یکی از مهمترین نکات در آموزش آشپزی بحث چاقو و تسلط بر کاربرد آنهاست. تهیه مواد غذایی آسانتر ، سریعتر و ایمن تر است در صورت داشتن ابزار مناسب ، اما با وجود انواع مختلفی از چاقوها در بازار ، یافتن موردی که متناسب با نیازهای شما باشد می تواند مشکل باشد. بدون داشتن دانش صحیح ، خرید مجموعه ای از چاقوهای تخصصی که به سختی از آن استفاده می کنید بسیار آسان است – به این معنی که در انتها با انتخاب چاقوهای بلااستفاده در پشت کشوی وسایل خود خسته می شوید.
انواع مختلف چاقو
برای پیچیدگی بیشتر مسائل ، نامگذاری چاقوها می تواند به طور جدی گیج کننده باشد ، به طوری که بسیاری از ابزارهای برش دارای چندین نام برای یک سبک هستند. برای کمک به شما در درک معرفی چاقو ها ، ما راهنمای هر نوع چاقو و کاربردهای آنها را بیان کرده ایم ، از جمله توصیه هایی درباره اینکه کدام یک برای کارهای مختلف آشپزخانه بهترین است. بنابراین ، چه شما کار خود را در پذیرایی شروع کرده اید و چه می خواهید بدانید که در کدام چاقوها سرمایه گذاری کنید ، یا اینکه می خواهید آشپزخانه خود را در خانه جدا کنید ، این راهنما همه آنچه را که باید بدانید به شما می گوید.
برای دانستن انواع چاقو ابتدا بایستی با قسمتهای مختلف چاقو آشنا شوید.
فهرست مطالب
آناتومی چاقو
نقطه : انتهای تیغه. این معمولاً تا حد ریز تیز می شود و می توان از آن برای سوراخ كردن یا نمره گذاری سطح غذا استفاده كرد.
تیغه: تیغه نامی است که به بخشی از چاقو گفته می شود که برای برش استفاده می شود. معمولاً از فولاد ساخته می شود ، اگرچه ممکن است سرامیک ، تیتانیوم یا حتی پلاستیک نیز باشد.
لبه : به قسمت تیز تیغه گفته می شود که برای بیشتر کارهای برش استفاده می شود. وضوح چاقو به میزان ظریف بودن لبه بر می گردد ، و این هم به کیفیت چاقو و هم به تعداد دفعات تیزکردن آن بستگی خواهد داشت. ممکن است دندانه دار باشد (مانند چاقوهای نان) یا صاف باشد.
نکته : قسمت جلوی لبه چاقو ، درست در زیر نقطه ، نوک نامیده می شود. این قسمت از تیغه است که به طور معمول برای خرد کردن و برش کاری ظریف استفاده می شود.
ستون فقرات : ستون فقرات ، قسمت بالایی بلانت تیغه ، در مقابل لبه برش است. ضخامت ستون فقرات به تیغه قدرت می دهد: به طور معمول ، ضخامت ستون فقرات ، تیغه قوی تر است. همچنین برای ایجاد تعادل در چاقوی کلی اهمیت دارد.
پاشنه پا : پاشنه لبه پایینی تیغه است که از نوک دورتر و در کنار تقویت کننده قرار دارد. اغلب قسمت وسیع تیغه است. این قسمت از لبه معمولاً وقتی مورد استفاده قرار می گیرد که آشپز به قدرت یا فشار بیشتری برای بریدن غذاهای غلیظ یا سخت نیاز دارد.
تانگ : قسمت شارپ نشده تیغه است که لبه تیغه را به دسته متصل می کند. تانگ برای تعادل کلی ، وزن ، ثبات و مقاومت چاقو حیاتی است. بهترین چاقوها را اغلب چاقوهایی می دانند که دارای “کاملاً براق” هستند: چاقویی که از انتهای تیغه تا انتهای آن را می گیرد. در برخی از طرح ها ، tang به عنوان دسته نیز عمل می کند.
دسته : دسته بخشی از چاقو است که در هنگام استفاده توسط آشپز گرفته می شود. می توان آن را از تعدادی مواد تهیه کرد ، و ممکن است مستقیم باشد یا با شیارهای انگشت و سایر ویژگی های ارگونومیک طراحی شده باشد که نگه داشتن آن را آسان تر می کند. بعضی از تولیدکنندگان چاقو دسته را کاملاً توزیع نخواهند کرد ، در عوض با استفاده از یک قطعه فولاد چاقو ایجاد می کنند ، در نتیجه نیش به عنوان یک دسته نیز عمل می کند.
تقویت کننده : تقویت کننده نواحی برجسته بین تیغه و دسته است. این یک فضای کوچک بین دست آشپز و تیغه قرار می دهد تا از سر خوردن انگشتان به سمت تیغه در هنگام کار برش جلوگیری کند. همچنین وزن اضافی برای کمک به تعادل چاقو فراهم می کند.
اتصال دهنده های دسته یا پرچ: این پرچ ها یا پیچ هایی هستند که قسمت های دسته را به پیچ و مهره ثابت می کنند. طرح های کم هزینه ممکن است از پرچ ها چشم پوشی کرده و دسته را به جای رزین یا اپوکسی به تنگ وصل کنند.
ته ته : نامی که در انتهای دسته قرار دارد ، در انتهای چاقو قرار دارد.
چاقوی اصلی و جعلی
چاقوی سرآشپز
برای پیچیدگی بیشتر مسائل ، نامگذاری چاقوها می تواند به طور جدی گیج کننده باشد ، به طوری که بسیاری از ابزارهای برش دارای چندین نام برای یک سبک هستند. برای کمک به شما در درک معرفی چاقو ها ، ما راهنمای هر نوع چاقو و کاربردهای آنها را بیان کرده ایم ، از جمله توصیه هایی درباره اینکه کدام یک برای کارهای مختلف آشپزخانه بهترین است. بنابراین ، چه شما کار خود را در پذیرایی شروع کرده اید و چه می خواهید بدانید که در کدام چاقوها سرمایه گذاری کنید ، یا اینکه می خواهید آشپزخانه خود را در خانه جدا کنید ، این راهنما همه آنچه را که باید بدانید به شما می گوید.
برای دانستن انواع چاقو ابتدا بایستی با قسمتهای مختلف چاقو آشنا شوید.
فهرست مطالب
- قسمتهای مختلف چاقو: آناتومی چاقوی آشپزخانه
- چاقوهای جعلی در مقابل مهر
- چاقوهای جعلی
- انواع مختلف چاقو کدامند؟
- ملزومات آشپزخانه : انواع اساسی چاقو های آشپزخانه
- چاقوی سرآشپز
- چاقو ی سرآشپز برای چه استفاده می شود؟
- ابزار چاقو
- چاقو کاربردی برای چه کاری استفاده می شود؟
- چاقوی تکه ای
- چاقوی خشک کن برای چه کاری استفاده می شود؟
- چاقوی نان
- چاقوی نان برای چه استفاده می شود؟
- چاقوی سرآشپز
- بهترین چاقوها برای تهیه گوشت
- چاقوی کنده کاری یا حکاکی
- موارد استفاده از چاقوی کنده کاری
- چاقوی قصابی
- دستگاه برش برای چه کاری استفاده می شود؟
- چاقوی استخوانی
- چاقوی استخوان سازی برای چه استفاده می شود؟
- چاقوی کنده کاری یا حکاکی
- بهترین چاقو برای ماهی
- چاقوی فیله
- چاقوهای فیله سازی برای چه مواردی استفاده می شود؟
- چاقوی ماهی قزل آلا یا سالمون
- چاقوی ماهی قزل آلا برای چه کاری استفاده می شود؟
- چاقوهای سانتوکو
- چاقوی سانتوکو برای چه کاری استفاده می شود؟
- چاقوی فیله
- چاقوهای سبزیجات
- چاقوهای گوجه فرنگی
- چاقوهای گوجه فرنگی برای چه استفاده می شوند؟
- چاقوی لایه بردار
- چاقوی لایه بردار برای چه استفاده می شود؟
- چاقوهای گوجه فرنگی
قسمتهای مختلف چاقو: آناتومی چاقوی آشپزخانه
اگر می خواهید بهترین کارد را برای یک کار خاص پیدا کنید ، داشتن دانش اولیه در مورد قسمتهای مختلف چاقو به شما کمک می کند. در اینجا ، توضیح خواهیم داد که هر قسمت از چاقو چه نامیده می شود و چه عملکردی دارد. باید توجه داشته باشید که این فقط نمای کلی از ویژگیهای مختلفی است که در بیشتر چاقوهای اساسی مشاهده خواهید کرد: ساخت بسیاری از چاقوهای تخصصی ممکن است کمی متفاوت باشد.نقطه : انتهای تیغه. این معمولاً تا حد ریز تیز می شود و می توان از آن برای سوراخ كردن یا نمره گذاری سطح غذا استفاده كرد.
تیغه: تیغه نامی است که به بخشی از چاقو گفته می شود که برای برش استفاده می شود. معمولاً از فولاد ساخته می شود ، اگرچه ممکن است سرامیک ، تیتانیوم یا حتی پلاستیک نیز باشد.
لبه : به قسمت تیز تیغه گفته می شود که برای بیشتر کارهای برش استفاده می شود. وضوح چاقو به میزان ظریف بودن لبه بر می گردد ، و این هم به کیفیت چاقو و هم به تعداد دفعات تیزکردن آن بستگی خواهد داشت. ممکن است دندانه دار باشد (مانند چاقوهای نان) یا صاف باشد.
نکته : قسمت جلوی لبه چاقو ، درست در زیر نقطه ، نوک نامیده می شود. این قسمت از تیغه است که به طور معمول برای خرد کردن و برش کاری ظریف استفاده می شود.
ستون فقرات : ستون فقرات ، قسمت بالایی بلانت تیغه ، در مقابل لبه برش است. ضخامت ستون فقرات به تیغه قدرت می دهد: به طور معمول ، ضخامت ستون فقرات ، تیغه قوی تر است. همچنین برای ایجاد تعادل در چاقوی کلی اهمیت دارد.
پاشنه پا : پاشنه لبه پایینی تیغه است که از نوک دورتر و در کنار تقویت کننده قرار دارد. اغلب قسمت وسیع تیغه است. این قسمت از لبه معمولاً وقتی مورد استفاده قرار می گیرد که آشپز به قدرت یا فشار بیشتری برای بریدن غذاهای غلیظ یا سخت نیاز دارد.
تانگ : قسمت شارپ نشده تیغه است که لبه تیغه را به دسته متصل می کند. تانگ برای تعادل کلی ، وزن ، ثبات و مقاومت چاقو حیاتی است. بهترین چاقوها را اغلب چاقوهایی می دانند که دارای “کاملاً براق” هستند: چاقویی که از انتهای تیغه تا انتهای آن را می گیرد. در برخی از طرح ها ، tang به عنوان دسته نیز عمل می کند.
دسته : دسته بخشی از چاقو است که در هنگام استفاده توسط آشپز گرفته می شود. می توان آن را از تعدادی مواد تهیه کرد ، و ممکن است مستقیم باشد یا با شیارهای انگشت و سایر ویژگی های ارگونومیک طراحی شده باشد که نگه داشتن آن را آسان تر می کند. بعضی از تولیدکنندگان چاقو دسته را کاملاً توزیع نخواهند کرد ، در عوض با استفاده از یک قطعه فولاد چاقو ایجاد می کنند ، در نتیجه نیش به عنوان یک دسته نیز عمل می کند.
تقویت کننده : تقویت کننده نواحی برجسته بین تیغه و دسته است. این یک فضای کوچک بین دست آشپز و تیغه قرار می دهد تا از سر خوردن انگشتان به سمت تیغه در هنگام کار برش جلوگیری کند. همچنین وزن اضافی برای کمک به تعادل چاقو فراهم می کند.
اتصال دهنده های دسته یا پرچ: این پرچ ها یا پیچ هایی هستند که قسمت های دسته را به پیچ و مهره ثابت می کنند. طرح های کم هزینه ممکن است از پرچ ها چشم پوشی کرده و دسته را به جای رزین یا اپوکسی به تنگ وصل کنند.
ته ته : نامی که در انتهای دسته قرار دارد ، در انتهای چاقو قرار دارد.
چاقوهای جعلی در مقابل مهر
قبل از اینکه در مورد انواع مختلف چاقوها با عمق بیشتری صحبت کنیم ، به ترسیم تفاوت چاقوهای جعلی و مهر شده کمک می کند. این اصطلاحات به نحوه ساخت چاقو اشاره دارد و هر روش فواید و معایبی دارد.چاقوهای جعلی
چاقوی جعلی هر نوع چاقویی است که از یک تکه فلز جعل شده باشد. برای ساخت یک چاقوی جعلی ، یک بلوک از فولاد با استفاده از یک پرس قدرت قبل از تراش و تراشیدن به شکل چکش در می آید. سپس دسته اضافه می شود ، قبل از اینکه تیغه درخشش و صیقل نهایی پیدا کند.انواع مختلف چاقو کدامند؟
تقریباً تعداد بی شماری چاقو با تعداد بسیار زیادی کاربرد مختلف وجود دارد و ممکن است چاقوی موثر برای یک نوع ماده غذایی در مورد دیگران به خوبی کار نکند. به همین دلیل یافتن نوع مناسب چاقو برای کار مهم است. در اینجا ، ما در مورد هر نوع چاقو بحث خواهیم کرد ، از جمله توصیه هایی که در مورد انواع مواد غذایی و وظایف هر کدام مناسب است. برای اینکه در آموزش آشپزی موفق باشید حتما باید اطلاعات کاملی از چاقو و ساختار آن داشته باشید. پس انواع چاقو برای آشپزی را کامل مطالعه کنید.ملزومات آشپزخانه : انواع اساسی چاقو های آشپزخانه
در این بخش ضروری ترین و اغلب مورد استفاده چاقوهای آشپزخانه معرفی می شود – چوب هایی که هیچ آشپز ، چه آماتور و چه حرفه ای ، هرگز نباید از آن خالی شود. آنها شما را در طیف وسیعی از کارهای مختلف مشاهده خواهند کرد ، بنابراین برای یادگیری موارد ضروری برش اساسی که در هر آشپزخانه وجود دارد ، ادامه مطلب را بخوانید.چاقوی سرآشپز
چاقوی سرآشپز
نام موضوع : انواع چاقو : راهنمای چاقو های آشپزخانه و کاربردهای آنها
دسته : آموزش خانهداری