. . .

بحث و گفتگو بهترین تئاترهای ایرانی که فیلم تئاتر آن‌ها در دسترس‌اند.

تالار سینما و تئاتر

Maedeh

مدیر مخبر
پرسنل مدیریت
مدیر
خبرنگار
کاربر نقره‌ای
کاربر ثابت
نام هنری
Maiy
مدیر
مخبر
شناسه کاربر
91
تاریخ ثبت‌نام
2020-10-14
آخرین بازدید
موضوعات
442
نوشته‌ها
3,257
راه‌حل‌ها
2
پسندها
6,373
امتیازها
463
محل سکونت
خسته آباد✨️

  • #1
فیلم تئاتر «شکلک»

نمایش شکلک به کارگردانی کیومرث مرادی از هفتم بهمن سال 92 تا پایان فروردین ماه 93 در سالن همایش دیپلماتیک اکو به روی صحنه رفت. نمایشنامه این کار قلم دست نغمه ثمینی و تهیه کنندگی آن برعهده موسسه فرهنگی هنری کارنامه و کیومرث مرادی بوده است.

این نمایش اولین بار در سال 82 در جشنواره تئاتر فجر اجرا شد. در آن زمان، نمایش شکلک موفق به کسب جوایز بهترین نمایشنامه، بهترین موسیقی و بهترین بازیگری زن شد. همچنین این نمایش به عنوان اثر تحسین‌ شده‌ تماشاگران و منتقدین در سال 83 انتخاب شد.

پس از موفقیت‌های این تئاتر در اولین دوره اجرای خود، مرادی تصمیم گرفت با ترکیبی از بازیگران تازه بار دیگر این نمایش را روی صحنه بیاورد و دومین دوره اجرای این نمایش با نقش‌آفرینی پانته‌آ بهرام، امیر جعفری، ستاره پسیانی و نوید محمدزاده روی صحنه رفت.

داستان این نمایش در یک خانه مخروبه روایت می‌شود. جایی که یک زوج قدیمی در مقابل زوجی جوان قرار می‌گیرند و با وجود تمام مشکلات و اختلافات، سعی می‌کنند به آن‌ها کمک کنند. این نمایش در واقع توانسته در قالب این دو زوج، دو دیدگاه سنتی و مدرن را در مقابل هم قرار دهد و در این فضا، به نقد شرایط اجتماعی بپردازد. در واقع ثمینی سعی کرده تا در این نمایشنامه، رویداد‌هایی را که در دنیای واقعی رخ نمی‌دهند به صورتی واقع‌گرایانه روی صحنه بیاورد. به گونه‌ای که مخاطب در طول اجرای آن، از فکر عدم امکان وقوع همچین اتفاقی به دور باشد و اتفاقات نمایش را جدا از دنیای واقعی نبیند.

فیلم تئاتر «بالاخره این زندگی مال کیه؟»

نمایشنامه بالاخره این زندگی مال کیه (با نام اصلی Whose life is it anyway) اثر معروف برایان کلارک، نویسنده انگلیسی است که به کارگردانی اشکان خیل‌نژاد در سال 93 در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه رفت.

داستان نمایش درباره فردی به نام کِن هَریسن است که به دنبال یک سانحه رانندگی برای همیشه فلج می‌شود. در ادامه وقتی می‌فهمد درمانی برای وضعیتش وجود ندارد تصمیم می‌گیرد به زندگی نباتی خود در بیمارستان پایان دهد. نویسنده در قالب تلاش‌های او برای تحقق این خواسته، مسائل مهمی را در زمینه حرمت انسانی و اراده‌ی آزاده مطرح می‌کند.

نمایش بالاخره این زندگی مال کیه از 29 مهر تا 6 آذر ماه سال 93 در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه رفت. از بازیگران حاضر در این نمایش می‌توان نوید محمدزاده، آزاده صمدی، الهه شه پرست و محمدهادی عطایی را نام برد. ندا گلرنگی، هومن کیایی، مینا کریمی‌جبلی، کیوان ساکت‌اُف، حمید رحیمی، شهاب‌الدین حسین‌پور، سینا بالاهنگ و محمد اشکان‌فر دیگر بازیگرانی‌اند که در این نمایش حضور دارند.

این نمایش بازخورد مثبت منتقدین و تماشاچیان را به همراه داشت و استقبال خوبی از آن شد. یکی از دلایل بازخورد‌های مثبت همگان، درک درست فضای سنگین داستان توسط عوامل بود. به گونه‌ای که در لحظات مهم داستان حتی سکوت‌ لحظه‌ای بازیگران معنی درستی در قالب اجرا پیدا می‌کرد و عوامل در هماهنگی کامل تحت ریتم داستان بودند.

فیلم تئاتر «اعتراف»

نمایش اعتراف به کارگردانی شهاب حسینی در خرداد ماه 1396 در تئاتر شهر روی صحنه رفت. نمایشنامه این تئاتر در واقع برگرفته از اثر The Confession نوشته برد میرمن است که مجموعه تلوزیونی از آن در سال 2011 ساخته شد.

در این نمایش، یک جنایتکار نزد کشیشی می‌رود تا به گناهانش اعتراف کند. قاتل گذشته پیچیده‌ای دارد که با گذشت اجرا لحظه به لحظه روشن‌تر می‌شود. نویسنده در واقع در این داستان سعی کرده تا سنت اعتراف کردن را به چالش بکشد و در طول اجرا می‌بینیم که چندین مرتبه جای کشیش و قاتل عوض می‌شود و به گناهان گذشته کشیش پرداخته می‌شود.

این تئاتر با بازی علی نصیریان، شهاب حسینی، صالح میرزاآقایی، نیما رئیسی، پرویز بزرگی، مهدی بجستانی، میثاق زارع، غراله نظر، شهرام ابراهیمی، ایلیا نصرالهی، پرند عین بیگی و فاطمه عرب کرمانی اجرا شد و توانست نظر مثبت بسیاری از تماشاگران را به خود جلب کند، هرچند که عده‌ای نسبت به محتویات آن انتقاد داشتند.

این تئاتر در زمان طولانی 2 ساعت اجرا شده و در آن بازی قوی علی نصیریان در نقش کشیش را مشاهده می‌کنیم که یکی از نقاط قوت این نمایش، همین بازی بی‌نقص علی نصیریان در جایگاه کشیش است. از دیگر نقاط قوت این نمایش، می‌توان به طراحی صحنه خوب آن اشاره کرد که در تناسب کامل با داستان نمایش است.
بهترین تئاترهای ایرانی | فیلم تئاتر «نامه‌های عاشقانه از خاورمیانه»

نمایش نامه‌های عاشقانه از خاورمیانه به کارگردانی کیومرث مرادی در دو مرحله در سال‌های 96 و 95 روی صحنه رفت. نمایشنامه این تئاتر حاصل قلم مشترک کیومرث مرادی، پوریا آذربایجانی و محمد مساوات بوده و درباره داستان زندگی پرفراز و نشیب سه زن است.

همانطور که اشاره کردم این نمایش در دو مرحله روی صحنه رفت. یکبار در سال 95 با بازی هانیه توسلی، طناز طباطبایی و پانته‌آ پناهی‌ها و بار دیگر در سال 96 با بازی هانا کامکار، آزاده صمدی و پانته آ پناهی‌ها. هردو مرحله این تئاتر با استقبال خوب تماشاگران رو به رو شد و همچنین اجرای سال 96 کاندید بهترین موسیقی سی و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با هنرآفرینی هانا کامکار به عنوان طراح موسیقی و آذرنوش خدامی، تارا موسویان، مهرنام رستگاری، سحر عباسی، بهناز بلوکی به عنوان گروه موسیقی زنده شد.

شما هم نمایش و تئاتر های مورد پسند خود را معرفی کنید
 

موضوعات مشابه

پاسخ‌ها
0
بازدیدها
14
پاسخ‌ها
2
بازدیدها
244

کاربران در حال مشاهده این موضوع (مجموع: 1, کاربران: 0, مهمان‌ها: 1)

بالا پایین