. . .

دانستنی حقایق جالب سیاره زحل

تالار نجوم و ستاره‌شناسی
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

Miss Nili

مدیریت ارشد
پرسنل مدیریت
معاون
رمانیکی‌نویس
نام هنری
ماهِ نیلگون
انتشاریافته‌ها
4
شناسه کاربر
277
تاریخ ثبت‌نام
2021-01-07
آخرین بازدید
موضوعات
374
نوشته‌ها
4,754
راه‌حل‌ها
74
پسندها
32,081
امتیازها
837
محل سکونت
آغوش مــآه

  • #1
زحل (Saturn) ششمین سیاره در فاصله با خورشید و دومین سیاره بزرگ منظومه شمسی پس از مشتری است. شعاع متوسط این سیاره گازی ۹ برابر زمین است. چگالی این سیاره تنها حدود یک هشتم زمین است، اما قطر بیشتر آن باعث می‌شود که حجم زحل ۹۵ برابر زمین باشد.

۱. زحل پنجمین جسم درخشان منظومه شمسی بوده و به همین دلیل به راحتی از طریق دوربین دوچشمی یا تلسکوپ کوچک قابل مشاهده است.

۲. تمدن‌های باستانی، از جمله بابلی‌ها و قبایل شرق دور این سیاره را می‌شناختند.

۳. نام این سیاره براساس خدای رومی ساتورانوس انتخاب شده و یونانی‌ها آن را به عنوان کرانوس می‌شناختند.

۴. زحل مسطح‌ترین سیاره منظومه شمسی است. قطر قطبی آن ۹۰% قطر استوایی آن بوده که به دلیل تراکم کم و چرخش سریع آن است.

۵. این سیاره هر ۱۰ ساعت و ۳۴ دقیقه یک بار بر محور خود چرخیده و بنابراین در کل منظومه شمسی کوتاه‌ترین روز را دارد.

۶. زحل هر ۲۹,۴ روز زمینی به دور خورشید می‌چرخد. حرکت آرام آن در کنار ستاره‌ها باعث شده که آشوریان باستان آن را “کهن‌تر از کهن” بنامند.

۷. اتمسفر بالایی آن به صورت ابرهای مختلف تقسیم شده است. لایه‌های بالایی اغلب یخ آمونیاک و لایه‌های پایینی، ابرهای متشکل از یخ آب هستند. در زیر آن‌ها لایه‌های ترکیبی هیدروژن سرد و یخ سولفور قرار گرفته‌اند.

۸. زحل همانند مشتری دارای طوفان‌های بیضوی شکل است. در نواحی قطب شمالی آن ابرهایی به شکل شش ضلعی قرار دارد که دانشمندان تصور می‌کنند که در ابرهای بالایی به شکل مواج است.

۹. در بالای قطب جنوب یک گردباد بزرگ وجود دارد که مانند یک گردباد بزرگ طوفانی است
 
  • گل رز
واکنش‌ها[ی پسندها]: 1 user

Miss Nili

مدیریت ارشد
پرسنل مدیریت
معاون
رمانیکی‌نویس
نام هنری
ماهِ نیلگون
انتشاریافته‌ها
4
شناسه کاربر
277
تاریخ ثبت‌نام
2021-01-07
آخرین بازدید
موضوعات
374
نوشته‌ها
4,754
راه‌حل‌ها
74
پسندها
32,081
امتیازها
837
محل سکونت
آغوش مــآه

  • #2
۱۰. زحل اغلب از هیدروژن تشکیل شده است. این هیدروژن به شکل لایه‌هایی است که در قسمت‌های داخلی سیاره متراکم‌تر هستند. این هیدروژن در داخل سیاره فلزی شده و در داخل هسته بسیار داغ است.

۱۱. زحل در بین سیارات منظومه شمسی بزرگ وسیع‌ترین حلقه‌ها را دارد. این حلقه‌ها اغلب از قطعات یخ و ذرات کوچک کربن ساخته شده‌اند. این حلقه‌ها تا فاصله ۱۲۰،۷۰۰ کیلومتری سیاره وسعت داشته اما تنها ۲۰ متر ضخامت دارند.

۱۲. این سیاره دارای ۱۵۰ قمر و قمرهای کوچک است. تمام این قمرها منجمد بوده و بزرگ‌ترین آن‌ها تیتان و رئا است.

۱۳. انسلادوس، یکی از قمرهای زحل، در زیر سطح منجمد خود یک اقیانوس دارد.

۱۴. تیتان دارای یک اتمسفر پیچیده و متراکم نیتروژنی است. این قمر اغلب از آب، یخ و سنگ تشکیل شده است. سطح منجمد آن دارای دریاچه‌های متان و مناظر متشکل از نیتروژن منجمد است. دانشمندان معتقدند که ممکن است در تیتان حیات وجود داشته باشد اما نه حیاتی مشابه زمین.

۱۵. چهار سفینه فضایی از زحل دیدن کرده‌اند و این سفینه‌ها عبارت‌اند از پایونیر ۱۱، وویجر ۱ و ۲ و کاسینی-هویگنس.

۱۶. با وجود اینکه حلقه‌های زحل تا سال‌های ۱۶۰۰ میلادی کشف نشده بودند اما برخی دانشمندان معتقدند که احتمالاً فرهنگ‌های باستانی از وجود آن‌ها مطلع بودند. برای مثال، قبیله مائوری در نیوزلند زحل را Parearau می‌نامیدند. این نام باستانی به معنای “احاطه شده توسط یک حلقه” است.

۱۷. حدود ۱۶۰۰ سیاره زحل می‌تواند در خورشید جای بگیرد.

۱۸. طوفان‌های زحل می‌توانند ماه‌ها تا سال‌ها طول بکشند. یک طوفان طولانی در سال ۲۰۰۴ در زحل که “طوفان اژدها” نامیده می‌شد، رعد و برق بسیار زیادی ایجاد کرد که ۱۰۰۰ برابر قوی‌تر از رعد و برق زمین است.

۱۹. در اوایل سال ۲۰۰۰ فضانوردان تازه کار یک طوفان مهیب آمونیاک را در زحل کشف کردند که از طوفان یخ فوریه ۲۰۱۰ در واشنگتن پنج برابر بزرگ‌تر بود.

۲۰. آشوری‌ها که در عراق امروزی زندگی می‌کردند، اولین افرادی بودند که در ۷۰۰ سال پیش از میلاد سیاره زحل را مشاهده کرده بودند. آن‌ها این سیاره را به افتخار خدای بهار آشوری، ستاره نینیب می‌نامیدند.

۲۱. هفتمین روز هفته لاتین، Sunday، براساس نام زحل یا Saturn انتخاب شده که در دوران باستان دورترین سیاره از هفت سیاره نزدیک به خورشید نامیده می‌شد.

۲۲. این سیاره براساس خدای رومی کشاورزی، زحل، نام گذاری شده که پدر خدای رومی ژوپیتر بود. نماد این سیاره یک داس است که به خدای رومی کشاورزی تعلق داشت و کرانوس هم برای اخته کردن پدرش اورانوس از آن استفاده کرد.

۲۳. بسیاری از قمرهای زحل براساس تایتان‌ها نام گذاری شدند، که برادران و خواهران غول پیکر زحل بودند. باقی آن‌ها براساس اینوئیت ها، بومیان فرانسه و شمال اروپا، نام گذاری شدند.
 
  • گل رز
واکنش‌ها[ی پسندها]: 1 user

Miss Nili

مدیریت ارشد
پرسنل مدیریت
معاون
رمانیکی‌نویس
نام هنری
ماهِ نیلگون
انتشاریافته‌ها
4
شناسه کاربر
277
تاریخ ثبت‌نام
2021-01-07
آخرین بازدید
موضوعات
374
نوشته‌ها
4,754
راه‌حل‌ها
74
پسندها
32,081
امتیازها
837
محل سکونت
آغوش مــآه

  • #3
۲۴. آتشفشان های انسلادوس نه تنها حلقه‌های اطراف زحل را تغذیه می‌کنند بلکه ممکن است ذرات حیات را نیز دارا باشند.

۲۵. آب و هوای این سیاره بیشتر به شرایط خود سیاره بستگی دارد تا خورشید، که این وابستگی در این سیاره از سیارات دیگر بیشتر است. دلیلش این است که فاصله زحل از خورشید زیاد بوده و دمای آن به صورت درونی ایجاد می‌شود.

۲۶. سفر به زحل با خودرو با سرعت ۱۱۷ کیلومتر در ساعت، زمانی که زحل در نزدیک‌ترین فاصله به زمین باشد، ۱۲۹۲ سال زمینی طول می‌کشد. زمانی که زحل در دورترین فاصله به زمین باشد، با همین سرعت ۱۵۹۵ سال زمینی طول می‌کشد.

۲۷. دمای متوسط زحل ۱۷۸- درجه سلسیوس است.

۲۸. از آنجاییکه زحل بر روی یک شیب می‌چرخد دارای فصول است. با این حال تابستان زحل به اندازه ۸ سال زمینی طول می‌کشد.

۲۹. اگرچه در گذشته تصور می‌شد که حلقه‌های زحل در زمان دایناسورها ایجاد شدند اما اطلاعات به دست آمده از کاسینی-هویگنس نشان می‌دهد که حلقه‌ها همواره وجود داشتند.

۳۰. از آنجاییکه فاصله خورشید از زحل زیاد است، خورشید در سیاره زحل ۱۰ برابر کوچک از اندازه آن در زمین، به نظر می‌رسد. به طور متوسط، زمین ۹۰ برابر زحل نور خورشید دریافت می‌کند.

۳۱. گالیلئو گالیله اولین نفری بود که در سال ۱۶۱۰ از طریق تلسکوپ زحل را مشاهده نمود. او تصور می‌کرد حلقه‌ها همانند خوشه بوده و جسم یا قمر محسوب می‌شدند. او در یک آناگرام سری به کپلر نوشت که طبق کشفیات او مرتفع‌ترین سیاره دارای سه جسم است.
 
  • گل رز
واکنش‌ها[ی پسندها]: 1 user
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

موضوعات مشابه

پاسخ‌ها
37
بازدیدها
1K

کاربران در حال مشاهده این موضوع (مجموع: 1, کاربران: 0, مهمان‌ها: 1)

بالا پایین