. . .

مذهبی فضیلت و خواص دعای عهد

تالار ادعیه و زیارت

hana81

رمانیکی خلاق
رمانیکی
شناسه کاربر
20
تاریخ ثبت‌نام
2020-09-26
آخرین بازدید
موضوعات
77
نوشته‌ها
230
راه‌حل‌ها
5
پسندها
800
امتیازها
173
سن
21

  • #1
در مفاتیح الجنان از امام صادق(ع) نقل شده است که هر کس چهل صباح دعای (عهد) را بخواند از یاوران حضرت مهدی (عج) خواهد بود. دعای عهد به منزله تعهد و بیعت و اعلام وفاداری به امام زمان(عج) است.


این دعا معمولا بعد از نماز صبح و در اول صبح خوانده می شود:« اللهم اجدد له فی صبحه یومی هذا و ما عشت من ایامی عهدا و عقدا و بیعه له فی عنقی؛ بار خدایا من تجدید عهد می کنم برای او (امام زمان -عج-) در بامداد امروزم و آنچه زیسته ام از روزهایم».

اگر چه می توان دعا را در ساعات دیگر روز خواند اما منظور از صباح از هنگام اذان صبح تا وقت طلوع آفتاب است. البته اگر قدری از زمان خواندن مستحبات، جابه جا شود اشکال ندارد اما اگر انسان بخواهد که طبق سفارش عمل کند بهتر است در زمان معین انجام دهد.

امروزه علم نیز ثابت کرده است که یکی از راه های پیدا کردن و تقویت حس اعتماد به نفس، دعا برای دفع بلایا و به وجود آمدن فرصت در زندگی انسان ها نقش اساسی دارد. خواندن دعای عهد به سفارش بزرگان و ائمه اطهار ( ع)، یکی از راه های خودسازی و پالایش روح، جستجو و شناخت رمز و راز گران بهای دین و عبادت است.

خواندن دعای با اخلاص تاثیر بیشتری دارد ولی برای نتیجه مطلوب بهتر است دعای عهد امام زمان(ع) را مطابق با دستورات و آدابی که در مفاتیح الجنان بعد از دعای ندبه ذکر شده انجام دهید.خواندن دعای عهد با آدابی در مفاتیح ذکر شده است، همچنین عدد و ترتیب هایی که در دعا وجود دارد دارای آثار و خواصی می باشد که برای کسب نتیجه مطلوب باید رعایت شود.
بنابراین بهترین زمان برای خواندن دعای عهد، بعد از نماز صبح و قبل از طلوع آفتاب است.

“و صبح به لحاظ فقهی از طلوع فجر صادق تا طلوع خورشید محسوب می شود. ولی عرفاً تا یکی دو ساعت از بر آمدن آفتاب را هم شامل می شود.”

عالمان ربانی به پیروی از این حدیث، خواندن این دعا را در سیره عبادی خود قرار داده اند و هر صبح جزء تعقیبات دائمی نماز صبح آنهاست.

چنان چه حضرت امام خمینی(ره) این گونه بودند و در اواخر عمر شریفشان به یکی از نزدیکانشان مرتب می فرمودند:« صبح ها سعی کن این دعا «دعای عهد» را بخوانی چون در سرنوشت (عاقبت به خیری) دخالت دارد.

امور مهمی که در دعای عهد وجود دارد​

دعای شریف عهد در بردارنده اموری است که رعایت محتوا و تداوم بر آن موجب حفظ دین ایمان و استحکام عقیده در دوران غیبت می شود. یکی از این امور، عهد و پیمان و بیعتی است که خواننده دعا با امام عصر (عج) برقرار می کند، تجدید پیمان و تأکید روزانه بر این که من همواره با شمایم و هیچ گاه از شما جدا نمی شوم و بر عقیده ام استوارم این تجدید عهد انگیزه مهمی برای حفظ عقیده در انسان ایجاد می کند.

انتظار و آمادگی برای ظهور امام عصر(ع)، درخواست تسریع ظهور و تسهیل اسباب فرج از خداوند، درخواست استواری قدم حتی بعد از عصر ظهور از دیگر امور مهمی هستند که در دعای عهد بر آن تأکید شده است.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

hana81

رمانیکی خلاق
رمانیکی
شناسه کاربر
20
تاریخ ثبت‌نام
2020-09-26
آخرین بازدید
موضوعات
77
نوشته‌ها
230
راه‌حل‌ها
5
پسندها
800
امتیازها
173
سن
21

  • #2

ثواب چهل روز خواندن دعای عهد​

اگر کسی دعای عهد را در چهل صباح بخواند و فوت کند، خداوند او را از قبر بیرون می آورد تا در خدمت آن حضرت باشد و به هر کلمه هزار حسنه عنایت می کند و هزار گناه از او محو می کند.

کسی که این خواسته ها را در دعای عهد می خواند تلاش می کند تا شایستگی برای یاور بودن امام را داشته باشد، بدیهی است که رضایت امام عصر از انسان بالاترین اجر و پاداش است. مهمترین و بیشترین ثمره خواندن این دعا، حفظ عقاید و پاکی عمل انسان است.

فضیلت دعای عهد

تجدید عهد با امام زمان(ع) برای مومنان دارای پاداش و آثار ارزشمندی که می توان به سه مورد اشاره می شود:

  1. ثواب و اجر این دعا مانند آن است که در خدمت ایشان حاضر باشی و در آنچه فرموده باشند، اطاعت و نصرت آنان را کرده باشی.
  2. موجب توجه خاص و نظر آن حضرت نسبت به بنده می گردد.
  3. تجدید عهد موجب اثبات، کمال، اخلاص و ایمان می شود.
امام علی (ع) فرمودند:

صبح ها سعی کن این دعا «دعای عهد» را بخوانی چون در سرنوشت (عاقبت به خیری) دخالت دارد.
دعای عهد یکی از دعاهای شیعیان دوازده امامی است. در مفاتیح الجنان نقل شده است:«هر کس چهل صبح این دعا را را بخواند از یاران امام دوازدهم شیعیان خواهد بود و اگر پیش از ظهور بمیرد، خداوند او را از قبرش بیرون آورد (رجعت می کند) تا به خدمت وی درآید.»
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:

موضوعات مشابه

پاسخ‌ها
0
بازدیدها
315
پاسخ‌ها
0
بازدیدها
229

کاربران در حال مشاهده این موضوع (مجموع: 1, کاربران: 0, مهمان‌ها: 1)

بالا پایین