. . .

معرفی گردشگری خوزستان

تالار گردشگر ایران

Wolf

رمانیکی محروم
محروم
شناسه کاربر
178
تاریخ ثبت‌نام
2020-12-01
موضوعات
159
نوشته‌ها
315
پسندها
1,283
امتیازها
313
محل سکونت
خونمون:/

  • #1
آبشار شوی

آبشار شِوی بزرگ‌ترین آبشار طبیعی خاورمیانه و یکی از زیباترین آبشارهای ایران است. آبشار شوی خوزستان در موقعیت جغرافیایی E484936 N324745 در رشته‌کوه‌های زاگرس در دهستانی به نام شوی از توابع شهرستان دزفول در استان خوزستان واقع شده‌است. موقعیت قرارگیری این آبشار نسبت به دهستان شوی دزفول و نیز ذکر قرارگیری این آبشار در شهرستان دزفول درجلد ششم از جغرافیای ایران، قرارگیری آن در استان خوزستان و شهرستان دزفول را محرز می‌کند. این آبشار در تاریخ ۲۹ دی ۱۳۹۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

آبشار شوی که در نزدیکی کوه سالن و فاصله ۹۰ کیلومتری از مرکز شهرستان دزفول قرار دارد، از طبیعتی سرسبز و زیبا در فصل بهار برخوردار است. بهترین زمان بازدید از این آبشار در اوایل فصل بهار و خصوصاً ماه فروردین می‌باشد که هوای بهاری طراوات و سرسبزی بیشتری به ابن منطقه بخشیده‌است.

آبشارشوی
نمایی از آبشار شوی
مکان
رشته کوه‌های زاگرس در دهستانی به نام شوی از توابع شهرستان دزفول
نوع
کلاسیک
ارتفاع کلی
۸۵ متر
پهنا
۷۰ متر

توصیف آبشار

آبشار شوی، پس از بیرون آمدن از غار، از گردنه‌ای بلند به پایین سرازیر می‌شود. ارتفاع آبشار ۱۰۰ متر و عرض آن ۴۰ متر است. آب آن پس از عبور از کوه‌ها و دره‌ها، به رود دز و نهایتاً به دریاچهٔ سد دزِ در استان خوزستان می‌ریزد
پوشش گیاهی اطراف این آبشار، از درختانی مانند بید، انجیر، مو، زبان‌گنجشگ، افرا، کیکم و بلوط تشکیل شده‌است. در زیر آبشار و بر روی دیواره‌های آن گیاه سیاه‌وشان و سایر گیاهان آب‌دوست روییده‌است. در نزدیکی این آبشار، آبشار بزرگ دیگری وجود دارد که گاه از آن به آبشار دوم شوی یاد می‌شود.


مسیر دستیابی

سالیانه صدها نفر از میهمانان ایرانی و جهانگردان خارجی در فصل بهار به دیدن این آبشار می‌روند. برای رسیدن به آبشار شوی دو مسیر وجود دارد:

از طریق ایستگاه راه‌آهن تله‌زنگ اندیمشک و روستای شوی می‌باشد.
از سمت منطقه شیهون دزفول و پیرچل است؛ که مسیر ۹۱کیلومتری را باید طی کرد.
 

Wolf

رمانیکی محروم
محروم
شناسه کاربر
178
تاریخ ثبت‌نام
2020-12-01
موضوعات
159
نوشته‌ها
315
پسندها
1,283
امتیازها
313
محل سکونت
خونمون:/

  • #2
پل سفید اهواز

پل سفید اهواز یا پل معلق یا " پل هلالی " نام یکی از پل‌های شهر اهواز است که یکی از نمادهای این شهر نیز محسوب می‌شود. این پل در سال ۱۳۱۵ خورشیدی بر روی رودخانهٔ کارون ساخته شده‌است که دارای دو قسمت پل معلق (یکی ۱۳۶ متری و دیگری ۱۳۰ متری) و سه قسمت قوسی ۴۹ متری هست. طول کل پل ۵۰۱٫۲ متر است.

در حال حاضر به علت مراقبت بیشتر از بنا به صورت یک طرفه است و فقط خروجی فلکه شهدا به سمت بیمارستان رازی فعال است
پل سفید اهواز

پل‌سفید در شب
نام
پل سفید اهواز
کشور
ایران
اطلاعات اثر
کاربری
پل
اطلاعات ثبتی
شمارهٔ ثبت
۲۴۹۳
تاریخ ثبت ملی
۱۳۷۸/۸/۲۶
اطلاعات بازدید
امکان بازدید
دارد

پل سفید اهواز
نام رسمی
پل سفید
محل
اهواز، روی رود کارون
جنس
بتنی و فلزی
شمار دهنه‌ها
سه دهانه ۴۹ متری، دو دهانه ۱۳۰ و ۱۳۶ متری
شمار ستون‌ها
هشت عدد به ضخامت ۵۶٫۲۰ س. م
درازا
۵۰۱٫۲۰ متر
پهنا
۹٫۸ متر
ارتفاع
۱۳ متر
 

Wolf

رمانیکی محروم
محروم
شناسه کاربر
178
تاریخ ثبت‌نام
2020-12-01
موضوعات
159
نوشته‌ها
315
پسندها
1,283
امتیازها
313
محل سکونت
خونمون:/

  • #3
سازه‌های آبی شوشتر

سازه‌های آبی تاریخی شوشتر مجموعه‌ای به هم پیوسته از پلها، بندها، آسیاب‌ها، آبشارها، کانال‌ها و تونل‌های عظیم هدایت آب هستند که در ارتباط با یکدیگر کار می‌کنند و در دوران هخامنشیان تا ساسانیان، جهت بهره‌گیری بیشتر از آب ساخته شده‌اند. در سفرنامه مادام ژان دیولافوآ باستان‌شناس نامدار فرانسوی از این محوطه به عنوان بزرگ‌ترین مجموعه صنعتی پیش از انقلاب صنعتی یاد شده است.

سازه‌های آبی شوشتر
میراث جهانی یونسکو
آبشارها و آسیابهای آبی تاریخی(بخشی از سازه‌های آبی شوشتر)
آبشارها و آسیابهای آبی تاریخی
(بخشی از سازه‌های آبی شوشتر)
اطلاعات اثر
مکان
ایران ایران، استان خوزستان
نوع
فرهنگی
معیار ثبت
i, ii, v
شمارهٔ ثبت
۱۳۱۵
منطقه
آسیا
 

Wolf

رمانیکی محروم
محروم
شناسه کاربر
178
تاریخ ثبت‌نام
2020-12-01
موضوعات
159
نوشته‌ها
315
پسندها
1,283
امتیازها
313
محل سکونت
خونمون:/

  • #4
پل غدیر هشتمین پل درون شهری اهواز است. سازه این پل که از نوع کابلی ترکه‌ای است و طول آن ۱۰۱۴ متر و عرض آن ۲۲ متر است. این پل منطقه امانیه و خیابان تـ*ـخت سلیمان در غرب رود کارون را به خیابان زند در شرق این رودخانه متصل می‌کند.
پروژه احداث این پل در بهمن ماه ۱۳۸۴ آغاز و در اسفند ۱۳۹۰ به پایان رسید. هزینه ساخت این پل ۴۰ میلیارد تومان اعلام شده است.

گفته می‌شود این پل بزرگ‌ترین پل کابلی خاورمیانه است.

اهواز یکی از کلان‌شهرهای ایران است، که در بخش مرکزی شهرستان اهواز قرار دارد و به‌عنوان مرکز استان خوزستان شناخته می‌شود. جمعیّت این شهرستان طبق سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ حدود ۱٬۳۰۳٬۰۰۰ نفر می‌باشد (که با احتساب ۴۰۰هزارنفری حاشیهٔ شهر جمعیت این شهر به بالای ۱٬۷۰۰٬۰۰۰نفر می‌رسد)،که به‌عنوان هفتمین شهر پرجمعیت ایران به‌شمار می‌آید. اهواز در موقعیت جغرافیایی ۳۱ درجه و ۳۰ دقیقه عرض شمالی و ۴۸ درجه و ۶۵ دقیقه طول شرقی، در بخش جلگه‌ای خوزستان و با ارتفاع ۱۲ متر از سطح دریا واقع شده‌است.
شهر اهواز با مساحت ۱۸۶۵۰ هکتار، به عنوان یکی از شهرهای وسیع ایران (سومین شهر بزرگ ایران)، محسوب می‌شود.شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب که بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت ایران به‌شمار می‌آید، در اهواز مستقر می‌باشد، همچنین شرکت ملی حفاری ایران که بزرگ‌ترین شرکت حفاری کشور محسوب می‌شود نیز در اهواز متمرکز می‌باشد. برخی از بزرگترین کارخانه‌های مادر کشور در این شهر جای دارند. رودخانه کارون پرآب‌ترین رودخانه ایران، با سرچشمه گرفتن از کوه‌های بختیاری، با ورود به اهواز، این شهر را به دو بخش شرقی و غربی تقسیم می‌کند.



#کشور
ایران
#استان
خوزستان
#شهرستان
اهواز
#بخش
مرکزی
#نام(های) قدیمی
سوق الاهواز، هرمزاردشیر، رام‌شهر، هوجستان واجار، اوکسین، ناصریه
مردم
#جمعیت
شهر: ۱٬۱۱۲٬۰۲۱ نفر سال ۱۳۹۰
شهرستان اهواز: ۱٬۴۲۵٬۸۹۱ نفر
#جغرافیای طبیعی
مساحت
۱۸۵ کیلومتر مربع
ارتفاع از سطح دریا
۱۲ متر
#آب‌وهوا
میانگین دمای سالانه
۲۵+ درجه سانتی‌گراد
میانگین بارش سالانه
۲۱۳ میلی‌متر
#اطلاعات شهری
شهردار
موسی شاعری
ره‌آورد
خرما، کالای تجاری
پیش‌شماره تلفنی
۰۶۱
#وبگاه
شهرداری اهواز
شناسهٔ ملی خودرو
ایران ۱۴

تاریخچه نام اهواز

کلیفورد باسورث در دانشنامه ایرانیکا و لاکهارت در دانشنامه اسلام، هاینزهایم و مایکل بونر، علی کرم همدانی در دائرةالمعارف بزرگ اسلامی و دانشنامه بریتانیکا ولادیمیر مینورسکی و سوات سوجک عبدلمجید ارفعی و جان کورتیس ریشه نام اهواز را برگرفته از قوم خوزی (یا هوزی) می‌دانند که ساکنان بومی استان خوزستان بوده‌اند و زبان آن‌ها تا زمان ساسانیان و حتی تا چند قرن بعد از اسلام زبان رایج در خوزستان بوده‌است و احتمالاً بازماندگان ایلامی‌ها بوده‌اند، که بعدها به لر بزرگ یا بختیاری تغییر یافت. یونانیان به این قوم Ouxioi می‌گفتند و نام این شهر در نوشته‌های مسیحیان سریانی بث هوزایی در تلمود بی خوزایی ثبت شده‌است.

تلاش‌هایی برای مطابقت دادن اهواز با شهر اگینیس که استرابون از آن نام برده انجام شده‌است، لیکن محتمل‌تر آن است که اهواز در محل شهر قدیم تاریانا هخامنشی که نئارخوس، سردار اسکندر، در مسافرت خود به خلیج فارس در کنار آن لنگر انداخت قرار گرفته باشد.

کلیفورد ادموند باسورث می‌گوید که در جستجوی ریشه نام اهواز، جغرافی‌دانان عربی-[اسلامی] دچار سردرگمی بوده‌اند. اردشیر یکم، بنیان‌گذار سلسله ساسانی نام شهر را به هرمز اردشیر تغییر داده‌است. بنابر گفته مقدسی فرزند اردشیر (شاپور یکم) بود که شهر را در دو سوی رودخانه از نو بنیان نهاد و یکی را به نام خدا و دیگری را تحت نام خود نامگذاری کرد. این دو نام بعدها با یکدیگر مخلوط و به صورت هرمز-اردشیر یا به صورت خلاصه‌شده داراواشیر درآمد.این شهر در همه جا مرکز تجاری خوزستان، هوجستان واجار (بازار خوزستان) نامیده می‌شد و شهر سوی دیگر رودخانه به‌عنوان مرکز فرماندار و نجبا، هرمشیر خوانده می‌شد. شهر دوم در حمله عرب‌ها در قرن اول هجری (هفتم میلادی) از بین رفت. اما نام شهر دیگر را عرب‌ها «سوق الاهواز» ترجمه کردند و در این ترجمه اهواز جمع عرب، نام قبیله بومی استان خوزستان بوده‌است.

این شهر علاوه بر نام‌های ذکرشده به نام‌های «رام‌شهر» و «شهررام» نامیده می‌شد. در دوره قاجار و از زمان ناصرالدین‌شاه اهواز را ناصری و ناصریه نامیدند، ولی از شهریور ۱۳۱۴ ش با تصویب هیئت وزیران اهواز نامیده شد.
 

موضوعات مشابه

پاسخ‌ها
0
بازدیدها
63

کاربران در حال مشاهده این موضوع (مجموع: 1, کاربران: 0, مهمان‌ها: 1)

بالا پایین