. . .

سیرت حضرت خضر

تالار زندگی نامه امامان و پیامبران
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

CANDY

مدیریت ارشد
پرسنل مدیریت
فرازین
بخشدار
مدیر
رصد کننده
طراح
تدوینگر
نام هنری
Minok
بخشدار
- امور فرهنگی
مدیر
تدوین+میکس+بازرس
شناسه کاربر
3457
تاریخ ثبت‌نام
2022-11-23
آخرین بازدید
موضوعات
970
نوشته‌ها
2,272
راه‌حل‌ها
27
پسندها
3,466
امتیازها
436
سن
20
محل سکونت
جنگل‌متروکه‌افکار(:

  • #1
نام:خضر
دین: اسلام
ملیت: ایرانی
پیامبران هم‌عصر:موسی (ع)
قدمگاه های حضرت خضر: مسجد کوفه، کوه حضرت خضر و ...
سرانجام حضرت خضر: عمری جاودانه

طبق گفته ها یکی از اولاد سام بن نوح و پسرخالهٔ ذوالقرنین، خضر نام داشت. بسیاری از مفسرین براین باورند که همراه موسی و یوشع بن نون در داستان سوره کهف، خضر است. یکی از معجزات حضرت خضر( ع) این بود که پس از نشستن روی هر زمین خشکی، آن زمین سبز و خرم میشد و به همین دلیل، نام او خضر( سبز) است. زندگی خضر، از قبل از زمان موسی شروع شد و ادامهٔ زندگیش تا آخر الزمان، مورد اتّفاق مسلمانان است. او بر اساس روایتی در زمان غیبت به عنوان مونس امام عصر است.

نحوه زندگی حضرت خضر (ع)​

امام رضا( ع) فرمودند:حضرت خضر ( ع) از آب حیات خورد، وی همچنان زنده است و تا وقتیکه صور دمیده شود، نمی میرد. او نزد ما می آید و بر ما سلام می کند، ما صدای این حضرت را می شنویم ولی نمیتوانیم خودش را بینیم، او به مراسم حج می رود و به انجام تمامی مناسک می پردازد، در روز عرفه در سرزمین عرفات می ایستد و برای دعای مؤمنان آمین می گوید. خداوند در زمان غیبت به وسیله او، از قائم ما رفع غربت می کند و وحشتش را از طریق او به انس تبدیل می کند. طبق این حدیث، حضرت خضر( ع) از سی نفری محسوب میشود که همواره در محضر حضرت بقیة الله( ع) هستند و به دستور آن حضرت، رتق و فتق امور در دست آن هاست.

نصیحت خضر علیه السلام به موسی علیه السلام​

هنگامی كه حضرت خضر( ع) در زمان ملاقات موسی و خضر( كه داستانش در زندگی موسی گذشت) از موسی ـ علیه السلام ـ تقاضای جدا شدن کرد، موسی ـ علیه السلام ـ از خضر تقاضای پند و نصیحت كرد. حضرت خضر( ع) گفت:
« ۱. به كسی( خداوند) بپیوند كه پیوستن به او برایت ضرر و زیانی نداشته باشد و پیوستن غیراز او برای تو سودی نخواهد داشت ۲. لجباز نباش ۳. حركت بی‎هدف و بدون نیاز، انجام نده ۴. خنده بیجا و بدون تعجّب نكن ۵. خطاكار را بخاطر خطاهایی که انجام داده، سرزنش نكن( او را با ملایمت از خطایش باز دار درغیر این صورت جری‎تر می‎شود) ۶. در درگاه خدا برای خطاهای خود، گریه كن.

ویژگیهای خضر (ع)​

حضرت خضر( ع) ویژگیهای زیادی دارد که برخی از آن ها عبارتست از:

خداوند توان و قدرت نیرومندی را به خضر( ع) بخشیده، به حدی که طریحی می نویسد:« خداوند توان و قدرت بسیار فراوانی را به خضر عطا کرد و مسئول مقدمه الجیش ذی القرنین بوده است.»

> یکی از افردی که چشمه آب حیات را پیدا کرد و مقداری از آنرا نوشید، حضرت خضر( ع) بود.

> قرآن مجید نام با این که حضرت خضر( ع) را بطور آشکار نبرده ولی از او بعنوان عالم یاد کرده و در جریان ملاقات حضرت موسی با خضر در سوره کهف چنین فرموده است: « فوجدا عبدا من عبادنا آتیناه رحمة من عندنا و علمناه من لدنا علما؛ تا اینکه [ خضر] بنده ای از بندگان ما را یافتند که از جانب خود به او رحمتی عطا کرده و از نزد خود به او دانشی آموخته بودی.»( کهف/ ۶۵)

> خضر( ع) هنوز هم زنده است و تا زمانی که صور دمیده نشود هم چنان زنده خواهد بود. امام رضا( ع) فرمود:خضر آب حیات را نوشید به همین خاطر تا زمانیکه نفخ صور دمیده شود او زنده است. حلبی نیز در همین راستا آورده است که: « اجمع العلماء بالنقل علی کـ×و×ن الخضر حیا باقیا الی لان».

سرانجام و عاقبت خضر( ع)​

خیلی از شماها دوست دارید که بدانید سرانجام کار خضر به کجا خواهد رسید و تا چه زمانی زنده می ماند و آیا برای او هم مرگ هست تا نه؟ پاسخ این سؤال چنين است که قرآن می فرماید:« کل نفس ذائقة الموت؛ مرگ بر همه مقدر شده.»( آل عمران/ ۱۸۵) بدین ترتیب خضر هم خواهد مرد ولی چه وقت، این را باید از روایات و اقوال مفسرین بدست آورد.

نیشابوری به نقل از ثعلبی می گوید حضرت خضر( ع) هم چنان زنده است، مگر در آخرالزمان پس از آنکه قرآن بالا می رود. همچنین نیشابوری گفت:« آخرین کسی که از بنی آدم از دنیا میرود ، الیاس و خضر است.»
 
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

موضوعات مشابه

پاسخ‌ها
0
بازدیدها
115

کاربران در حال مشاهده این موضوع (مجموع: 1, کاربران: 0, مهمان‌ها: 1)

بالا پایین