نقد و تعیین سطح دلنوشتهی دِژَم به قلم مینا جرجندی
همونطور که میدونی دلنوشته یعنی، بیان احساسات به زیباترین شکل ممکن، اما فقط این نیست؛ یه دلنوشته علاوه بر احساسات باید در چهارچوب خودش با رعایت قواعد معنا و مفهوم هم داشته باشه. نویسنده برای نوشتن دلنوشته، دستش برای استفاده از آرایهها خیلی بازه اما نکتهای که هست، باید بدونه که چطور از آرایهها استفاده کنه و برای نوشتن کلمات حساسیت به خرج بده. وقتی یک دلنوشته این قواعد رو رعایت کرده باشه، میتونیم بگیم این اثر، حرفی برای گفتن داره.
بریم سراغ نقد، اولین نکتهی مهم برای یک اثر، جلدشه که باید رنگبندیش تاثیر روانی خودش رو به خوبی روی خواننده بزاره، همچنین رنگبندی و چینش اثر باید با ژانرها مطابقت داشته باشه که البته دلنوشتهی دژم به قلم مینا جرجندی، از این ویژگی به طور مناسبی برخورداره. چون رنگهای قرمز، مشکی، نارنجی، صحنههای غروب، دختر غمگین، قلب شکسته رو در تصویر میبینیم که با ژانر تراژدی هماهنگه.
نکتهی بعدی برای نقد و جذابیت یک اثر، اسمشه که باید علاوه بر جذابیت، تمامی محتوا و ژانر رو در خودش جا داده باشه. دلنوشتهی دژم به نظرم این نکتهی مثبت رو داره. چون کلمهی دِژَم به معنای ۱.افسرده، رنجور، دلتنگ، اندوهگین. ۲.خشمگین. ۳. آشفته است.
وظیفهی مقدمه اینه که احساسات اثر رو با یک شعر یا متن به رخ خواننده بکشه. با عمیق شدن در هر کلمهای از مقدمهی دلنوشتهی دژم متوجه احساسات میشیم.
توصیف: حتما میدونی که توصیف انواع مختلفی داره و برای برقراری ارتباط بین خواننده و اثر لازمه، مثلا توصیف مکان، در مورد مکانی که در اون زندگی میکنیم تصویرسازی در ذهن خواننده به وجود بیاریم؛ بعضی وقتها نویسنده در اثر خودش، در مورد زمان اتفاق و حتی ساعتی که حادثهای رخ داده یا آب و هوای اون موقعیت رو توضیح میده که به این توضیحات میگن توصیف زمان؛ توصیفات و رسوندن حس گرما و سرمای خاطرات و... عالی بود.
سیر: سیر یک اثر خوب، باید همه توصیفات در همه پارتها به حالت تعادل داشته باشه. هر جا لازم باشه آروم پیش بره و هر در قسمتهایی که نیازه تند که اینمورد رعایت شده بود. در این اثر سیر نوشتهها رعایت شده.
آرایه: براي کمک رسانی به توصیفات، درک بهتر احساسات و احوالات و همچنین تزئین متن از آرایهها استفاده میشه، که میتونم با جرئت بگم در این اثر از آرایههای سادهای مثل تشبیه استفاده شده ولی تاثیر فوقالعادهای روی متن گذاشتن.
سخن منتقد: خیلی این دلنوشته رو دوست داشتم که اگه نویسنده بتونه این دلنوشته رو با هدفهای جدید ادامه بده خیلی عالی میشه.
عاشق نتیجهگیری آخرش شدم...
در دنیایی که واژهها خطرناکترین سلاح و زبان بشریت زجرآورترین سلاخی است، ارواح به قتل رسیدهی بیشماری مشاهده میکنید و در آن موقعیت به درک تنهاییهای من دست خواهید یافت.
رده سنی: جوانان
سطح: نقرهای