انتشار یافتهها
تالارها
نوشتههای جدید
جستجو در تالارها
جدیدترینها
نوشتههای جدید
آیتمهای جدید
آخرین فعالیت
کاربران
کاربران ثبت نام شده
بازدیدکنندگان فعلی
بوفه
مدالها
حمایت مالی
اشتراک ویژه
بازیها
بازی 2048
مار بازی
ورود
ثبتنام
جدیدترینها
جستجو
جستجو
فقط جستجوی عنوانها
توسط:
نوشتههای جدید
جستجو در تالارها
منو
ورود
ثبتنام
نصب برنامه
نصب
★پیدا کردن رمانهای بینام★
سلام مهمون عزیز امیدوارم حالت خوب باشه. تا حالا شده خلاصهی یه رمانی که قبلاً خوندیش یادت باشه؛ اما اسم اثر رو فراموش کرده باشی؟! اگه این مشکل رو داری اصلاً نگران نباش، کافیه توی انجمن رمانیک ثبت نام کنی و خلاصه رمان رو توی این تاپیک بگی. اینطوری با یه تیر دو نشون زدی هم اسم رمانی که دنبالش بودی و پیدا میکنی، هم به خانواده بزرگ رمانیک میپیوندی و حالا میتونی کلی رمان جدید بخونی و اگه خواستی هم خودت دست به قلم بشی.
دوست داری اخبار طنز بنویسی؟ و باعث خندوندن کاربرا بشی؟ برای خبرنگار شدن بپر اینجا.
علاقه داری به نویسندهها کمک کنی تا اشکالات نگارشی خودشون رو برطرف کنن؟ برای ویراستار شدن کلیک کن.
به نظارت علاقه داری؟ دوست داری به نویسندهها توی پیشبرد اثرشون کمک کنی و ناظرباشی؟ آموزش هم داریم. کلیک کن^^
تو هم میتونی وبتون و مانگا و مانهوا ادیت بزنی! برای ادیتور شدن کلیک کن
برای پیوستن به تیم تدوین کلیک کن تا توی ساخت کلیپ حرفهای بشی.
برای اعلام آمادگی رنک بازرس کلیک کن تا توی حفظ و رعایت قوانین بهمون کمک کنی.
به طراحی جلد علاقه داری؟ دوست داری برای آثار یه جلد با خلاقیت خودت طراحی کنی؟ کلیک کن
. . .
تالارها
عمومی
سرگرمی
مطالب جالب و دانستنی
توفو چیست و چطور تهیه میشود؟
جاوا اسکریپت غیر فعال میباشد. برای تجربه بهتر، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
پاسخ به موضوع
نوشته
<blockquote data-quote="هاویر" data-source="post: 53602" data-attributes="member: 185"><p>خواص توفو</p><p></p><p></p><p>رژیم غذایی سرشار از گیاهان برای سلامت کلی بدن، بسیار ضروری است و خطر ابتلا به بیماریهایی چون چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. توفو خواص دیگری چون کمک به سلامت پوست و مو، افزایش انرژی و حفظ وزن مناسب دارد. تأثیرات مثبت توفو در بیماریهای زیر، در تحقیقات مختلف بررسی و ثابت شده است:</p><p></p><p></p><p>۱. ضد سرطان پروستات و سرطان سینه</p><p></p><p></p><p>سویا آنتی اکسیدان هایی دارد که مانع رشد سلولهای سرطانی میشوند.</p><p></p><p></p><p>سرطان سینه</p><p></p><p></p><p>تحقیقات جدید نشان میدهد که مصرف مرتب سویا، احتمال عود مجدد سرطان سینه را کاهش میدهد. البته مدارک کافی برای اثبات این مورد وجود ندارد. در نتیجه نمیتوان سویا را به افرادی که بهتازگی سرطان سینهشان را درمان کردهاند، توصیه کرد.</p><p></p><p></p><p>تحقیقات نشان داده است زنانی که محصولات سویا را حداقل یکبار در هفته مصرف میکنند، ۴۸ تا ۵۶ درصد، کمتر از دیگر زنان در معرض ابتلا به سرطان پستان قرار دارند. این تأثیر حفاظتی، ناشی از وجود ایزوفلاونها است. وجود این عنصر تأثیرات مثبتی در سیکل قاعدگی و سطح استروژن خون دارد.</p><p></p><p></p><p>به نظر میرسد که استفاده از سویا در دوران کودکی و نوجوانی، تأثیرات بیشتری دارد؛ ولی مصرف آن در بزرگسالی نیز بسیار مفید است. در واقع، تحقیقات نشان میدهد زنانی که حداقل یکبار در هفته در دوران کودکی و نوجوانی سویا مصرفکردهاند، نسبت به زنانی که فقط در دوران بزرگسالی سویا مصرف میکنند، ۲۴ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار دارند.</p><p></p><p></p><p>یکی از بحثهای مطرحشده در مورد توفو این است که برخی معتقدند سویا و محصولات بهدستآمده از آن ممکن است احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. ولی تحقیقی دو ساله در زنان یائسه که مرتب سویا مصرف میکردند، هیچ نشانهای از افزایش احتمال ابتلا به سرطان را نشان نداد.</p><p></p><p></p><p>سایر تحقیقات نیز نتایج مشابهی دارند. از جمله ۱۷۴ تحقیق دیگر که هیچ ارتباطی بین ایزوفلاونهای سویا و افزایش احتمال ابتلا به سرطان سینه نشان ندادند.</p><p></p><p></p><p>سرطان پروستات</p><p></p><p></p><p>نتایج دو تحقیق نشان میدهد مردانی که سویای بیشتری مصرف میکنند، بهخصوص محصولی مثل توفو، بین ۳۲ تا ۵۱ درصد کمتر از دیگران در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار میگیرند.</p><p></p><p></p><p>تحقیقی دیگر نشان داد که این خاصیت توفو بهخاطر وجود ایزوفلاونهاست که به مقدار مصرفشدهٔ سویا و نوع باکتری موجود در آن بستگی دارد.</p><p></p><p></p><p>۲. ضد سرطان دستگاه گوارش</p><p></p><p></p><p>تحقیقی نشان داده است که مصرف زیاد توفو، ۶۱ درصد احتمال ابتلا به سرطان معده را در مردان کاهش میدهد.</p><p></p><p></p><p>جالبتر اینکه تحقیق دیگری که روی زنان صورت گرفت، ۵۹ درصد کاهش احتمال ابتلا به سرطان را در زنان نشان داد.</p><p></p><p></p><p>۳. کمک به بهبود دیابت نوع ۲</p><p></p><p></p><p>افرادی که دیابت نوع ۲ دارند، غالبا با بیماریهای کلیوی دستوپنجه نرم میکنند. این بیماریها باعث خروج بیشازاندازهٔ پروتئین از طریق ادرار میشود.</p><p></p><p></p><p>نتایج تحقیقی نشان میدهد، افرادی که فقط پروتئین سویا در رژیم غذایی خود دارند، نسبت به کسانی که پروتئین موردنیازشان را از منابع حیوانی مصرف میکنند، پروتئین کمتری از دست میدهند.</p><p></p><p></p><p>محققان به این نتیجه رسیدهاند که مصرف سویا، میتواند برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲، بسیار مفید باشد.</p><p></p><p></p><p>۴. بهبود بیماریهای کلیه</p><p></p><p></p><p>پروتئین، بهخصوص پروتئین سویا، عملکرد کلیهها را تقویت میکند. این نوع پروتئین برای افرادی که دیالیز میشوند یا عمل پیوند کلیه دارند، مفید است.</p><p></p><p></p><p>بررسی ۹ آزمایش مختلف نشان داد که سویا، تأثیرات مثبتی در نشانگرهای زیستی افراد مبتلا به بیماریهای مزمن کلیوی دارد که ممکن است به خاطر وجود پروتئین و تأثیر آن بر سطح لیپید خون باشد.</p><p></p><p></p><p>۵. جلوگیری از پوکی استخوان</p><p></p><p></p><p>اطلاعات علمی نشان میدهد که ۸۰ میلیگرم از ایزوفلاون سویا در روز، احتمال پوکی استخوان را کاهش میدهد؛ بهخصوص در ابتدای یائسگی.</p><p></p><p></p><p>ایزوفلاونهای سویا، چگالی معدنی استخوان را افزایش میدهد و از پوکی استخوان پیشگیری میکند؛ بهخصوص در دوران بعد از یائسگی. غیر از پوکی استخوان، بسیاری از علائم دیگر یائسگی نیز با مصرف سویا کاهش مییابد.</p><p></p><p></p><p>۶. بهبود علائم یائسگی</p><p></p><p></p><p>برخی تحقیقات نشان میدهد که مصرف سویا و محصولات تهیهشده از آن از جمله توفو، میتواند علائم یائسگی را بهبود بخشد؛ از جمله علائمی مثل گرگرفتگی. این تأثیر به خاطر وجود فیتواستروژنهای موجود در سویا است.</p><p></p><p></p><p>این علائم از فردی به فرد دیگر متفاوت است ولی گرگرفتگی یکی از رایجترین علامتهای آن است که در بین زنان آسیایی که سویای بیشتری مصرف میکنند، بسیار کمتر مشاهده میشود.</p><p></p><p></p><p>۷. کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی</p><p></p><p></p><p>ایزوفلاونهای سویا، سطح کلسترول بد خون را کاهش میدهد. طبق تحقیقات صورتگرفته، مصرف روزانه سویا نشانههای بیماری قلبی عروقی مثلا وزن زیاد و کلسترول بالا را کاهش میدهد. مصرف توفو به عنوان جایگزینی برای پروتئین حیوانی، موجب کاهش کلسترول بد خون میشود. در نتیجه، خطر ابتلا به مشکلاتی چون فشار خون بالا و تصلب شرایین را کاهش میدهد.</p><p></p><p></p><p>تعداد معدودی از تحقیقات انجامشده روی توفو، بر خواص آن روی سیستم قلبی و عروقی تمرکز دارند.</p><p></p><p></p><p>با وجود این، تحقیقات نشان داده است که مصرف زیاد حبوبات از جمله سویا، احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.</p><p></p><p></p><p>دانشمندان پی بردهاند که ایزوفلاونهای سویا میتواند التهاب عروق خونی را کاهش دهد و انعطافپذیری آنها را بهبود ببخشد.</p><p></p><p></p><p>نتایج تحقیقی نشان داده است که مصرف ۸۰ میلیگرم ایزوفلاون در روز برای مدت ۱۲ هفته، جریان خون را در ۶۸ درصد از افرادی که در معرض سکته قلبی بودند، بهبود میبخشد.</p><p></p><p></p><p>مصرف ۵۰ گرم پروتئین سویا در روز، سطح چربی خون را بهبود میبخشد و ۱۰ درصد، احتمال بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.</p><p></p><p></p><p>مصرف بالای ازوفلاون سویا در زنان یائسه، نقش حفاظتکننده در برابر مشکلاتی قلبی دارد، شاخص توده بدنی را بهبود میبخشد و سطح کلسترول خوب یا HDL را کنترل میکند.</p><p></p><p></p><p>علاوه بر این، توفو حاوی ساپونین است؛ عاملی که تأثیر حفاظتی در سلامت قلب دارد.</p><p></p><p></p><p>مطالعات انجامشده روی نمونههای حیوانی نشان میدهد که ساپونین، کلسترول خون را بهبود میبخشد که این عامل، احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.</p><p></p><p></p><p>۸. پیشگیری از آسیبهای کبدی</p><p></p><p></p><p>یک تحقیق نشان داده است که مصرف انواع توفو که با منعقدکنندههای مختلفی تهیه میشود، میتواند به پیشگیری از آسیبهای کبدی ناشی از رادیکالهای آزاد، کمک کند.</p><p></p><p></p><p>۹. جلوگیری از بیماریهای مغزی مرتبط با افزایش سن</p><p></p><p></p><p>تحقیقات جمعیتی نشان میدهد، در مناطقی که مردم سویای بیشتری مصرف میکنند، میزان ابتلا به بیماریهای ذهنی مرتبط با افزایش سن، بسیار کمتر است. با وجود این، نتایج این تحقیقات به طور دقیق، بررسی نشده است.</p><p></p><p></p><p>یک گروه تحقیقاتی به این نتیجه رسیده است که درمان با ایزوفلاونهای سویا، موجب عملکرد بهتر حافظه غیرکلامی، بلاغت کلامی و بهبود سایر عملکردها میشود.</p><p></p><p></p><p>طبق نتایج تحقیقی که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد، مصرف محصولات سویا به افرادی که آلزایمر دارند کمک میکند. در واقع سویا حاوی ترکیباتی است که به تولید فسفولیپید فسفاتیک اسید (PA) و فسفاتیدیلسرین (PS) در بدن کمک میکند. این دو عنصر، نقش بسیار حیاتی در عملکرد نورونها دارند.</p><p></p><p></p><p>به دلیل وجود مقدار بالای ایزوفلاون در توفو، این ماده غذایی برای موارد زیر نیز مزایای فراوانی دارد:</p><p></p><p></p><p>۱۰. بهبود قابلیت ارتجاعی پوست</p><p></p><p></p><p>مصرف ۴۰ میلیگرم ایزوفلاون سویا در روز، به شکل چشمگیری چین و چروک پوست را کاهش میدهد و قابلیت ارتجاعی پوست را بعد از ۸ تا ۱۲ هفته مصرف، بهبود میبخشد.</p><p></p><p></p><p>۱۱. کمک به کاهش وزن</p><p></p><p></p><p>طبق نتایج یک تحقیق، مصرف ایزوفلاون سویا برای مدت ۸ تا ۵۲ هفته، کاهش وزن ۵/۴ کیلوگرمی نسبت به گروه کنترل را در پی داشته است.</p><p></p><p></p><p>مضرات توفو</p><p></p><p></p><p>محصولات تهیهشده از سویا، جایگزین بسیار مفید و مؤثری برای محصولات گوشتی هستند، ولی در مورد برخی تأثیرات منفی آنها بر سلامتی بدن، بحثهای فراوانی وجود دارد.</p><p></p><p></p><p>مصرف توفو و سایر فراوردههای غذایی سویا به طور روزانه، بیخطر در نظر گرفته میشود؛ ولی اگر دچار مشکلات زیر هستید، باید در مصرف آن میانهروی کنید:</p><p></p><p></p><p>تومورهای پستان: ازآنجاکه توفو دارای تأثیرات ضعیف هورمونی است، برخی پزشکان به زنانی که تومورهای حساس به استروژن دارند، توصیه میکنند که مصرف سویا را محدود کنند.مشکلات تیروئیدی: برخی متخصصان نیز به مبتلایان مشکلات تیروئیدی توصیه میکنند تا از مصرف توفو اجتناب کنند، چون توفو حاوی گواتروژن است.</p><p></p><p></p><p>با وجود این، بر اساس گزارش اخیر سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا (EFSA)، مصرف سویا و ایزوفلاونهای سویا، هیچ مشکلی برای عملکرد تیروئید ایجاد نمیکند و عامل ایجاد یا افزایش سرطانهای پستان و رحم نیست. اگر در مورد مصرف سویا هرگونه نگرانیای دارید، در مورد مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.</p><p></p><p></p><p>توفو و ضدتغذیهها</p><p></p><p></p><p>توفو مثل سایر مواد غذایی گیاهی، چند ضدتغذیه یا antinutrient دارد. این ضدتغذیهها عبارتاند از:</p><p></p><p></p><p>مهارکنندههای تریپسین: این عنصر تریپسین را مهار میکند. تریپسین، آنزیمی است که برای هضم کامل پروتئین، موردنیاز است.فیتات: فیتاتها، جذب مواد معدنی مثل کلسیم، روی و آهن را کاهش میدهند.</p><p></p><p></p><p>البته خیساندن یا پختن دانههای سویا میتواند برخی از این ضدتغذیهها را حذف یا غیرفعال کند.</p><p></p><p></p><p>جوانه زدن سویا قبل از تهیه توفو، مقدار فیتات را تا ۵۶ درصد و مهارکنندههای تریپسین را تا ۸۱ درصد کاهش میدهد و مقدار پروتئین آن را تا ۱۳ درصد افزایش میدهد. تخمیر نیز میتواند ضدتغذیههای توفو را کاهش دهد. برای این منظور، محصولات تهیهشده از سویای تخمیرشده و پروبیوتیک، مقدار کمتری ضدتغذیه دارند.</p><p></p><p></p><p>البته فراموش نکنید که ضدتغذیههای موجود در توفو، مشکلی برای شما ایجاد نمیکند؛ البته اگر رژیم غذایی متعادلی داشته باشید و توفو، منبع اصلی تأمین آهن و روی برای شما نباشد.</p><p></p><p></p><p>تأثیرات فرایند عملآوری</p><p></p><p></p><p>یافتههای تحقیق روی نمونههای جانوری نشان میدهد که افزایش احتمال رشد تومورها، به مقدار استفاده از مواد عملآورندهٔ توفو بستگی دارد.</p><p></p><p></p><p>بهتر است توفویی مصرف کنید که مراحل عملآوری آن بسیار محدود باشد و از کمترین مواد منعقدکننده در تهیهٔ آن استفاده شده باشد. محصولات تهیهشده از توفو مثلا سوسیسهای توفو ممکن است مواد افزودنی مثل سدیم و طعمدهندههای صنعتی داشته باشند. این مواد باعث ناسالمشدن این محصولات میشود. موقع خرید هر غذای فراوریشده، حتما مواد اولیه بهکاررفته در آن را مطالعه کنید.</p><p></p><p></p><p>ایجاد صفتهای زنانه و مشکلات باروری</p><p></p><p></p><p>نگرانی دیگری که در مورد مصرف زیاد سویا وجود دارد، فیتواستروژنهای موجود در محصولات تهیهشده از سویاست. این ترکیب ممکن است باعث ایجاد صفات زنانه در مردان شود. مثلا ژنیکوماستی یا بزرگ شدن پستان در مردان یکی از این مشکلات است. همچنین ممکن است بر قدرت باروری نیز تأثیرگذار باشد.</p><p></p><p></p><p>البته این تأثیرات آن قدر شدید و زیاد نیست که مانع از مصرف سویا در غذای کودکان و بزرگسالان شود.</p><p></p><p></p><p>سویای دستکاریشدهٔ ژنتیکی</p><p></p><p></p><p>محصولات سویا که در آمریکا تولید میشوند، غالبا دستکاری ژنتیکی شدهاند. محصولات سویا ممکن است با هگزان فراوری شده باشند. هگزان، حلّالی است که از آن برای استخراج روغن از دانه سویا استفاده میکنند. برای افرادی که در مورد مصرف سویای دستکاریشدهٔ ژنتیکی و فراوری با هگزان نگرانی دارند، غذاهای ارگانیک انتخاب خوبی است.</p><p></p><p></p><p>نکته کلیدی برای حفظ سلامتی کلی بدن، داشتن سبک زندگی سالم و رژیم غذایی متعادل و متنوع و ورزش مرتب است.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="هاویر, post: 53602, member: 185"] خواص توفو رژیم غذایی سرشار از گیاهان برای سلامت کلی بدن، بسیار ضروری است و خطر ابتلا به بیماریهایی چون چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. توفو خواص دیگری چون کمک به سلامت پوست و مو، افزایش انرژی و حفظ وزن مناسب دارد. تأثیرات مثبت توفو در بیماریهای زیر، در تحقیقات مختلف بررسی و ثابت شده است: ۱. ضد سرطان پروستات و سرطان سینه سویا آنتی اکسیدان هایی دارد که مانع رشد سلولهای سرطانی میشوند. سرطان سینه تحقیقات جدید نشان میدهد که مصرف مرتب سویا، احتمال عود مجدد سرطان سینه را کاهش میدهد. البته مدارک کافی برای اثبات این مورد وجود ندارد. در نتیجه نمیتوان سویا را به افرادی که بهتازگی سرطان سینهشان را درمان کردهاند، توصیه کرد. تحقیقات نشان داده است زنانی که محصولات سویا را حداقل یکبار در هفته مصرف میکنند، ۴۸ تا ۵۶ درصد، کمتر از دیگر زنان در معرض ابتلا به سرطان پستان قرار دارند. این تأثیر حفاظتی، ناشی از وجود ایزوفلاونها است. وجود این عنصر تأثیرات مثبتی در سیکل قاعدگی و سطح استروژن خون دارد. به نظر میرسد که استفاده از سویا در دوران کودکی و نوجوانی، تأثیرات بیشتری دارد؛ ولی مصرف آن در بزرگسالی نیز بسیار مفید است. در واقع، تحقیقات نشان میدهد زنانی که حداقل یکبار در هفته در دوران کودکی و نوجوانی سویا مصرفکردهاند، نسبت به زنانی که فقط در دوران بزرگسالی سویا مصرف میکنند، ۲۴ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار دارند. یکی از بحثهای مطرحشده در مورد توفو این است که برخی معتقدند سویا و محصولات بهدستآمده از آن ممکن است احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. ولی تحقیقی دو ساله در زنان یائسه که مرتب سویا مصرف میکردند، هیچ نشانهای از افزایش احتمال ابتلا به سرطان را نشان نداد. سایر تحقیقات نیز نتایج مشابهی دارند. از جمله ۱۷۴ تحقیق دیگر که هیچ ارتباطی بین ایزوفلاونهای سویا و افزایش احتمال ابتلا به سرطان سینه نشان ندادند. سرطان پروستات نتایج دو تحقیق نشان میدهد مردانی که سویای بیشتری مصرف میکنند، بهخصوص محصولی مثل توفو، بین ۳۲ تا ۵۱ درصد کمتر از دیگران در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار میگیرند. تحقیقی دیگر نشان داد که این خاصیت توفو بهخاطر وجود ایزوفلاونهاست که به مقدار مصرفشدهٔ سویا و نوع باکتری موجود در آن بستگی دارد. ۲. ضد سرطان دستگاه گوارش تحقیقی نشان داده است که مصرف زیاد توفو، ۶۱ درصد احتمال ابتلا به سرطان معده را در مردان کاهش میدهد. جالبتر اینکه تحقیق دیگری که روی زنان صورت گرفت، ۵۹ درصد کاهش احتمال ابتلا به سرطان را در زنان نشان داد. ۳. کمک به بهبود دیابت نوع ۲ افرادی که دیابت نوع ۲ دارند، غالبا با بیماریهای کلیوی دستوپنجه نرم میکنند. این بیماریها باعث خروج بیشازاندازهٔ پروتئین از طریق ادرار میشود. نتایج تحقیقی نشان میدهد، افرادی که فقط پروتئین سویا در رژیم غذایی خود دارند، نسبت به کسانی که پروتئین موردنیازشان را از منابع حیوانی مصرف میکنند، پروتئین کمتری از دست میدهند. محققان به این نتیجه رسیدهاند که مصرف سویا، میتواند برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲، بسیار مفید باشد. ۴. بهبود بیماریهای کلیه پروتئین، بهخصوص پروتئین سویا، عملکرد کلیهها را تقویت میکند. این نوع پروتئین برای افرادی که دیالیز میشوند یا عمل پیوند کلیه دارند، مفید است. بررسی ۹ آزمایش مختلف نشان داد که سویا، تأثیرات مثبتی در نشانگرهای زیستی افراد مبتلا به بیماریهای مزمن کلیوی دارد که ممکن است به خاطر وجود پروتئین و تأثیر آن بر سطح لیپید خون باشد. ۵. جلوگیری از پوکی استخوان اطلاعات علمی نشان میدهد که ۸۰ میلیگرم از ایزوفلاون سویا در روز، احتمال پوکی استخوان را کاهش میدهد؛ بهخصوص در ابتدای یائسگی. ایزوفلاونهای سویا، چگالی معدنی استخوان را افزایش میدهد و از پوکی استخوان پیشگیری میکند؛ بهخصوص در دوران بعد از یائسگی. غیر از پوکی استخوان، بسیاری از علائم دیگر یائسگی نیز با مصرف سویا کاهش مییابد. ۶. بهبود علائم یائسگی برخی تحقیقات نشان میدهد که مصرف سویا و محصولات تهیهشده از آن از جمله توفو، میتواند علائم یائسگی را بهبود بخشد؛ از جمله علائمی مثل گرگرفتگی. این تأثیر به خاطر وجود فیتواستروژنهای موجود در سویا است. این علائم از فردی به فرد دیگر متفاوت است ولی گرگرفتگی یکی از رایجترین علامتهای آن است که در بین زنان آسیایی که سویای بیشتری مصرف میکنند، بسیار کمتر مشاهده میشود. ۷. کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی ایزوفلاونهای سویا، سطح کلسترول بد خون را کاهش میدهد. طبق تحقیقات صورتگرفته، مصرف روزانه سویا نشانههای بیماری قلبی عروقی مثلا وزن زیاد و کلسترول بالا را کاهش میدهد. مصرف توفو به عنوان جایگزینی برای پروتئین حیوانی، موجب کاهش کلسترول بد خون میشود. در نتیجه، خطر ابتلا به مشکلاتی چون فشار خون بالا و تصلب شرایین را کاهش میدهد. تعداد معدودی از تحقیقات انجامشده روی توفو، بر خواص آن روی سیستم قلبی و عروقی تمرکز دارند. با وجود این، تحقیقات نشان داده است که مصرف زیاد حبوبات از جمله سویا، احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. دانشمندان پی بردهاند که ایزوفلاونهای سویا میتواند التهاب عروق خونی را کاهش دهد و انعطافپذیری آنها را بهبود ببخشد. نتایج تحقیقی نشان داده است که مصرف ۸۰ میلیگرم ایزوفلاون در روز برای مدت ۱۲ هفته، جریان خون را در ۶۸ درصد از افرادی که در معرض سکته قلبی بودند، بهبود میبخشد. مصرف ۵۰ گرم پروتئین سویا در روز، سطح چربی خون را بهبود میبخشد و ۱۰ درصد، احتمال بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. مصرف بالای ازوفلاون سویا در زنان یائسه، نقش حفاظتکننده در برابر مشکلاتی قلبی دارد، شاخص توده بدنی را بهبود میبخشد و سطح کلسترول خوب یا HDL را کنترل میکند. علاوه بر این، توفو حاوی ساپونین است؛ عاملی که تأثیر حفاظتی در سلامت قلب دارد. مطالعات انجامشده روی نمونههای حیوانی نشان میدهد که ساپونین، کلسترول خون را بهبود میبخشد که این عامل، احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. ۸. پیشگیری از آسیبهای کبدی یک تحقیق نشان داده است که مصرف انواع توفو که با منعقدکنندههای مختلفی تهیه میشود، میتواند به پیشگیری از آسیبهای کبدی ناشی از رادیکالهای آزاد، کمک کند. ۹. جلوگیری از بیماریهای مغزی مرتبط با افزایش سن تحقیقات جمعیتی نشان میدهد، در مناطقی که مردم سویای بیشتری مصرف میکنند، میزان ابتلا به بیماریهای ذهنی مرتبط با افزایش سن، بسیار کمتر است. با وجود این، نتایج این تحقیقات به طور دقیق، بررسی نشده است. یک گروه تحقیقاتی به این نتیجه رسیده است که درمان با ایزوفلاونهای سویا، موجب عملکرد بهتر حافظه غیرکلامی، بلاغت کلامی و بهبود سایر عملکردها میشود. طبق نتایج تحقیقی که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد، مصرف محصولات سویا به افرادی که آلزایمر دارند کمک میکند. در واقع سویا حاوی ترکیباتی است که به تولید فسفولیپید فسفاتیک اسید (PA) و فسفاتیدیلسرین (PS) در بدن کمک میکند. این دو عنصر، نقش بسیار حیاتی در عملکرد نورونها دارند. به دلیل وجود مقدار بالای ایزوفلاون در توفو، این ماده غذایی برای موارد زیر نیز مزایای فراوانی دارد: ۱۰. بهبود قابلیت ارتجاعی پوست مصرف ۴۰ میلیگرم ایزوفلاون سویا در روز، به شکل چشمگیری چین و چروک پوست را کاهش میدهد و قابلیت ارتجاعی پوست را بعد از ۸ تا ۱۲ هفته مصرف، بهبود میبخشد. ۱۱. کمک به کاهش وزن طبق نتایج یک تحقیق، مصرف ایزوفلاون سویا برای مدت ۸ تا ۵۲ هفته، کاهش وزن ۵/۴ کیلوگرمی نسبت به گروه کنترل را در پی داشته است. مضرات توفو محصولات تهیهشده از سویا، جایگزین بسیار مفید و مؤثری برای محصولات گوشتی هستند، ولی در مورد برخی تأثیرات منفی آنها بر سلامتی بدن، بحثهای فراوانی وجود دارد. مصرف توفو و سایر فراوردههای غذایی سویا به طور روزانه، بیخطر در نظر گرفته میشود؛ ولی اگر دچار مشکلات زیر هستید، باید در مصرف آن میانهروی کنید: تومورهای پستان: ازآنجاکه توفو دارای تأثیرات ضعیف هورمونی است، برخی پزشکان به زنانی که تومورهای حساس به استروژن دارند، توصیه میکنند که مصرف سویا را محدود کنند.مشکلات تیروئیدی: برخی متخصصان نیز به مبتلایان مشکلات تیروئیدی توصیه میکنند تا از مصرف توفو اجتناب کنند، چون توفو حاوی گواتروژن است. با وجود این، بر اساس گزارش اخیر سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا (EFSA)، مصرف سویا و ایزوفلاونهای سویا، هیچ مشکلی برای عملکرد تیروئید ایجاد نمیکند و عامل ایجاد یا افزایش سرطانهای پستان و رحم نیست. اگر در مورد مصرف سویا هرگونه نگرانیای دارید، در مورد مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید. توفو و ضدتغذیهها توفو مثل سایر مواد غذایی گیاهی، چند ضدتغذیه یا antinutrient دارد. این ضدتغذیهها عبارتاند از: مهارکنندههای تریپسین: این عنصر تریپسین را مهار میکند. تریپسین، آنزیمی است که برای هضم کامل پروتئین، موردنیاز است.فیتات: فیتاتها، جذب مواد معدنی مثل کلسیم، روی و آهن را کاهش میدهند. البته خیساندن یا پختن دانههای سویا میتواند برخی از این ضدتغذیهها را حذف یا غیرفعال کند. جوانه زدن سویا قبل از تهیه توفو، مقدار فیتات را تا ۵۶ درصد و مهارکنندههای تریپسین را تا ۸۱ درصد کاهش میدهد و مقدار پروتئین آن را تا ۱۳ درصد افزایش میدهد. تخمیر نیز میتواند ضدتغذیههای توفو را کاهش دهد. برای این منظور، محصولات تهیهشده از سویای تخمیرشده و پروبیوتیک، مقدار کمتری ضدتغذیه دارند. البته فراموش نکنید که ضدتغذیههای موجود در توفو، مشکلی برای شما ایجاد نمیکند؛ البته اگر رژیم غذایی متعادلی داشته باشید و توفو، منبع اصلی تأمین آهن و روی برای شما نباشد. تأثیرات فرایند عملآوری یافتههای تحقیق روی نمونههای جانوری نشان میدهد که افزایش احتمال رشد تومورها، به مقدار استفاده از مواد عملآورندهٔ توفو بستگی دارد. بهتر است توفویی مصرف کنید که مراحل عملآوری آن بسیار محدود باشد و از کمترین مواد منعقدکننده در تهیهٔ آن استفاده شده باشد. محصولات تهیهشده از توفو مثلا سوسیسهای توفو ممکن است مواد افزودنی مثل سدیم و طعمدهندههای صنعتی داشته باشند. این مواد باعث ناسالمشدن این محصولات میشود. موقع خرید هر غذای فراوریشده، حتما مواد اولیه بهکاررفته در آن را مطالعه کنید. ایجاد صفتهای زنانه و مشکلات باروری نگرانی دیگری که در مورد مصرف زیاد سویا وجود دارد، فیتواستروژنهای موجود در محصولات تهیهشده از سویاست. این ترکیب ممکن است باعث ایجاد صفات زنانه در مردان شود. مثلا ژنیکوماستی یا بزرگ شدن پستان در مردان یکی از این مشکلات است. همچنین ممکن است بر قدرت باروری نیز تأثیرگذار باشد. البته این تأثیرات آن قدر شدید و زیاد نیست که مانع از مصرف سویا در غذای کودکان و بزرگسالان شود. سویای دستکاریشدهٔ ژنتیکی محصولات سویا که در آمریکا تولید میشوند، غالبا دستکاری ژنتیکی شدهاند. محصولات سویا ممکن است با هگزان فراوری شده باشند. هگزان، حلّالی است که از آن برای استخراج روغن از دانه سویا استفاده میکنند. برای افرادی که در مورد مصرف سویای دستکاریشدهٔ ژنتیکی و فراوری با هگزان نگرانی دارند، غذاهای ارگانیک انتخاب خوبی است. نکته کلیدی برای حفظ سلامتی کلی بدن، داشتن سبک زندگی سالم و رژیم غذایی متعادل و متنوع و ورزش مرتب است. [/QUOTE]
درج نقلقولها...
پاسخ دادن
تالارها
عمومی
سرگرمی
مطالب جالب و دانستنی
توفو چیست و چطور تهیه میشود؟
سلام
دوست عزیز
جهت انتشار آثار و یا حمایت از نویسندههای انجمن، اکنون به خانوادهی رمانیک بپیوندید.
با ما اوقات خوشی را تجربه خواهید کرد. 🌹
تالار
فراخوانها
آموزش
کار با انجمن
قوانین
کلی
قوانین
فرستادن موضوع و نوشته
بالا
پایین