تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟
تغذیه اهمیت زیادی در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده دارد. برای کاهش خطر ابتلا به سرطان روده باید گوشت قرمز و گوشت فرآوریشده کمتری بخورید و الکل کمتر بنوشید. مصرف بیشتر میوه و سبزیجات و مصرف بیشتر آب به سلامت روده کمک زیادی میکند.
سرطان روده سرطان شایعی است به خصوص در میان افراد بالای ۶۵ سال. یکی از ریسک فاکتورهای مهم این سرطان رژیم غذایی است. اهمیت رژیم غذایی در رابطه به سرطان روده تنها محدود به یک عامل خطر نیست؛ بلکه در طول درمان و بعد از درمان هم انتخابهای تغذیهای اهمیت زیادی برای بیمار دارد. از این رو در این مطلب میخواهیم مروری بر ارتباط تغذیه و سرطان روده داشته باشیم و اهمیت رژیم غذایی برای سرطان روده را بررسی کنیم. چه غذاهایی برای سرطان روده خوب است؟ از چه غذاهایی باید اجتناب کرد؟ و سؤالات دیگری که ممکن است در این رابطه داشته باشید را در این مطلب پاسخ میدهیم.
تغذیه و سرطان روده چه ارتباطی دارند؟
سرطان روده سرطان نسبتا شایعی است. این سرطان انواع مختلفی دارد و در این بین سرطان کولورکتال یعنی سرطان روده بزرگ و راست روده است که شایع است و چهارمین سرطان شایع در دنیا به حساب میآید. سرطان روده کوچک سرطان بسیار نادری است به گونهای که وقتی در جایی صحبت از سرطان روده است، مقصود اصلی ما سرطان کولورکتال است.
سرطان روده بزرگ بیشتر در افراد با سنین بالاتر ظاهر میشود، البته این را هم در نظر بگیرید سن ابتلا به این سرطان در سالهای اخیر کاهش داشته است. یکی از ریسک فاکتورهای اصلی این سرطان ژنتیک و سبک زندگی افراد است. در میان فاکتورهای سبک زندگی، تغذیه و سرطان روده ارتباط تنگتری دارند و رژیم غذایی مهمترین عامل خطری است که با آن مواجه هستیم. به خصوص عادات غذایی بدی که معمولا به چاقی هم منجر میشوند. در ادامه ما غذاها و مواد مغذی که باعث افزایش خطر سرطان کولورکتال میشوند را بررسی کردهایم. همچنین به شما میگوییم که چه نوع رژیم غذایی میتواند از این سرطان پیشگیری کند.
در ادامه بررسی ارتباط تغذیه و سرطان روده، غذاهایی را به شما معرفی خواهیم کرد که میتوانند مقاومت بدن را در طول درمان و بعد از درمان این نوع سرطان حفظ کنند.
اهمیت تغذیه در ایجاد سرطان روده
سرطان روده کولورکتال سرطان بسیار شایعی است که با تغییر سبک زندگی می توان خطر آن را کاهش داد.
برای پیشگیری از سرطان روده چه غذاهایی نخوریم؟
این نکته را در ارتباط تغذیه و سرطان روده در نظر بگیرید که اعتقاد پزشکان بر این نیست که خوردن بعضی غذاها به طور مستقیم باعث ایجاد سرطان کولورکتال میشوند. برخی غذاها منجر به ایجاد التهاب در بدن میشوند که با خطر بالاتر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط است. باید بدانید که اجتناب از این غذاهای التهابی لزوما از ابتلا به سرطان کولورکتال جلوگیری نمیکند، اما خطر ابتلا به این سرطان را کاهش میدهد. برخی از این غذاها عبارتاند از:
گوشت قرمز
گوشتهای فرآوریشده
نان سفید
نوشیدنیهای قندی.
مصرف زیاد گوشت قرمز باعث سرطان روده می شود؟
مطالعات متعدد نشان دادهاند که رژیمهای غذایی که بیش از حد گوشت قرمز دارند با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط هستند، اما منظورمان از گوشت قرمز دقیقا چیست؟ به گفتهی سازمان بهداشت جهانی (WHO) گوشت قرمز به عنوان “گوشت ماهیچههای پستانداران از جمله گوشت گاو، گوساله، خوک، بره، گوسفند، اسب و بز” تعریف میشود.
در یک منبع معتبر دیگر شواهدی مبنی بر این یافتهایم که «مصرف گوشت قرمز ممکن است مستقیم یا غیر مستقیم باعث بروز سرطان روده بزرگ شود، زیرا رژیم غذایی سرشار از گوشت معمولا دارای سبزیجات، میوهها و فیبر کمی است»
مطالعهای بر روی جمعیتهای شمال ایتالیا نشان داد افرادی که گوشت قرمز را در کنار تخم مرغ، پنیر و سایر غذاهای چرب و همچنین نشاستههای تصفیهشده میخورند، تقریباً دو برابر بیشتر از افرادی که رژیم غذایی مبتنی بر سبزیجات را ترجیح میدهند، در معرض خطر ابتلا به سرطان رکتوم یا روده بزرگ هستند.
تحقیقات جدیدتر همچنین نشان داد که افزایش روزانه ۱۰۰ گرم گوشت یا گوشت قرمز با افزایش قابل توجه ۱۲ تا ۱۷ درصدی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط است.
مصرف زیاد گوشت قرمز یکی از مهمترین فاکتورهای تغذیهای در ابتلا به سرطان روده است.
تغذیه اهمیت زیادی در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده دارد. برای کاهش خطر ابتلا به سرطان روده باید گوشت قرمز و گوشت فرآوریشده کمتری بخورید و الکل کمتر بنوشید. مصرف بیشتر میوه و سبزیجات و مصرف بیشتر آب به سلامت روده کمک زیادی میکند.
سرطان روده سرطان شایعی است به خصوص در میان افراد بالای ۶۵ سال. یکی از ریسک فاکتورهای مهم این سرطان رژیم غذایی است. اهمیت رژیم غذایی در رابطه به سرطان روده تنها محدود به یک عامل خطر نیست؛ بلکه در طول درمان و بعد از درمان هم انتخابهای تغذیهای اهمیت زیادی برای بیمار دارد. از این رو در این مطلب میخواهیم مروری بر ارتباط تغذیه و سرطان روده داشته باشیم و اهمیت رژیم غذایی برای سرطان روده را بررسی کنیم. چه غذاهایی برای سرطان روده خوب است؟ از چه غذاهایی باید اجتناب کرد؟ و سؤالات دیگری که ممکن است در این رابطه داشته باشید را در این مطلب پاسخ میدهیم.
تغذیه و سرطان روده چه ارتباطی دارند؟
سرطان روده سرطان نسبتا شایعی است. این سرطان انواع مختلفی دارد و در این بین سرطان کولورکتال یعنی سرطان روده بزرگ و راست روده است که شایع است و چهارمین سرطان شایع در دنیا به حساب میآید. سرطان روده کوچک سرطان بسیار نادری است به گونهای که وقتی در جایی صحبت از سرطان روده است، مقصود اصلی ما سرطان کولورکتال است.
سرطان روده بزرگ بیشتر در افراد با سنین بالاتر ظاهر میشود، البته این را هم در نظر بگیرید سن ابتلا به این سرطان در سالهای اخیر کاهش داشته است. یکی از ریسک فاکتورهای اصلی این سرطان ژنتیک و سبک زندگی افراد است. در میان فاکتورهای سبک زندگی، تغذیه و سرطان روده ارتباط تنگتری دارند و رژیم غذایی مهمترین عامل خطری است که با آن مواجه هستیم. به خصوص عادات غذایی بدی که معمولا به چاقی هم منجر میشوند. در ادامه ما غذاها و مواد مغذی که باعث افزایش خطر سرطان کولورکتال میشوند را بررسی کردهایم. همچنین به شما میگوییم که چه نوع رژیم غذایی میتواند از این سرطان پیشگیری کند.
در ادامه بررسی ارتباط تغذیه و سرطان روده، غذاهایی را به شما معرفی خواهیم کرد که میتوانند مقاومت بدن را در طول درمان و بعد از درمان این نوع سرطان حفظ کنند.
اهمیت تغذیه در ایجاد سرطان روده
سرطان روده کولورکتال سرطان بسیار شایعی است که با تغییر سبک زندگی می توان خطر آن را کاهش داد.
برای پیشگیری از سرطان روده چه غذاهایی نخوریم؟
این نکته را در ارتباط تغذیه و سرطان روده در نظر بگیرید که اعتقاد پزشکان بر این نیست که خوردن بعضی غذاها به طور مستقیم باعث ایجاد سرطان کولورکتال میشوند. برخی غذاها منجر به ایجاد التهاب در بدن میشوند که با خطر بالاتر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط است. باید بدانید که اجتناب از این غذاهای التهابی لزوما از ابتلا به سرطان کولورکتال جلوگیری نمیکند، اما خطر ابتلا به این سرطان را کاهش میدهد. برخی از این غذاها عبارتاند از:
گوشت قرمز
گوشتهای فرآوریشده
نان سفید
نوشیدنیهای قندی.
مصرف زیاد گوشت قرمز باعث سرطان روده می شود؟
مطالعات متعدد نشان دادهاند که رژیمهای غذایی که بیش از حد گوشت قرمز دارند با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط هستند، اما منظورمان از گوشت قرمز دقیقا چیست؟ به گفتهی سازمان بهداشت جهانی (WHO) گوشت قرمز به عنوان “گوشت ماهیچههای پستانداران از جمله گوشت گاو، گوساله، خوک، بره، گوسفند، اسب و بز” تعریف میشود.
در یک منبع معتبر دیگر شواهدی مبنی بر این یافتهایم که «مصرف گوشت قرمز ممکن است مستقیم یا غیر مستقیم باعث بروز سرطان روده بزرگ شود، زیرا رژیم غذایی سرشار از گوشت معمولا دارای سبزیجات، میوهها و فیبر کمی است»
مطالعهای بر روی جمعیتهای شمال ایتالیا نشان داد افرادی که گوشت قرمز را در کنار تخم مرغ، پنیر و سایر غذاهای چرب و همچنین نشاستههای تصفیهشده میخورند، تقریباً دو برابر بیشتر از افرادی که رژیم غذایی مبتنی بر سبزیجات را ترجیح میدهند، در معرض خطر ابتلا به سرطان رکتوم یا روده بزرگ هستند.
تحقیقات جدیدتر همچنین نشان داد که افزایش روزانه ۱۰۰ گرم گوشت یا گوشت قرمز با افزایش قابل توجه ۱۲ تا ۱۷ درصدی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط است.
مصرف زیاد گوشت قرمز یکی از مهمترین فاکتورهای تغذیهای در ابتلا به سرطان روده است.
نام موضوع : تغذیه چه اهمیتی در سرطان روده دارد؟
دسته : متفرقه پزشکی