. . .

آموزش صدای گرم

تالار آموزش گویندگی

FAZA-F

رمانیکی حامی
محروم
شناسه کاربر
2613
تاریخ ثبت‌نام
2022-07-10
آخرین بازدید
موضوعات
244
نوشته‌ها
381
پسندها
1,285
امتیازها
373
سن
17
محل سکونت
HEYRAN

  • #1
صدای گرم به صدایی گفته میشود که طنین آن به گوش شنونده خوش می آید. در این مقاله خواهیم خواند که چگونه با انجام تمریناتی ما نیز صدایی گرم و نافذ داشته باشیم. برای سهولت استفاده از مطلب، تمرینات صوتی گرم کردن صدا توسط استاد، در این مقاله آورده شده است.

صدای گرم چیست ؟​

واژه گرم در زبان فارسی به چیزهای خوش آیند اطلاق میشود. برای مثال میگوییم فلانی اخلاق گرمی داره. گرم بودن صدا نیز بار معنایی مثبتی دارد. به این معنی که شنونده از صدای گوینده خوشش می آید. اما چرا ؟

راز داشتن صدایی گرم چیست؟​

وقتی از صدای انسان صحبت میکنیم از مجموعه ای از اصوات سخن میگوییم که پشت سر هم از دهان گوینده خارج میشوند و به گوش ما میرسند. این اصوات در واقع ارتعاش هایی هستند که در مولکول های هوا به وجود آمده است.

این ارتعاش را برخورد هوای بازدم گوینده با تارهای صوتی او به وجود آورده است. راز داشتن صدای گرم در نوع ارتعاشی است که هنگام سخن گفتن ایجاد میکنیم. اگر با فشار زیاد هوا سخن بگوییم، صدای ما بلند میشود . اگر با فشار کم هوا سخن بگوییم، صدایمان کم میشود.

گویندگان، خوانندگان و صداپیشگان از تنفس برای ایجاد صدایی گرم و دلنشین استفاده میکنند. بنابراین اولین راز داشتن صدایی گرم، داشتن نفسی گرم است.

اصلاح شیوه تنفس​

تنفس دیافراگمی نام شیوه تنفسی است که گویندگان خوش صدا استفاده میکنند. در این روش قدرت هوای بازدم بسیار بیشتر میشود و توان گوینده در ایجاد صدا افزایش میابد. اما ساختن صدای گرم به همینجا ختم نمیشود. باید صداسازی را شروع کنیم.

آغاز صداسازی​

صداسازی به مجموعه تمریناتی گفته میشود که به منظور استفاده درست از نفس هنگام ایجاد صدا انجام میشود. باید نفس خود را کنترل کنیم. طوری که بتواند صدایی خوش طنین ایجاد کند. صدای خوش طنین همان صدای گرم است. یک معنا دارند. صدایی گرم و طنین افکن نوعی عمق در خود دارد. باید صدای خود را طنین افکن کنیم. بنابراین باید روی طنین صدای خود کار کنیم.


صدای گرم با شال گردن


نسبت صداها​

یکی دیگر از رموز داشتن صدای گرم و دلنشین رعایت نسبت های میان صدا ها است. طبق قانون انیشتین همه چیز نسبی است. فرکانس های مختلف صدا نیز همینگونه هستند. اگر نسبت به هم چینش خاصی داشته باشند زیبا به گوش میرسند و اگر نه گوش خراش.

کار بعدی ما این است که از نسبت های گوش نواز به جای نسبت های گوش خراش استفاده کنیم. این نسبت های گوش نواز همان نسبت های موسیقی هستند. نسبت های میان نت های سل و لا و سی و ….

در فن بیان به این نسبت های موسیقایی، زیر و بمی ، ملودی یا آهنگ کلام گفته میشود. تمرینات زیر و بمی صدا را از دست ندهید

ریتم صدا

صداها اگر در فواصل زمانی معین، با نسبت های صحیح به گوش ما برسند خوش آیند هستند و در غیر این صورت زننده هستند و اصطلاحا میگوییم گوینده از ریتم افتاده است. با انجام تمرینات یاد میگریم چطور ریتم صحبت کردن خود را رعایت کنیم.

رعایت ریتم هنگام صحبت کردن ، ناخودآگاه صدای شما را در گوش مخاطب گرم تر و گیراتر جلوه خواهد داد.

تمرین گرم کردن صدا

وقتی از گرم کردن صدا سخن میگوییم منظور ما میتواند کمی دو پهلو باشد. بهتر است بدانید صدای شما همین امروز نیز میتواند گرم شود. آن هم با انجام تمریناتی که در پایین می آوریم. در صورتی که میخواهید صدایتان هر روز گرم تر و گرم تر شود، تمرینات زیر را هر روز تکرار کنید.

تمرین گرم کردن صدا با ساز​

در تمرین زیر هنگامی که استاد میخواند به صدای او گوش کنید، هنگامی که ساز نواخته میشود، شما بخوانید:

پشتکار در گرم کردن صدا

ااگر این تمرین و تمرینات مشابه این را انجام دهید. بعد از حدود 15 الی 20 دقیقه صدای شما گرم و آماده اجرا میشود. این کار برای گرم کردن موقت صدا مناسب است اما برای اینکه به یک صدای گرم و نافذ پایدار برسیم باید در انجام تمرینات پشتکار داشته باشیم. تمرینی که گفتیم برای گرم کردن حنجره و تولید بهتر صداهای نازک و ضخیم مناسب است.

میتوانید قبل از سخنرانی ، گویندگی یا خوانندگی تمرینات گرم کردن صدا را انجام دهید. یادتان باشد که باید جنبه های دیگر صدا مانند تنفس و طنین را نیز تقویت کنید. برای اینکار تمرینات خاصی وجود دارد.

هر کدام از ویژگی های فن بیان را باید هر روز تمرین کنید تا هر روز از روز قبل بهتر شوید. صدای گرم شما زمانی گوش شنونده را مینوازد که بتوانید تمام ویژگی های یک صدای دلنشنین را یکجا رعایت کنید.

تنفس صحیح، طنین افکن کردن صدا ، زیر و بم صدا ، ریتم بیان ، آکسان و ویژگی هایی از این قبیل که جزو فنون اصلی بیان هستند را اگر همراه با هم بکار ببرید صدایی جذاب گیرا و گرم از شما شنیده خواهد شد.

به یاد داشته باشید که ویژگی های بیان که در فن بیان می آموزیم کم کم و به مرور زمان بهبود میابند. لازمه موفق شدن در این راه داشتن پشتکار و امید است. اگر تمرینات را برای سالها ادامه دهید، دیگر مردم تشخیص نمیدهند که صدای گرم و زیبای شما مادر زادی است یا در اثر تمرین چنین شده است.

همیشه کسانی که پشتکار دارند و تمرین میکنند از کسانی که به استعداد خدادادی بسنده میکنند جلوتر هستند.

صدای گرم ساختنی است​

از تمام صحبت های خود نتیجه میگیریم که صدای گرم داشتنی نیست، بلکه ساختنی است. بازیگران خوب تئاتر همه صداهای گرم و زیبایی دارند. آیا همه مادر زادی خوب بوده اند؟ مسلما خیر. آنها با تمرین به این سطح رسیده اند.

شما نیز با آگاهی از این موضوع و با یادگیری تکنیک های فن بیان و به کار بردن آنها در بیان خود میتوانید صدایی گرم، شنیدنی و جذاب داشته باشید و از آن در گویندگی ، سخنرانی ، صحبت در میان دوستان ، قصه گویی، مجری گری ، بازیگری و ……….. استفاده کنید
 
نام موضوع : صدای گرم دسته : آموزش گویندگی

موضوعات مشابه

کاربران در حال مشاهده این موضوع (مجموع: 1, کاربران: 0, مهمان‌ها: 1)

بالا پایین