. . .

پزشکی ماجرای اپیدمی جنون‌آمیز مخدر فلاکا در جنوب فلوریدا

تالار متفرقه پزشکی

HELMET

رفیق رمانیکی
رمانیکی
نام هنری
دارچینِ سبـز
شناسه کاربر
1049
تاریخ ثبت‌نام
2021-10-12
آخرین بازدید
موضوعات
780
نوشته‌ها
1,856
راه‌حل‌ها
5
پسندها
127
امتیازها
438
سن
91
محل سکونت
Overgreen
وب سایت
pin.it

  • #1
اپیدمی جنون‌آمیز مخدر فلاکا

محرک فلاکا در سال ۲۰۱۳ در جنوب ایالت فلوریدا باعث به راه افتادن یک اپیدمی از مصرف‌های افسارگسیخته و رفتارهای ویرانگران معتادان به این مخدر رعب‌آور شد.

ماجرای اپیدمی مخدر فلاکا روز ۱۵ آگوست ۲۰۱۶ در شهر کوچک جوپیتر در ایالت فلوریدا آغاز شد. آن شب، آستین هاروف دانشجوی ۱۹ ساله سال دومی دانشگاه به همراه خانواده‌اش مشغول صرف غذا در یک رستوران بود. به نقل از وبگاه All That's Interesting، مشکل زمانی شروع شد که هاروف ناگهان از تصمیم گرفت از رستوران خارج شود. اندکی بعد والدینش که به دنبال او می‌گشتند او را منزل مادرش در حالی پیدا کردند که در حال خوردن روغن خوراکی بود. سپس مرد جوان را دوباره به رستوران برگرداندند، اما هاروف بار دیگر تصمیم گرفت متواری شود. این بار عواقب به مراتب وخیم‌تری در انتظار او بود.
هشدار:‌ این مطلب حاوی صحنه‌های دلخراش و بعضا آزاردهنده است که مطالعه آن به تمام افراد توصیه نمی‌شود.

هاروف پس از اینکه حوالی ۹ شب از رستوران بیرون رفت حدود سه و نیم مایل به سمت شمال پیاده‌روی کرد تا اینکه به منزل پدرش که در شهر همسایه تِکستا زندگی می‌کرد رسید. حدود ساعت ۱۰ شب بود که هاروف قبل از رسیدن به خانه‌ی پدرش به یک زوج میانسال به نام‌های جان استیونز و میشل میشکن برخورد. این زن و مادر بیرون از خانه در گاراژ نشسته بودند.
جِف فیشر، همسایه استیونز که برای بررسی سروصداهای در خانه‌ همسایه‌اش بیرون رفته بود با فوریت‌های پلیس ۹۱۱ تماس گرفت. او که فکر می‌کرد چاقو خورده تنها توانست به اپراتور تلفن بگوید: «دختری روی زمین دراز کشیده. مرد دختر را کتک زده. من فرار کردم و آمدم، اما حالا خونریزی شدیدی دارم.»
اثرات مخدر فلاکا
اثرات مخدر فلاکا به حدی وحشتناک بود که دولت آمریکا قانون ممنوعیت ۱۱۶ ماده مصنوعی را وضع کرد.
پلیس حوالی ۱۱ شب به محل حادثه رسید. وقتی مأموران به محل رسیدند متوجه شدند استیونز و میشکن بر اثر ضربات چاقو کشته‌ شده‌اند. هاروف همچنان در محل قتل بود و به‌طرز وحشیانه‌ای داشت صورت مرد مقتول را می‌جوید. مأموران پلیس پس از درگیری چند دقیقه‌ای که شامل مداخله‌ی چند افسر، سگ‌های پلیس و شوکر می‌شد هاروف را از روی جنازه‌ي استوینز بلند کردند. در این حال، هاروف صداهای عجیبی مثل خرناسه‌های حیوانات از خودش در می‌آورد. ویلیام اسنایدر، کلانتر اداره پلیس مارتین‌کانتی، به سرعت این حمله را بدون نیت قبلی دانست.
هاروف همان شب در بازجویی‌های خود به مأموران پلیس علت این حمله‌ی ظاهرا بدون نیت را فاش کرد. هاروف به افسران حاضر در صحنه گفته بود: «از من آزمایش بگیرید،‌ ولی هیچ‌چیزی نمی‌توانید پیدا کنید.»

تمام هذیان‌ها و پرخاشگری‌های ویرانگر مخدر فلاکا با یک کریستال سفید یا صورتی رنگ شروع می‌شود
نمونه‌هایی از مو، دی‌ان‌ای و خون هاروف گرفته شد و برای آزمایش مواد مخدر بهFBI فرستاده شد. اما در همین حال رسانه‌ها بلافاصله مشکوک بودند که مخدری به نام فلاکا در این جنایت هولناک دخیل بوده است.


مخدر فلاکا چیست؟

به نظر اولین اشاره‌ی رسانه‌ها به ماده مخدر فلاکا در سال ۲۰۱۶ در فلوریدا بوده باشد، با این حال، شاید با پرونده‌ی آستین هاروف بود که جریان به اوج خود رسید. اما فلاکا چیست و چرا خیلی زود تبدیل به تیتر اول رسانه‌ها شد؟
فلاکا مانند نمک حمام، دیگر مخدر وحشتناکی که خاصیت خلق جنایات هولناک و چند سال قبل‌تر به شدت رواج پیدا کرد بود، با نام شیمیایی آلفا-پیرولیدینوپنتیوفینون یک محرک مصنوعی از خانواده کاتینون‌ها است. این دسته خطرناک مخدرها ترکیبات مصنوعی هستند که از بوته‌ی گیاهی به نام خات (قات) مشتق شده‌اند. خات گیاه بومی شمال آفریقا و شبه‌جزیره‌ی عربستان است. مردمان ساکن این نواحی برای هزاران سال این بوته‌ی روانگردان را می‌جویدند. با این حال، در حالی که خات مدت‌هاست در اکثر کشورهای دنیا به خصوص کشورهای غربی غیرقانونی اعلام شده، همچنان به صور کاملا قانونی در نواحی بومی خود مصرف می‌شود.

آستین هاروف
آستین هاروف، دانشجوی ۱۹ ساله‌ای که اولین مورد قابل‌توجه اپیدمی فلاکا مربوط به او است.
بنا به برآوردهای سازمان بهداشت جهانی روزانه بیش از ۱۰ میلیون نفر با استفاده از این مخدر روانگردان «وضعیت سرخوشی و شادی همراه با افزایش هوشیاری و برانگیختگی» را تجربه می‌کنند. ترکیبات مصنوعی که از گیاه خات مشتق شدند بسیار جدیدتر هستند. این ترکیبات اولین بار در دهه‌ی ۱۹۶۰ ابداع شدند، حالت سرخوشی و برانگیختگی عادی گیاه خات را تبدیل به وضعیتی بسیار وخیم‌تر و هولناک‌تر می‌کنند. از این رو، تمام هذیان‌ها و پرخاشگری‌های ویرانگر مخدر فلاکا با یک کریستال سفید یا صورتی رنگ شروع می‌شود.
این کریستال‌های بدبو را می‌توان خورد، تزریق کرد یا بخار و دود آن را استنشاق کرد. روش استنشاق بخار خطرناک‌ترین روش مصرف مخدر فلاکا است چرا مستقیما و با سرعت بالا وارد جریان خون فرد می‌شود. صرف‌نظر روش مصرف این مخدر قیمت پائین آن باعث نگرانی مقامات شده بود. هر دوز مخدر فلاکا به قیمتی حدود ۳ تا پنج دلار در دسترس مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد.
همین عامل باعث شده بود تا مخدر فلاکا به سرعت در بین جوانان و اقشار فقیر جامعه محبوبیت بسیار بالایی پیدا کند. این موضوع در کنار ممنوعیت گسترده‌ای که پس از سال ۲۰۱۱ برای مصرف نمک حمام وضع شد باعث شده بود تا معتادان به دنبال یک مخدر جایگزین باشند. با این حال، اثرات هولناک مخدر فلاکا ثابت می‌کند که این مخدر به هیچ عنوان می‌تواند نسخه‌ي ساده‌ای از نمک حمام نیست.



اثرات ماده مخدر فلاکا چیست؟

کسانی که تحت تأثیر مخدر فلاکا دستگیر می‌شوند یا به بیمارستان برده می‌شوند معمولا با حال پریشان و ‌دیوانه لاعقل، کاملا از حالت هوشیاری خارج و ضربان قلب سریع و فشار خون بالایی دارند. به باور بسیاری از پزشکان این مخدر حتی از کوکائین، آمفتامین‌ها، هروئین و اکسی‌کدون هم خطرناک‌تر است. هر دوز مخدر فلاکا که به صورت استنشاق دود یا بخار و بلعیدن مصرف شده باشد می‌تواند نشئه‌ی قوی اما زودگذری را برای مصرف‌کننده به ارمغان بیاورد. این مخدر فرد را با توجه به اثرات خود در این مدت کوتاه فرد را به یک زامبی به شدت بدگمان با قدرت ماورای انسانی بدل می‌کند.
مردی مشغول جویدن خات
مردی مشغول جویدن خات در صنعا، یمن، عکس مربوط به سال ۲۰۱۳.
مخدر فلاکا و سایر کاتینون‌های مصنوعی تأثیری شبیه به کوکائین، اما تا ۱۰ برابر قوی‌تر را روی بدن فرد می‌گذارند. اثرات فیزیولوژیکی و روانی فلاکا که از آن با عنوان «هذیانِ هیجانی‌شده» یاد می‌شود، می‌تواند چندین روز طول بکشد و شامل توهم، تحریک شدید، افزایش قدرت بدنی، رفتار خشونت‌آمیز، فشار خون تقریبا کُشنده و دمای بدن بالاتر از ۴۱ درجه سانتی‌گراد باشد.
از این رو، تعجب‌آور نیست که گاهی موارد خشونت‌آمیزی از مصرف فلاکا گزارش می‌شود، مواردی همچون ماجرای هاروف و گاهی اوقات به همان‌ اندازه خشن جریان فلوریدان (گاهی رسانه‌ها از او با نام استفانی نیز یاد می‌کنند) ۳۷ ساله. فلوریدان زنی است که پس از اولین مصرف مخدر فلاکا به این توهم رسیده بود که شخصی او را تعقیب می‌کند. او بعدا تمام لباس‌هایش را پاره کرد و بـر×ه×ن×ه از روی پل به درون آب پرید.
فلوریدان بعدا در رابطه با حس و حال زمان مصرف مخدر فلاکا گفت: «فقط یادم می‌آید که در آب بودم و حس می‌کردم می‌توانم زیر آب نفس بکشم. یادم هست که تشنج داشتم و بدگمانی‌ام ادامه داشت و دائم فکر می‌کردم مردم دارند دنبالم می‌کنند یا اینکه درباره‌ام حرف می‌زنند. هنوز هم شب‌ها کابوس‌های وحشتناکی می‌بینم و باید برای درمانش دارو مصرف کنم.»
اما کابوس‌های شبانه و مصرف دارو ممکن است کم‌ترین نگرانی مصرف‌کنندگان مخدر خوفناک فلاکا باشد. این مخدر به شدت اعتیادآور است و مصرف مکرر و دراز مدت آن عواقب از جمله افسردگی، بی‌خوابی، بدگمانی، نارسایی کلیه و قلب و نهایتا مرگ در پی دارد. برخی از حوادث وحشتناک‌تر مرتبط به مصرف ماده مخدر فلاکا همانقدر که اثرات فیزیولوژیکی و روانی آن نشان می‌دهد غم‌انگیز هستند.


مصرف‌کنندگان مخدر فلاکا قادر به انجام چه کارهایی هستند؟

ماجرای آستین هاروف به طور قطع غم‌انگیزترین داستان ماده مخدر فلاکا است، اما به سختی می‌تواند عجیب‌ترین مورد باشد. در طول چند سال گذشته ده‌ها مورد از مصرف این مخدر مخوف به تیتر رسانه‌ها تبدیل شدند. همین گزارش‌های خبری نیز باعث شدند تا مخدر فلاکا حالا به درستی در فهرست مخدرهای ترسناک جهان قرار بگیرد.
در یک مورد در ژانویه ۲۰۱۵ مردی به نام لروی استروترز به صورت کاملا بـر×ه×ن×ه همراه با یک اسلحه به پشت‌بام آپارتمانش در جنوب فلوریدا رفت. این مرد قبل از اینکه آرام شود کاملا مصرانه باور داشت که شخصی قصد به قتل رساندن او را دارد.

مأموران پلیس
مأموران پلیس در حین بررسی فردی که مظنون به مصرف مخدر فلاکا در شهر پومپانو بیچ، فلوریدا. عکس مربوط به جون ۲۰۱۵.
ماه بعد مردی به نام جیمز وست سعی کرد با ضربات سنگین و بعد با لگد درهای شیشه‌ای ضدطوفان مقر اداره پلیس فورت‌لادردیل را بکشد. او بعدا گفت که ۲۵ ماشین او را در جاده دنبال کرده‌اند. یک ماه بعد مرد دیگری خود را به حصارهای تیغ‌دار ساختمان همین اداره پلیس کوبید و چندین تیغ هم وارد بدنش شدند.
مدتی بعد نوبت مردی به نام میتو کِنی بود. این مرد در حالی دیده شد که داشت بـر×ه×ن×ه در بزرگراهی در جنوب فلوریدا می‌دوید. او امیدوار بود ماشینی در بزرگراه شلوغ او را زیر بگیرد تا حداقل از دست کسانی که تعقیبش می‌کنند راحت شود.





آینده فلاکا چه می‌شود؟

اپیدمی فلاکا هر چند قطعا یک اپیدمی است، اما اصلا سراسری و ملی نیست. فلوریدا به ویژه جنوب شرقی این ایالت، اکثریت قریب به اتفاق موارد مصرف این مخدر را تشکیل می‌دهد. اهالی فلوریدا می‌گویند این بدترین بحران مواد مخدر است که از زمان اپیدمی کراک‌کوکائین در دهه ۱۹۸۰ دیده‌اند. دان مینز، مشاور درمان مواد مخدر در دفتر کلانتری بروارد کانتی در این مورد گفت: «در اوج مصرف‌های فلاکا، تقریبا برای دعا می‌کردیم که دوباره اپیدمی کراک برگردد.»

با بررسی اعداد و ارقام به راحتی می‌توانیم دلیل این استدلال را بفهمیم. تنها در بروارد کانتی، تعداد موارد آزمایش شده مصرف فلاکا که جنایت‌ها یا مرگ‌ها مرتبط بودند از ۷ نفر در سال ۲۰۱۳، به ۵۷۶ نفر در سال ۲۰۱۴ و بعدا بیش از ۹۰۰ نفر در سال ۲۰۱۵ رسید. در اوج اپیدمی فلاکا برخی از مراکز درمانی روزانه بین ۲۵ تا ۳۰ نفر از مصرف‌کنندگان مخدر فلاکا را مداوا می‌کردند. مرکز او در اواخر سال ۲۰۱۵ روزانه ۲۵ تا ۳۰ بیمار فلاکا را می دید. همراه با مواردی که در اوهایو، تگزاس، کنتاکی، تنسی، ایلینوی و چندین محل دیگر گزارش شده، مصرف فلاکا در آمریکا بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ شاهد افزایش ۷۸۰ درصدی بوده است.

تعداد کل موارد مصرف مخدر فلاکا در سال ۲۰۱۴ در کل کشور تنها ۶۷۰ مورد بود. بیمارستان بروارد کانتی اعلام کرد که مصرف فلاکا از ۳۰۶ نفر در اکتبر به ۵۴ نفر در دسامبر رسیده است و هیچ مورد مرگ و میر ناشی از مصرف این مخدر در یک‌سوم اول سال ۲۰۱۶ گزارش نشده است. از سال ۲۰۱۹، این مخدر باعث مرگ چند نفر در اوهایو و یوتا شده است. همچنین ۱ درصد از نوجوانان آمریکایی اذعان داشتند که حداقل یک‌بار این مخدر مخوف را تجربه‌ کرده‌اند.
بسیاری کاهش مرگ و میر فلاکا را به ممنوعیتی نسبت می‌دهند که اداره مبارزه با مواد مخدر ایالات متحده در مارس ۲۰۱۴ وضع کرد. اگرچه دلالان مواد مخدر همچنان می‌توانستند فلاکای نسبتا مرغوب و ارزان‌قیمت را از کشور چین وارد کنند، اما سرانجام دولت چین مجبور شد زیر فشارهای کشور آمریکا ۱۱۶ ماده مصنوعی از جمله مخدر فلاکا را ممنوع اعلام کند.
 
آخرین ویرایش:

موضوعات مشابه

کاربران در حال مشاهده این موضوع (مجموع: 1, کاربران: 0, مهمان‌ها: 1)

بالا پایین