. . .

دانستنی کشف یک سیاره فراخورشیدی پوشیده از آب

تالار نجوم و ستاره‌شناسی
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

seon-ho

رفیق رمانیکی
مدیر بازنشسته
شناسه کاربر
154
تاریخ ثبت‌نام
2020-11-14
آخرین بازدید
موضوعات
726
نوشته‌ها
1,404
راه‌حل‌ها
18
پسندها
4,352
امتیازها
407
سن
19
محل سکونت
دنیای موسیقی:)

  • #1
دانشمندان یک سیاره فراخورشیدی مملو از اقیانوس‌ کشف کردند. این سیاره که ۱۰۰ سال نوری با زمین فاصله دارد، احتمالا مانند زمین سنگی است و یک لایه ضخیم آب روی سطح آن را پوشانده است.
Exoplanet TOI b

به گزارش بیگ بنگ به نقل از ایسنا، یک گروه بین‌المللی از اخترشناسان، از کشف یک سیاره فراخورشیدی خبر دادند که احتمالا پوشیده از اقیانوس است. این سیاره در یک منظومه دوتایی در فاصله ۱۰۰ سال نوری از زمین، به دور ستاره‌ای می‌چرخد و در صورت تایید شدن می‌تواند یک هدف جدید و وسوسه‌انگیز برای جستجوی حیات بیگانه باشد.
این سیاره فراخورشیدی موسوم به “TOI-1452b”، از نظر اندازه و جرم کمی بزرگتر از زمین است و در منطقه قابل سکونت ستارۀ خود قرار دارد؛ این بدان معناست که این سیاره در منطقه طلایی منظومه ستاره میزبان خود قرار دارد و روی سطح آن ممکن است آب مایع وجود داشته باشد.
“چارلز کادیو”، دانشجوی مقطع دکتری “دانشگاه مونترآل” (UdeM) و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: این سیاره یکی از بهترین گزینه‌ها برای سیاره اقیانوسی است که ما تا به امروز پیدا کرده‌ایم. شعاع و جرم آن، چگالی بسیار کمتری را نسبت به سیاره‌ای مانند زمین که از فلز و سنگ تشکیل شده است، نشان می‌دهد.
Surface of Exoplanet TOI b

احتمال می‌رود که این سیاره نیز مانند زمین، سنگی باشد، اما بسیار مرطوب‌تر است. بررسی‌های این گروه پژوهشی نشان می‌دهند که این سیاره ممکن است از ۳۰ درصد آب تشکیل شده باشد.
این گروه پژوهشی، سرنخ‌هایی از وجود این سیاره فراخورشیدی را در داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط “ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران” یا “تس” (TESS) کشف کردند. سپس با استفاده از دستگاهی که به “رصدخانه مونت مگانتیک” (OMM) متصل است، به اطلاعات بیشتری از این سیاره بدست آوردند.
“رنه دویون”، استاد دانشگاه مونترآل و از پژوهشگران این پروژه گفت: «ما اکنون امیدواریم که با استفاده از تلسکوپ جیمز وب به این سیاره نگاهی بیندازیم. به محض این که بتوانیم، زمانی را برای استفاده از تلسکوپ جیمز وب رزرو می‌کنیم تا به بررسی این دنیای عجیب و شگفت‌انگیز بپردازیم.» جزئیات بیشتر این پژوهش در نشریۀ Astronomical Journal منتشر شده است.
 
  • گل رز
واکنش‌ها[ی پسندها]: 1 user
وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

موضوعات مشابه

کاربران در حال مشاهده این موضوع (مجموع: 1, کاربران: 0, مهمان‌ها: 1)

بالا پایین