مواد غذایی منجمد کرونا را انتقال نمیدهند
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: مواد غذایی منجمد ویروس کرونا را به افراد انتقال نمیدهد و اثرپذیری ندارد. ماندگاری ویروس کرونا بر روی مواد غذایی منجمد شده در درجه منفی ۲۰ تا منفی ۷۰ از بین میرود و مردم نگرانی در این زمینه نداشته باشند.
مسعود مردانی افزود: احتمال پیدا کردن تماس با سطوح آلوده به ویروس کرونا از طریق فروشگاهها، وسایل حمل و نقل عمومی بیشتر از مواد غذایی منجمد شده است، ویروسها در فضای انجماد زنده نمیمانند و اثرپذیری انتقال به افراد را ندارند.
متخصص بیماریهای عفونی، تصریح کرد: میزان ویروس موجود در غذاهای منجمد به اندازهای نیست که خطری برای افراد داشته باشد، ویروسها در واقع انگلهای داخل سلولی هستند و نمیتوانند در خارج از سلولهای میزبان، تولید مثل کنند. آنها روی یک بستهبندی غذایی یا گوشت منجمد، فقط در انتظار از بین رفتن هستند … رخلاف باکتریها، ویروسها ممکن است ساعتها یا روزها روی یک سطح بمانند، اما آنها در این شریط کاملاً شکننده بوده و قادر به انتقال عفونت نیستند.
مردانی در مورد شست وشوی ماسکها، گفت: فقط ماسکهای خانگی به دلیل سه لایه بودن و اینکه نانو باشند، قابل شست وشو هستند و بقیه ماسکها با شست وشوی مجدد خاصیت خود را از دست میدهند و نباید آنها را استفاده کرد.
این پزشک با تاکید بر اینکه ماسک باید تا پایان کرونا به عنوان ابزار حیاتی مردم استفاده شود، تصریح کرد: در شش ماهه دوم امسال شرایط خاصی را در کشور به خاطر همزمانی کرونا با آنفلوآنزا خواهیم داشت و از مردم میخواهیم بدون ماسک از منزل خارج نشوند و باید جزو سبد خانوار در نظر گرفته شود.