. . .

پزشکی برخی از بیماری های مثانه

تالار بیماری ها

خدایـ جذابیتـ꧁꧂

رمانیکی خلاق
رمانیکی
شناسه کاربر
1685
تاریخ ثبت‌نام
2022-02-03
موضوعات
43
نوشته‌ها
242
پسندها
1,860
امتیازها
194
محل سکونت
آتشگاه🔥

  • #1
مثانه یکی از مهم ترین اعضای داخلی انسان است که وظیفه نگهداشتن و تخلیه کردن ادرار را از کلیه ها به عهده دارد. بیماری های مثانه می تواند در اثر عملکرد نامناسب و به موقع این عضو ایجاد شود. کلیه ها در بدن مسئول خارج کردن سموم بدن از طریق ادرار هستند که با کمک لوله هایی به نام حالب به مثانه و سپس به پیشابراه ختم می شوند. وجود هر گونه باکتری در هریک از این قسمت ها و نیز اختلال در عملکرد هر کدام از جمله مثانه منجر به بروز بیماری های بسیار دردناک می شود. اختلالاتی مانند نگهداشتن ادرار بیماری هایی همچون عفونت، بی اختیاری ادراری و … در پی دارد که باید سریعا درمان شوند تا از حاد شدن وضعیت جلوگیری شود.
بیماری هایی که در رابطه با مختل شدن عملکرد مثانه ایجاد می شود عبارتند از:
• عفونت مثانه
• بی اختیاری ادراری
• سنگ مثانه
• سرطان مثانه
همانطور که گفتیم یکی از دلایل بروز بیماری های مثانه ، وجود باکتری در سیستم کلیه ها و مثانه است. دلیل اصلی عفونت مثانه، حرکت باکتری های موجود در روده به سمت پیشابراه و سپس مثانه است. این باکتری ها در مثانه رشد کرده و تکثیر پیدا می کنند و در نهایت منجر به عفونت باکتریایی در این ناحیه می شوند. این عفونت حتی می تواند از طریق لوله حالب به کلیه نیز راه پیدا کرده و درد زیادی را ایجاد نماید. کوتاه بودن لوله حالب در زنان باعث می شود تا عفونت مثانه در آن ها بیشتر دیده شود. همچنین مسایلی مانند استرس، مصرف مشروبات الکلی، روابط ج×ن×س×ی نامناسب و مداوم، نگهداشتن ادرار به مدت طولانی، پوشیدن لباس های تنگ و … محیط را برای این بیماری مناسب می کند.
عفونت در زمان بارداری بسیار شایع بوده و معمولا در کمتر از نیمی از این افراد، تکرار شونده است. بنابراین درمان به موقع و منظم می تواند از عود و تکرار آن جلوگیری نماید. برای این افراد از آنتی بیوتیک های خوراکی استفاده می شود که باید در دوز پایین و تحت نظر پزشک مصرف شوند. عموما دوره مصرف بین 7 تا 10 روز است که در این مدت زمان از التهاب و بیماری های مثانه کمتر شده و مشکل برطرف می شود. باید در طول دوران بارداری کشت ادرار نیز با فاصله های مشخص انجام شود تا از بازگشت آن جلوگیری بعمل آید. از طرفی اگر مادر باردار دچار درد شد، می توان از داروهای ضداسپاسم نیز برای کم کردن درد استفاده کرد. به دلیل حساسیت بالای دوران بارداری و تاثیر زیاد داروهای مصرفی در سلامت مادر و جنین، لازم است در صورت بروز این عارضه به پزشک متخصص مراجعه و تحت نظر قرار گیرید.
تشخیص به موقع و درمان زودهنگام عفونت و بیماری های مثانه ، مانع از درگیر شدن کلیه و سایر قسمت ها می شود. برای تشخیص این عارضه از آزمایش ادرار، سیستوسکوپی و سونوگرافی استفاده می شود. در صورت تشخیص عفونت در مثانه، با کمک داروها می توان آن را کنترل نمود. آنتی بیوتیک ها و داروهای ضد اسپاسم از جمله درمان های دارویی برای این مشکل هستند. ساده انگاری و عدم درمان به موقع باعث می شود تا کلیه فرد نیز تحت تاثیر قرار گرفته و عوارضی مانند سنگ کلیه و یا عفونت پروستات را به همراه داشته باشد.
یکی دیگر از شایع ترین بیماری های مثانه ، عفونت ادراری است. این مشکل نیز با ورود باکتری به سیستم ادراری فرد ایجاد می شود. مواردی مانند سنگ کلیه، مشکلات پروستات، ضعف در سیستم ایمنی بدن، استفاده از وسایل پیشگیری در خانم ها و … از جمله علل بروز عفونت ادراری در افراد هستند. در کنار روش های درمانی، اقداماتی را می توان انجام داد تا از بروز ، عود و بازگشت این عارضه جلوگیری نمود که در این قسمت به آن ها اشاره می کنیم:
• نوشیدن آب به اندازه 8 لیوان در روز برای جبران کم آبی بدن و ادرار منظم برای خارج کردن باکتری از سیستم ادراری
• عدم نگهداشتن ادرار و تخلیه منظم آن
• شستشوی دستگاه تناسلی قبل و بعد از هر رابطه ج×ن×س×ی
• به علت نزدیک بودن محل خارج شدن ادرار و مدفوع، بعد از هر اجابت مزاج باید موضع را از جلو به عقب تمیز کنید تا باکتری ها به ناحیه پیشابراه وارد نشوند.
• عدم استفاده از صابون های قوی و معطر برای جلوگیری از تحریک ناحیه تناسلی
• استفاده از لباس های زیر نخی و گشاد برای تبادل هوای مناسب در ناحیه تناسلی
در زمان بروز عفونت ادراری از مصرف کافئین خودداری نمایید و سعی کنید مواد غذایی آبکی و مایعاتی مانند آب و میوه های آبدار مصرف کنید. زیرا هرچه میزان دفع ادرار بالاتر باشد، عفونت به مراتب بهتر کنترل می شود.
 

موضوعات مشابه

کاربران در حال مشاهده این موضوع (مجموع: 1, کاربران: 0, مهمان‌ها: 1)

بالا پایین