- شناسه کاربر
- 18
- تاریخ ثبتنام
- 2020-09-26
- موضوعات
- 72
- نوشتهها
- 413
- پسندها
- 653
- امتیازها
- 163
- محل سکونت
- اون دوردورا
در علم شیمی سوسپانسیون یا تعلیق یا آویزش (به فرانسوی: Suspension، سوسپانسیون) (به انگلیسی: Suspension، سِسپنشن) به مخلوط معلق جامد در مایع گفته میشود و در مورد ذرات جامدی که در مایع معلق هستند گفته میشود كه مخلوط هايى ناهمگن هستند. سوسپانسیونها در حال عادی ناپایدار هستند و پس از مدتی نگهداری در حالت سکون ته نشين ميشوند ، کلوئیدها لخته شده (coagule) و تهنشین میشوند در اثر این پدیده فاز مایع از جامد جدا میشود. برای پایدارسازی امولسیونها از مواد دفلوکولانت استفاده میشود.
سوسپانسیونها ویژگیهایی دارند که عبارتند از:
سوسپانسیون نور را از خود عبور می دهد.
ناپایدار هستند، یعنی پس از زمان کوتاهی ذرات جامد از مایع جدا شده و ته ظرف جمع میشوند.
ذرات مولکولهای حل شونده بسیار بزرگتر از مولکولهای حلالند.
توضیح کلی آن که میتوان گفت مخلوط ناهمگنی است که از ذرههای جامد معلق در آب تشکیل میشود.مانند:ناف
مثال:آب لیمو(دارای پالپ)، شربت معده، شربت خاکشیر، دوغ و...
سوسپانسیونها ویژگیهایی دارند که عبارتند از:
سوسپانسیون نور را از خود عبور می دهد.
ناپایدار هستند، یعنی پس از زمان کوتاهی ذرات جامد از مایع جدا شده و ته ظرف جمع میشوند.
ذرات مولکولهای حل شونده بسیار بزرگتر از مولکولهای حلالند.
توضیح کلی آن که میتوان گفت مخلوط ناهمگنی است که از ذرههای جامد معلق در آب تشکیل میشود.مانند:ناف
مثال:آب لیمو(دارای پالپ)، شربت معده، شربت خاکشیر، دوغ و...
نام موضوع : سوسپانسیون ها
دسته : فیزیک