آناناس یا کاجدیس(به فرانسوی: Ananas) نوعی میوه است که ریشه آن از جنوب برزیل و پاراگوئه است. بزرگی آن ۱–۱٫۵ متر و بزرگی برجستگی روی آن تا ۳۰–۱۰۰ سانتیمتر است. این میوه نوعی
میوه چندگانه است که در علم باغبانی به آن سینکارپ گفته میشود.
این گیاه بومی دائمی ناحیه گرمسیری قارهٔ آمریکا است. میوههای خاردار و مطبوعی دارد؛ و در کوبا، پورتوریکو و هاوایی از نظر محصول، آناناس در رتبه اول قرار داد. آب و میوهٔ گوشت این میوه را
به مقدار زیاد کنسرو میکنند همچنین در جزایر فیلیپین از برگهای خاردار آن رشتههایی به دست میآید که با آن پارچه میبافند. دمای مطلوب برای رشد آناناس بین ۱۵٫۵ الی ۳۰ درجه
سانتیگراد است. دمای کمتر یا بیشتر از آن سبب کندی یا توقف رشد گیاه آناناس میشود. آناناس به دمای پایینتر از ۶ درجه سانتیگراد به شدت حساس بوده و در صورت طولانی شدن دوره
سرما، سبب مرگ گیاه میشود. هر چند که آناناس بومی مناطق استوایی است اما میتوان با کمی حوصله و مراقبت، آن را در ایران به صورت یک گیاه آپارتمانی پرورش داد. (پاییز، زمستان و
اوایل بهار درون خانه و اواسط بهار و تابستان خارج از خانه) میوهٔ رسیدهٔ آناناس حاوی مواد زیر است: ویتامین A، ویتامین C، ویتامینهای گروه B، کلسیم، فسفر، آهن، اسید سیتریک،
اسید مالیک، بهعلاوه میوهٔ خام و رسیدهٔ آناناس حاوی یک آنزیم پروتئولیتیک بنام بروملین یا بروملائین است که اولین مرتبه در سال ۱۹۸۱ از آن استخراج شده و در در پایین ساقهٔ آن نیز
فراوان است.
بروملائین که از میوهٔ آناناس به دست میآورند برای درمان بیماریهای زیر مصرف میشود: بعنوان ضد آماس پس از اعمال جراحی دندان، جراحی زنان، جراحی عمومی، برای درمان کوفتگیها،
خونمردگیها و زخمهای بعد از تصادفات، آبسهها بکار میرود. از میوهٔ آناناس و عصارهٔ آن نیز در گیاه درمانی درموارد زیر استفاده میشود:
ایده خوبی باشد. مواد مغذی کلیدی در آب آناناس وجود دارند که ممکن است به تسکین علائم سرماخوردگی و سرفه کمک کنند. بروملین یکی از این مواد است، که بهطور خاص برای سرفه
مفید در نظر گرفته میشود.
نگارخانه کادجیس
با تشکر از همگان
پیتر ساندلی
@NiloofarঌN
میوه چندگانه است که در علم باغبانی به آن سینکارپ گفته میشود.
این گیاه بومی دائمی ناحیه گرمسیری قارهٔ آمریکا است. میوههای خاردار و مطبوعی دارد؛ و در کوبا، پورتوریکو و هاوایی از نظر محصول، آناناس در رتبه اول قرار داد. آب و میوهٔ گوشت این میوه را
به مقدار زیاد کنسرو میکنند همچنین در جزایر فیلیپین از برگهای خاردار آن رشتههایی به دست میآید که با آن پارچه میبافند. دمای مطلوب برای رشد آناناس بین ۱۵٫۵ الی ۳۰ درجه
سانتیگراد است. دمای کمتر یا بیشتر از آن سبب کندی یا توقف رشد گیاه آناناس میشود. آناناس به دمای پایینتر از ۶ درجه سانتیگراد به شدت حساس بوده و در صورت طولانی شدن دوره
سرما، سبب مرگ گیاه میشود. هر چند که آناناس بومی مناطق استوایی است اما میتوان با کمی حوصله و مراقبت، آن را در ایران به صورت یک گیاه آپارتمانی پرورش داد. (پاییز، زمستان و
اوایل بهار درون خانه و اواسط بهار و تابستان خارج از خانه) میوهٔ رسیدهٔ آناناس حاوی مواد زیر است: ویتامین A، ویتامین C، ویتامینهای گروه B، کلسیم، فسفر، آهن، اسید سیتریک،
اسید مالیک، بهعلاوه میوهٔ خام و رسیدهٔ آناناس حاوی یک آنزیم پروتئولیتیک بنام بروملین یا بروملائین است که اولین مرتبه در سال ۱۹۸۱ از آن استخراج شده و در در پایین ساقهٔ آن نیز
فراوان است.
بروملائین که از میوهٔ آناناس به دست میآورند برای درمان بیماریهای زیر مصرف میشود: بعنوان ضد آماس پس از اعمال جراحی دندان، جراحی زنان، جراحی عمومی، برای درمان کوفتگیها،
خونمردگیها و زخمهای بعد از تصادفات، آبسهها بکار میرود. از میوهٔ آناناس و عصارهٔ آن نیز در گیاه درمانی درموارد زیر استفاده میشود:
- درمان زخمها و بیماریهای دهان.
- بیماریهای دستگاه ادراری.
- بیماریهای زنان.
- امراض دوران پیری.
- درمان سوختگیها.
- درمان آماس وریدها.
- خیز یا ورم ریهها.
- پیشگیری از سرطانها.
- پیشگیری از بروز زخمها.
- درمان سینوزیت.
- درمان حساسیتها (آلرژیها)
- تأثیر گذاشتن بر سرعت ترمیم استخوان شکسته.
- بهبود مایع شدن زجاجیه چشم
ایده خوبی باشد. مواد مغذی کلیدی در آب آناناس وجود دارند که ممکن است به تسکین علائم سرماخوردگی و سرفه کمک کنند. بروملین یکی از این مواد است، که بهطور خاص برای سرفه
مفید در نظر گرفته میشود.
نگارخانه کادجیس
با تشکر از همگان
پیتر ساندلی
@NiloofarঌN
آخرین ویرایش:
نام موضوع : خواص میوه کاجدیس
دسته : خاصیتها