. . .

پزشکی حقایقی جالب در رابطه با گوش

تالار گوش، حلق و بینی

|~Ava~|

مقام‌دار بازنشسته
مدیر بازنشسته
شناسه کاربر
13
تاریخ ثبت‌نام
2020-09-26
موضوعات
147
نوشته‌ها
1,024
پسندها
1,187
امتیازها
313
محل سکونت
💙~☆خیال☆~💙

  • #1
۱- گوش انسان قابلیت شنیدن اصواتی با طول موج ۲۰ تا ۲۰ هزار هرتز را دارد.

۲- گوش میانی ابعادی به اندازه پاک کن سر مداد دارد و بسیار کوچک است.

۳- گوش انسان قابلیت خود پاکسازی دارد؛ به این معنی که نیازی به پاک کردن آن ندارید و خودش این کار را انجام می‌دهد. با این حال، اما تجمع جرم در گوش‌ها نیاز به پاکسازی دارد و باید برای این کار به پزشک مراجعه شود.

۴- جرم گوش از آن در برابر گرد و غبار و آلودگی محافظت می‌کند.





۵- ریزترین استخوان‌های بدن در گوش میانی قرار دارند که به ترتیب استخوان رکابی، استخوان سندانی و استخوان مالئوس خوانده می‌شوند.

۶- سخت‌ترین استخوان در بدن انسان استخوان گیجگاهی نام دارد که در طرفین جمجمه قرار دارد و دستگاه شنوایی-تعادلی بدن را نیز در بر می‌گیرد.

۷- استخوان‌های رکابی، سندانی و مالئوس در کنار هم ابعادی برابر با یک سکه دارند.

۸- قرار گرفتن گوش انسان در معرض صدا‌های بلند (۸۵ دسیبل یا بالاتر) میتواند آسیب همیشگی به شنوایی انسان وارد کند.

۹- رشد گوش بیرونی در سرتاسر عمر انسان ادامه دارد و این فرایند هیچگاه متوقف نمی‌شود.



۱۰- توانایی انسان برای شنیدن به مو‌های ریزی وابسته است که در اعماق گوش قرار دارند و بدون این مو‌های ریز انسان قادر به شنیدن نیست.
 

|~Ava~|

مقام‌دار بازنشسته
مدیر بازنشسته
شناسه کاربر
13
تاریخ ثبت‌نام
2020-09-26
موضوعات
147
نوشته‌ها
1,024
پسندها
1,187
امتیازها
313
محل سکونت
💙~☆خیال☆~💙

  • #2
۱۱- گوش انسان ۲۰ هزار سلول مویی را در خود جای داده است.

۱۲- امواج صوتی با سرعتی بالغ بر ۱۲۳۲ کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کنند.

۱۳- فرایند شنیدن صدا‌های محیط توسط گوش انسان هیچگاه متوقف نمی‌شود و حتی در طول خواب نیز ادامه دارد. در واقع این مغز است که یاد می‌گیرد به صدا‌ها توجه نکند و اینگونه است که انسان در محیط‌های پر سر و صدا نیز میتواند بخوابد.

۱۴- گوش‌ها علاوه بر فراهم نمودن امکان شنوایی به حفظ تعادل بدن نیز کمک می‌کنند.

۱۵- قرار گرفتن در معرض صدا‌های ۱۲۰ دسیبلی یا بالاتر ظرف ۷.۵ دقیقه قدرت شنوایی شما را از بین می‌برد.





۱۶- گوش میانی از طریق اندامی به نام شیپور استاش به گلو متصل شده است. شیپور استاش مسئولیت ایجاد توازن میان فشار جوی و فشار بدن را بر عهده دارد.

۱۷- گوش انسان میتواند بر حس چشایی اثر بگذارد و این نیز به واسطه عصبی به نام طناب صماخی رخ می‌دهد که غدد چشایی را از طریق گوش میانی به مغز متصل می‌کند.

۱۸- پوستی که درون کانال شنوایی انسان قرار دارد هر سال یک کانال جدید ایجاد می‌کند. این پوست هر سال تقریبا سه سانتی متر رشد می‌کند و پوست قدیمی را به بیرون هدایت می‌کند. یعنی بافت داخلی کانال شنوایی از پوست تازه ساخته شده و سطح بیرونی اش از پوست کهنه.

۱۹- دانشمندان اخیرا با استفاده از جرم گوش به مطالعه الگو‌های مهاجرتی بشر در طول تاریخ پرداختند.
 

|~Ava~|

مقام‌دار بازنشسته
مدیر بازنشسته
شناسه کاربر
13
تاریخ ثبت‌نام
2020-09-26
موضوعات
147
نوشته‌ها
1,024
پسندها
1,187
امتیازها
313
محل سکونت
💙~☆خیال☆~💙

  • #3
● آیا تا به حال براتون پیش اومده وقتی که خمیازه میکشین صدایی مثل پوپ (pop) بشنوین؟ این امر نتیجه باز شدن لوله استاش (Eustachian tube)، تثبیت فشار در گوش میانی با فشار هوای بیرون است. لوله استاش کانالی است که حفره گوش میانی رو با حلق و بینی مرتبط میکند.

● وظیفه گوش فقط شنیدن نیست. کار کانال نیم دایره از دهلیز گوش داخلی در بدن حفظ تعادله. در این کانال نیم دایره مایعی وجود داره به اسم اندولنف (endolymph)، که چرخش، سرعت و خم شدن به جلو یا عقب سر رو تعیین میکنه. اگه جریان اندولنف مختل بشه به سرگیجه دچار میشین. این امر علت اینه که بعد از یه چرخش سریع احساس سرگیجه میکنین.

● گوش شما همیشه در حال کار کردنه. گوش دادن فرآیندی است که هیچوقت متوقف نمیشه، حتی وقتی خواب باشین، مغز در این زمان فقط جلوی صداها رو میگیره.

● شایع ترین علت از دست دادن شنوایی اینه که در معرض صداهای فوق العاده بلند قرار بگیرین (۸۵ دسیبل و بالاتر)، به این امر از دست دادن شنوایی ناشی از صدا میگن. میزان نرمال صدای صحبت کردن یه انسان حدود ۶۰ دسیبل است.

● سلول های مویی ریزی داخل گوش میانی وجود دارن که به شنیدن کمک میکنن. اونا ارتعاشات صدا رو گرفته و به سیگنال های عصبی تبدیل میکنن که مغز اونا رو به عنوان صدا آنالیز میکنه. اگه این سلول ها صدمه ببینن، شنوایی تون رو از دست میدین. سلول های مویی دوباره رشد نمیکنن. از دست دادن شنوایی به خاطر صدماتی که به این سلول ها وارد میشه برگشت ناپذیره.

● در ارتفاعات بلند مثل قله کوه ها، جایی که فشار خیلی زیاده، افراد وقتی صحبت میکنن با یه احساس عیجیب و غریب در گوششون مواجه میشن. این امر به خاطر اینه که لوله استاش نمیتونه در این فشار بدن، تعادل رو نگه داره.
 

موضوعات مشابه

کاربران در حال مشاهده این موضوع (مجموع: 1, کاربران: 0, مهمان‌ها: 1)

بالا پایین