکس شدید را کنترل کند. در نوع خفیف بیماری، مصرف دوبار در هفته کافی است اما برخی بیماران علاوه بر ریفلاکس شدید، زمینه اضطرابی دارند که موجب تحریک بیشتر مری می شود در این حالت باید برای بیمار از داروهای آرامبخش استفاده کرد.

دلاوری خاطرنشان کرد: یکی از مشخصات افزایش اسید معده و در نتیجه ریفلاکس، سوزش سر دل پس از خوردن غذا است. ریفلاکس ممکن است صبح ها یا شب ها اتفاق بیفتد. برخی مواد غذایی مثل پیاز خام، غذاهای ترش، غذاهای حاوی نگهدارنده مثل پنیر پیتزا و فست فودها، سس های کارخانه ای و چای پررنگ موجب تشدید رفلاکس می‌شوند. برای افرادی که در هنگام صبح ترش می‌کنند و سوزش سر دل دارند توصیه می‌شود چای پررنگ ننوشند. نیم ساعت قبل از صبحانه یک کپسول امپرازول به مدت دو هفته بخورند اگر تا پیش از سه ماه علائم برگشت امپرازول باید به صورت دائمی مصرف شود.

وی تاکید کرد: تغییرات فصلی و مصرف برخی غذاها در فصول مختلف می‌تواند موجب تشدید ریفلاکس شود. در مواقعی ریفلاکس ها دوره ای هستند و در برخی به صورت دائمی وجود دارد و ممکن است تا چند سال بهبود یافته و دوباره ظاهر شوند. استرس موجب تشدید ریفلاکس شده و مانع از جواب در طول درمان می‌شود.

دلاوری فوق تخصص گوارش و کبد یادآور شد: مشکلات معده و گوارش مثل زخم معده و اثنی عشر می‌تواند منجر به کاهش وزن شود. کاهش وزن علامت خطر است و بیمار باید تحت بررسی‌های بیشتر قرار گیرد.

منبع: فارس
 

.Mahdieh

رمانیکی حامی
نویسنده افتخاری
شناسه کاربر
940
تاریخ ثبت‌نام
2021-09-17
آخرین بازدید
موضوعات
308
نوشته‌ها
919
پسندها
3,381
امتیازها
340
سن
23
محل سکونت
√کره خاکی√

  • #90
اثرات درمانی متعدد بامیه:::
گیاه بامیه سرشار از مواد مغذی باارزشی مانند ویتامین‌های C، A و گروه B همچنین عناصری مانند فسفر، پتاسیم، فیبر است؛ بنابراین اثرات درمانی فراوانی بر سلامت انسان دارد.

به گزارش مشرق، گیاه بامیه سرشار از مواد مغذی باارزشی مانند ویتامین‌های C، A و گروه B از جمله اسیدفولیک، B۶، B۵ و B۲ همچنین عناصری از قبیل منگنز، کبالت، کلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر است، بنابراین اثرات درمانی فراوانی بر سلامت انسان دارد.

بامیه خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها و سرطان‌ها را کاهش داده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. این گیاه بهترین داروی قند است، زیرا لوزالعمده را فعال می‌کند. درعین حال، می‌تواند ناراحتی‌های روده و معده از جمله زخم معده را درمان کند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، بامیه، مفاصل را نرم می‌کند و از رماتیسم و آرتروز نیز جلوگیری می‌کند. این گیاه از نظر اقتصادی، نسبتاً ارزان و در دسترس‌ همه افراد قرار دارد.

منبع: ایسنا
 

موضوعات مشابه

کاربران در حال مشاهده این موضوع (مجموع: 1, کاربران: 0, مهمان‌ها: 1)

بالا پایین